Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Τ. ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗ ΤΗΣ( email)

 ΗΗΗΗΗΞΗ

Πριν από λίγες ημέρες έγραψα ένα κείμενο με τίτλο" ΠΕΡΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ-ΠΑΜΠΟΥΚΗ", όπου με λίγα λόγια, αναρωτιόμουν για την ικανότητα της κ. Μπιρμπίλη να ηγείται του Υπουργείου Περιβάλλοντος. Εκτός των άλλων, υβριστικών ή όχι σχολίων, μου απάντησε και κάποια αναγνώστρια, ένθερμη υποστηρίκτρια της κ. Μπιρμπίλη, η οποία τόνιζε την ακεραιότητα και την εντιμότητα της κ. Υπουργού εντυπωσιασμένη από την πρόθεσή της να παραιτηθεί, αν νομιμοποιηθούν τα αυθαίρετα και θαυμάζοντας την άρνησή; της να εγκρίνει επενδύσεις, όπως αυτήν των Μεταλλείων Χρυσού. 


Μα ποιος αμφισβήτησε την εντιμότητα και την ακεραιότητα της κ. Μπιρμπίλη; Όχι εγώ βέβαια! Εγώ μόνο για τις ικανότητές της έχω σοβαρές αμφιβολίες. Το γεγονός ότι σταματάει ένα νομοσχέδιο, με την απειλή! της παραίτησης αφήνοντας ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί χιλιάδες Έλληνες, που κακώς έχτισαν το σπίτι τους εκεί που το έχτισαν, αλλά το έχτισαν το ρημάδι - και ναι! μερικά είναι βίλες, αλλά πολλά είναι καλυβάκια - χωρίς να προτείνει οτιδήποτε άλλο, είναι απόδειξη ικανότητας;

Το γεγονός ότι το ζήτημα του ΧΥΤΑ της Κερατέας σέρνεται κι αυτό επί τέσσερις μήνες με την κ. Μπιρμπίλη μέχρι πρόσφατα «εξαφανισμένη», με τεράστια έξοδα για τον Έλληνα πολίτη και την τοπική κοινωνία σε «πόλεμο» είναι απόδειξη ικανότητας;

Το νομοσχέδιο που κατέθεσε, πήρε πίσω, ξανακατέθεσε ..... και ξανακατέθεσε...... σχετικά με την εκτός σχεδίου δόμηση, που τελικά κατέληξε σε μια «τρύπα στο νερό» είναι απόδειξη ικανότητας;

Το γεγονός ότι κάθε επενδυτική προσπάθεια σταματάει και λιμνάζει στο Υπουργείο της είναι απόδειξη ικανότητας; Το γεγονός ότι έχει στα συρτάρια της τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων των Μεταλλείων Χρυσού εδώ και τέσσερις μήνες και αφήνει πάνω από 2000!!! άνεργους στην αγωνία και την αναμονή και το Δημόσιο με διαφυγόντα κέρδη είναι απόδειξη ικανότητας; Προτείνει κάτι; Μιλάει; Όχι!!!

Οπωσδήποτε η λέξη «ακτιβιστής» δεν είναι βρισιά, όταν πρόκειται για οποιονδήποτε πολίτη, όταν χαρακτηρίζει όμως έναν υπουργό, τον καθιστά επικίνδυνο.

Θαυμάζει η «αναγνώστρια» την άρνηση της κ. Μπιρμπίλη για οποιονδήποτε συμβιβασμό. Μα αυτό πρέπει να κάνει ένας υπουργός, στη συγκεκριμένη περίπτωση η Υπουργός Περιβάλλοντος, αν θέλει να είναι αποτελεσματικός. Να προτείνει συμβιβαστικές λύσεις, τις βέλτιστες λύσεις, έτσι ώστε ούτε δισεκατομμύρια από επενδύσεις και εκατοντάδες θέσεις εργασίας να χάνονται, αλλά και το Περιβάλλον να υφίσταται την ελάχιστη καταπόνηση.

Μπορεί η κ. Μπιρμπίλη να είναι αυθεντική, αγαπητή μου αναγνώστρια, σε καμία όμως περίπτωση δεν είναι ούτε γενναία, ούτε αποτελεσματική.

Οι αυστηροί έλεγχοι μπορούν να σώσουν το Περιβάλλον και όχι η στείρα άρνηση κάθε επενδυτικής προσπάθειας, μόνο οι άνθρωποι «χάνονται» από αυτή.
ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ BLOG: Ευχαριστούμε την αγαπητή μας αναγνώστρια, για το νέο κείμενο που μας έστειλε. Πάντα επίκαιρες και στοχευμένες οι θέσεις τις. Ωστόσο αγαπητή αναγνώστρια η υπουργός μας, όπως φαίνεται, έχει σοβαρότερες υποθέσεις να φέρει εις πέρας..., όπως την επικοινωνιακή προβολή του υπουργείου της...Μια προβολή που όπως γράφτηκε  "κόστισε" το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 300.000 ευρώ(!!!)...Λεφτά υπάρχουν, τώρα αν αυτά δεν έχουν ουσιαστικό αντίκρυσμα, ας αφήσουμε να το διαλευκάνουν οι "οικο-ιστορικοί" του παρόντος και του μέλλοντος. Είναι οι "καθ ύλην" αρμόδιοι ως φαίνεται στους καιρούς που ζούμε.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά χαλάρα...όταν θα φτάσουμε στο σημείο, να χρειαζόμαστε δάνειο, για να πληρώσουμε τους φόρους διατήρησης της μια και μοναδικής κατοικίας μας και θα ψάχνουμε το ψωμί με το κυάλι, τότε οι κυβερνήσεις "σωτηρίας" του τόπου,θα μας ρίξουν το "σωσίβιο"...της πράσινης ανάπτυξης... Φάτε και πιείτε χόρτα...Χαλαρά...

Ανώνυμος είπε...

Πολίτες του αριστοτέλη δεν ξέρουμε ποιανού το παιχνίδι παίζετε, πάντως αν κλείσουν τα μεταλλεία, θα πάρουμε μαζί μας πολί κόσμο.Θα πέσι χοντρο δεκανίκι.Αυτοί που παίζουν με το ψωμί μας και μας λεν και τεμπέληδεα απο πάνω, θα εξαφανιστούν απο Χαλκιδική.

Υπογιάς

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Αγαπητέ υπογειά, το μπλόγκ της πρωτοβουλίας πολιτών του δήμου μας δεν παίζει παιχνίδια σε βάρος κανενός.Το μοναδικό μας μέλημα είναι η ανασύνταξη του τόπου μας, με εργαλεία και τρόπους που θα ευνοήσουν την αξιοπρεπή μας διαβίωση και την παράλληλη διατήρηση του φυσικού μας μεγαλείου για να διατηρήσουμε τον τόπο μας ζωντανό.Δεν θέλουμε να τρώμε με "χρυσά κουτάλια", όπως νομίζουν κάποιοι, ή θέλουν να πιστέυουν για ίδιον όφελος.Δεν θέλουμε όμως και θα κάνουμε ότι περνάει απο το χέρι μας, την ερήμωση του για να τον ξεπουλήσουν κάποιοι κοψοχρονιά.