Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

"...ΜΗΝ ΕΙΔΑΤΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟ-ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ..;"

Έτσι κανονικά θα έπρεπε να τιτλοφορείται το «διήγημα», που κυκλοφορεί  σε ένθετο περιοδικό κυριακάτικης εφημερίδας. Ένα πόνημα ορισμός της αντιγραφής, της συμπύκνωσης λάσπης και της παραεπιστημονικής προχειρολογίας, που υφίσταται την τελευταία πενταετία η Χαλκιδική,
από γνωστό για την «αγαθή» αντιμεταλλευτική του δράση blog, που εσχάτως μπήκε δυναμικά και στην προώθηση ηλιακών θερμοσιφώνων, φωτοβολταϊκών κλπ.

Νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε τη διεύθυνση της εφημερίδας, που μπόρεσε να συγκεντρώσει και να «δέσει» με λογοτεχνική αδεία, όλες αυτές τις χοντροκομμένες κοτσάνες, που ηχούν ως κρύα ανέκδοτα πιά στα αυτιά των πολιτών του δήμου μας. Με το "οίκο-πνευστο", αυτό έργο κλείνει νομίζουμε ο κύκλος της πολτοποίησης της επιστημονικής τεκμηρίωσης και της παραπληροφόρησης, που πολλές φορές έχουμε επισημάνει, ότι επιχειρείται με την καθοδήγηση των εχθρών της ανάπτυξης της Χαλκιδικής, που αλλάζουν σαν τα πουκάμισα τους μανδύες των αυτόκλητων σωτήρων της. (Εσχάτως «μοιράζουν» και θέσεις εργασίας…)

Αντιμετωπίζουμε αυτή την προσπάθεια, ως μια ασυνείδητη, πλην όμως, καίρια απάντηση στην οικονομική κρίση, που βιώνουμε. Αντί να καταναλώνουμε ηλεκτρική ενέργεια για να ενημερωνόμαστε... από το «εξ αποστάσεως φυλάκιο προπαγάνδας και διαστρέβλωσης» τώρα έχουμε αυτό το συμπαθέστατο περιοδικάκι, το οποίο έχει συμπεριλάβει όλη την «αλήθεια» των οικολογούντων του τόπου μας (δελτία τύπου, πανό, ομιλίες από ημερίδες, καφενειακές προσεγγίσεις, ντουντούκες) και θα λάβει τη θέση που του αρμόζει στο πάνθεον των σκοτωμένων… με την αλήθεια εντύπων.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι οι «ευαγγελιστές» της οικολογίας, βρήκαν τη βίβλο τους. Χαράς ευαγγέλια λοιπόν και  για το απολεσθέν «υστέρημα» τους, που όλα αυτά τα χρόνια έφευγε από την τσέπη τους για τη στήριξη του «αγώνα». Τώρα πια όχι άλλα έξοδα. Τώρα όλοι με το περιοδικάκι στα χέρια. «Μην είδατε την οίκο-αλήθεια... στη Χαλκιδική;» Στους δρόμους, στις πλατείες, στα καφενεία, στα σπίτια, στις παραλίες, στα βουνά. ΠΑΝΤΟΥ. Να ποια θα  είναι η «αναπτυξιακή» τους δράση απέναντι στην κρίση. Καλό κουράγιο φίλοι μας…