Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

ΠΕΡΙ "ΟΡΓΑΝΩΝ-ΟΡΓΑΝΟΝ"... ΤΟΥ "ΟΜΙΛΟΥ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΑΤΟΥ ΙΕΡΙΣΣΟΥ"

... απάντηση στο ierissos.blogspot.com 

Θέλουμε να ζητήσουμε μια ειλικρινή συγνώμη από τον «ΟΜΙΛΟ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΑΤΟΥ ΙΕΡΙΣΣΟΥ», που δεν πήραμε την άδεια του για την ονοματοδοσία της πρωτοβουλίας μας.... Δύναται να μας χρεωθεί αμέλεια, όχι όμως δόλος και υφέρπον συμφέρον.

Αν το επιθυμούν και το νιώθουν... είναι ευπρόσδεκτοι στην πρωτοβουλία μας, όπου πρωταρχική μας επιδίωξη, πέρα από την προώθηση των διαχρονικών αρχών και αξιών της αριστοτελικής φιλοσοφίας, είναι και η προάσπιση της αναπτυξιακής προοπτικής της περιοχής, με σκοπό τη διαιώνιση του είδους…, δηλαδή των ανθρώπων της, που έχοντας διασφαλίσει τα αναγκαία προς το ζην, θα αφιερώνουν χρόνο από την καθημερινότητα τους και στην παμμέγιστη αριστοτελική φιλοσοφία για το ευ ζην. 

Τώρα σχετικά με τα επιλήσμονα ζητήματα που τίθενται ατάκτως και ειρημένως στην παραπονετικού ύφους ανακοίνωση, θα υπενθυμίσουμε τα εξής:

1.  Ποτέ ως τώρα..., στην πολύχρονη ιστορία του ο "όμιλος φίλων μουσικής και  περιπάτου Ιερισσού", δεν φιλοτιμήθηκε να διοργανώσει μια ημερίδα- εκδήλωση για την αριστοτελική φιλοσοφία. Το αντίθετο μάλιστα έχει στηρίξει και έχει πρωταγωνιστήσει σε ημερίδες άσχετες με τις αξίες και τα ιδανικά που "πρεσβεύει"... Επομένως δεν έχει έδαφος η κατηγορία απέναντι σε μια πρωτοβουλία πολιτών που έχει 3 1/2 μήνες ζωής, τη στιγμή που εδώ και χρόνια οι γιαλαντζί "φιλόμουσοι" ασχολούνται με κυάνιο, όξινες απορροές και κατά φαντασίαν καθιζήσεις.


2.Για τα περί ημερίδων, επιστολών και συλλαλητηρίων θα σας παραπέμψουμε στο Αριστοτελικό γνωμικό: "Η ελάχιστη αρχική απόκλιση από την αλήθεια πολλαπλασιάζεται στην συνέχεια χιλιάδες φορές". Κατά συνέπεια που να πρωτοθυμηθεί ο συντάκτης της παραπονετικής επιστολής, τα "έπη" που έχει συντάξει περί καταστροφής..., θανάτου...,τοξικότητας... και άλλα πολλά κωμικόσυντελειακά. Είναι ίδιον άλλωστε αυτών, που έχουν "αδύνατη" μνήμη να ξεχνούν "επιλεκτικά", από πού ξεκίνησαν. Από επιστολή; Ημερίδα ή συλλαλητήριο; "Μύλος" η μνήμη αυτού του ανθρώπου...

3. Πάνω στο ζήτημα των ύβρεων απέναντι στον οιονδήποτε πολύ περισσότερο σε εκπροσώπους του τύπου, θεωρούμε βασική έλλειψη του νέου νόμου- πλαίσιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, να μην συμπεριλάβει τη "σχολή" σας και τους "καθηγητές" της στα καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα, που θέλει να ενσωματώσει. Μάλλον δεν έχουν φτάσει στα αυτιά και τα μάτια του επιτελείου της αρμόδιας υπουργού τα "αφιερώματα" στον Τ. Τέλλογλου, μετά το καταγέλαστο "πείραμα της Στρατονίκης"... Σε αντίθετη περίπτωση θα είχατε όλοι από μια "έδρα" για να υβρίζετε και σε ακαδημαϊκό ύφος, γιατί το πεζοδρομιακό το έχετε εξαντλήσει...χρόνια τώρα.

4. Δεν ξέρουμε την επίσημη θέση του προγόνου μας για τη μεταλλεία στη Χαλκιδική, πάντως επί των ημερών του το βασίλειο της Μακεδονίας, γνώρισε τη μεγαλύτερη του ακμή, κάνοντας εκμετάλλευση της μεταλλείας φυσικά. Ενώ ο φιλόσοφος είχε πει κιόλας: "η φύσις δεν κάνει τίποτα άχρηστο". Μην ψάχνεστε... Αν ζούσε στις μέρες μας, το μόνο σίγουρο είναι, πως από εσάς ειδικά δεν θα είχε καμία απαίτηση να καταλάβετε τι εννοεί... Εμείς πάντως την προσπάθεια μας θα την κάνουμε απέναντι σας, στην ημερίδα που διοργανώσουμε με τίτλο: "Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΚΑΙ Η ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΑ ΧΡΥΣΟΥ"...Ελπίζουμε να είστε εκεί! 

Κλείνοντας και σε ότι αφορά το «θεό-πνευστο» συντάκτη-οργανοπαίκτη του περιπατητικού και φιλόμουσου... ομίλου, θα του συνιστούσαμε να ρίξει μια καλύτερη ματιά, πριν ξαναγράψει οτιδήποτε στο «οργάνων όργανον» του ισόθεου συντοπίτη μας. Με την παράκληση να μη συγχέει τον τίτλο και το περιεχόμενο του αριστοτελικού έργου, είτε με τα όργανα τάξης, είτε με τα ζωτικά και επιμήκη όργανα, είτε με τα πνευστά ή έγχορδα, διότι δείχνει μια τάση, που αν μη τι άλλο προσβάλλει το μεγάλο μας φιλόσοφο… Ευτυχείτε... και στη συναυλία που ετοιμάζετε με τα «όργανα», μη μπερδευτείτε!