Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

ΠΑΡΘΕΝΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΟ EUROGROUP

Στο Λουξεμβούργο βρίσκεται σήμερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος για την έκτακτη σύνοδο του Eurogroup.

Ο νέος υπουργός Οικονομικών σε απανωτές συσκέψεις ενημερώθηκε για το πλαίσιο της διαπραγμάτευσης με τους ομολόγους του στην Ευρωζώνη, τόσο για την έγκριση εκταμίευσης των 12 δις της πέμπτης δόσης, όσο κυρίως για τη δρομολόγηση του πακέτου πρόσθετης βοήθειας από την τρόικα.


Ο νέος «τσάρος» φάνηκε διατεθειμένος, κατά την εξειδίκευση των μέτρων απόδοσης 28μισι δις κι αφού περάσει από την Βουλή το Μεσοπρόθεσμο, να ξαναμοιράσει, στο πλαίσιο του εφικτού, την τράπουλα με δικαιότερη κατανομή βαρών κι ελάφρυνση κυρίως από έκτακτες φορο-επιβαρύνσεις.

Βασική  του μέριμνα, όπως διατείνεται, θα είναι η ανάπτυξη, στην οποία μπορεί να συμβάλει καθοριστικά και αποδοχή από τους εταίρους της πρότασης του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, να σταματήσει η Ελλάδα να πληρώνει την συμμετοχή της για την εκτέλεση συγχρηματοδοτούμενων από την Ένωση υποδομών, ώστε να υπάρχουν πόροι για περισσότερα έργα στη χώρα, ενώ πρόσθετες πηγές ανεύρεσης κεφαλαίων υποδεικνύει η Νέα Δημοκρατία.

Σε δήλωση του στο ΒΗΜΑ της Κυριακής, ο Ευάγγελος Βενιζέλος επέμεινε στο κάλεσμα προς τα υπόλοιπα κόμματα για μεγαλύτερη συναίνεση, μιας κι όπως είπε, ήδη στο βασικό εθνικό θέμα, που είναι η διαχείριση του χρέους, έχουν ευρεία σύμπτωση απόψεων.

Αναδημοσίευση απο www.ant1online.gr