Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

ΤΟ ΚΥΑΝΙΟ ΔΕ ΜΑΣ ΜΟΛΥΝΕ. ΤΙ ΑΛΛΟ ...... ΤΙ ΑΛΛΟ; Α! ΝΑΙ!!!!


Όσο καιρό παρακολουθώ τις εξελίξεις τις σχετικές με τα Μεταλλεία της Χαλκιδικής, οι θεωρίες για το κυάνιο και το πως αυτό θα καταστρέψει τον Κάκκαβο, τα χωριά, τη θάλασσα, τον αέρα, τη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα, όλη τη Βόρεια Ελλάδα, την Ευρώπη, τον πλανήτη, μη σου πω κι ολόκληρο το σύμπαν…, ήταν η καθημερινή, απαραίτητη δόση-συστατικό κάθε κειμένου, προερχόμενου από τους «σωτήρες» του Περιβάλλοντος. 

Το κυάνιο δεν έπιασε τελικά! Δε μόλυνε παρά αυτούς που ήθελαν να μολυνθούν, αυτούς που ήθελαν να πιστεύουν στις θεωρίες-δηλητήριο, ή αυτούς που δεν είχαν άλλη ενημέρωση και έπιασε η προπαγάνδα. Πέρασε ο καιρός, έγιναν εκπομπές, ενημερώθηκε ο κόσμος, γέλασαν πολλοί και το κυάνιο αποδείχτηκε ανεπαρκές, ως μέσο εκφοβισμού. Ο αντιμεταλλευτικός μπαμπούλας Νο 1 κατέρρευσε και μαζί του η αξιοπιστία των «επιστημόνων» που μετ’ επιτάσεως τον προπαγανδίζανε… 

Τι άλλο να βρούνε οι βολεμένοι και οι αντιεξουσιαστές (πώς ταιριάζουν αυτά τα δύο και πώς οι δεύτεροι βρίσκουν τα προς το ζην, είναι άλλο καπέλο), έτσι ώστε να συνεχίσουν την προσφιλή, απογευματινή τους ενασχόληση; Θα’ρθει και ο χειμώνας πάλι, θα σταματήσουν τα μπάνια, τι θα κάνουνε τ’ απογεύματα μετά τη δουλειά; Άσε που αν αρχίσουν και βολεύονται οι άνεργοι και δούνε ψωμάκι, πάει το χάσανε το παιχνίδι!


Μήπως να επανέλθει το θέμα του τιμήματος αγοράς των μεταλλείων; Μπα, ούτε αυτό έπιασε! 400 εκ. μας έλεγαν οι «προστάτες» μας, η Επιτροπή όμως αποφάσισε ότι μόνο 15 εκ. δόθηκαν ως «παράνομη» κρατική ενίσχυση. Τι είναι σωστό, ένας θεός ξέρει. Η συνέχεια του σήριαλ θα παιχτεί μάλλον στα ευρωπαϊκά δικαστήρια…  Τι λέει ο κόσμος για όλα αυτά; Σκασίλα του, αυτός δουλειά θέλει..... 

Και τότε ήρθε η έμπνευση! Δε θα έχει πολλά έσοδα το Δημόσιο και ναι, καλά το μαντέψατε, φταίει η εταιρία!!!!! Τι κι αν έδωσε ανταποδοτικά οφέλη, τι κι αν φορολογείται κανονικότατα, τι και αν πληρώνει εισφορές στο ΙΚΑ, τι κι αν δώσει δουλειά σε τόσο κόσμο, κόσμο που θα έχει πλέον αγοραστική δύναμη και το χρήμα θα κυκλοφορήσει;
Όοοοοχι!!!! Θα έπρεπε το Κράτος να μπορεί να έχει στην κατοχή του τα Μεταλλεία, να τα πουλήσει, να πάνε όλα τα έσοδα στην εξόφληση του ελληνικού χρέους, να μείνουν με την ελπίδα οι άνεργοι, να μη δουλέψει κανένας ούτε τα επόμενα καμιά δεκαριά χρόνια, χρόνια που οι «τιμητές» του περιβάλλοντος, ως μερίδα της «τοπικής κοινωνίας» θα «σταυρώνουνε» το νέο επενδυτή, αν βρεθεί δηλαδή κανένας που να έχει βίτσιο να «σταυρώνεται», να βάζει τα ωραία του λεφτάκια και να περιμένει τους «οικοσωτήρες» να κατέβουν απ’ το βουνό!

Έλεος!!!! Φτάνει πιά! Τι άστοχες νέες εμπνεύσεις προπαγάνδας είναι αυτές; Ποιος τις σκέφτηκε; Μα ποιος θα νοιαστεί για τα έσοδα του κράτους, αν πρώτα δε δει έσοδα το σπίτι και η οικογένειά του; Δεν χαίρεστε που προλάβανε και δόθηκαν σε ιδιώτη τα μεταλλεία και θα φάει ψωμί ο κόσμος, αντί να δοθούν για την αποπληρωμή ενός χρέους, γεμίζοντας τις τσέπες ξένων τοκογλύφων; Η περιοχή του Άθω είναι ευλογημένη με ομορφιές όχι μόνο επίγειες, αλλά και υπόγειες και παρ’ όλ’ αυτά η ανεργία αυξάνεται. Έχει πλούσιο υπέδαφος, ικανό να θρέψει όχι μόνο την οποιαδήποτε εταιρία θα το λειτουργήσει, αλλά κυρίως τον κόσμο. Τον κόσμο που θα βρει δουλειά! Τον κόσμο που θα δουλέψει μέσα στα μεταλλεία και τον κόσμο που θα ταίσει, θα θρέψει, θα φιλοξενήσει και θα ντύσει τον προαναφερθέντα κόσμο που θα δουλέψει μέσα στα μεταλλεία. Τον κόσμο που θα υποδεχθεί αυτούς που θα έρθουν σαν επισκέπτες, σα φοιτητές, σαν ερευνητές στα μεταλλεία! Δηλαδή, πολύ κόσμο! 

Ας φερθούμε επιτέλους οικολογικά, αλλά και υπεύθυνα για τον Άνθρωπο και τη Φύση κι ας απομονώσουμε τους φαιδρούς πλέον «τρομολάγνους», άλλωστε δεν έχουν πια τίποτε σοβαρό να πουν! 

Ας τελειώσει το πάρτι γι’ αυτούς, καιρός να επιβιώσουν οι υπόλοιποι!

Αναγνώστρια

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ BLOG: Αγαπητή μας αναγνώστρια και που είσαι ακόμα. Αν δεν βάλουν χέρι στα αντισταθμιστικά οι "εντιμότατοι " φίλοι μας, δεν θα ησυχάσουν...Μέχρι τότε οπλίσου με υπομονή γιατί το επικοινωνιακό τους πανέρι, περιλαμβάνει ουκ ολίγα τεχνάσματα.