Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΝΕΠΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΤΗΣ Β/Α ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

8η Ιουλίου 2011…Μια ημερομηνία σημαδιακή. Μια ημερομηνία ορόσημο. Θα ήμασταν υποκριτές, αν δεν λέγαμε ότι  νιώθουμε χαρά και ικανοποίηση. Όμως δεν πετάμε στα σύννεφα. Οι συνθήκες που μας περιβάλλουν είναι τέτοιες που δεν σηκώνουν πανηγύρια και μεγαλοστομίες…

Η έγκριση των αδειών της «Ελληνικός Χρυσός», απλά μηδενίζει το κοντέρ κατά τη γνώμη μας. Ο τόπος και οι πολίτες του, δηλαδή όλοι εμείς, έχουμε  ΜΙΑ και ΜΟΝΑΔΙΚΗ ευκαιρία, για να αλλάξουμε την κοινή μοίρα μας προς το καλύτερο. Χρειάζεται όμως πολύ δουλειά,  επαγρύπνηση και ΕΝΟΤΗΤΑ! Χωρίς αυτά τα συστατικά δεν πρόκειται να κάνουμε τίποτα. Καμία άδεια δεν θα μας οδηγήσει στη «γη της επαγγελίας», αν εμείς οι ίδιοι δεν προστατεύσουμε ως κόρη οφθαλμού τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και τις ευκαιρίες, που ανοίγονται μπροστά μας.

Είναι κεφαλαιώδες κατά την άποψη μας, να παραμερίσουμε αλαζονικές τάσεις και μικρόψυχές συμπεριφορές. ΟΛΟΙ. ΜΗΔΕΝΟΣ ΕΞΑΙΡΟΥΜΕΝΟΥ. Από τον τελευταίο εργαζόμενο, μέχρι τον πρώτο πολίτη αυτού του τόπου. Τα μεταλλεία μας, η αρχέγονη μας πολιτιστική και βιοποριστική παρακαταθήκη, πρέπει να δουλέψουν υποδειγματικά. Και αυτό ΕΠΙΣΗΣ είναι υπόθεση όλων μας. Προς θεού, τα όποια μικροπολιτικά παιχνίδια( ρουσφέτια και ταξίματα) με φόντο με θέση στον ήλιο της εργασίας, πρέπει να μείνουν απέξω από τις διαδικασίες προσλήψεων, που θα ακολουθηθούν. 

Σοβαρότητα, υπευθυνότητα, συνέπεια και πειθαρχία θα κρατήσουν το όραμα μας για ένα καλύτερο αύριο ζωντανό και πάντα επίκαιρο. Ενώ η δημιουργική σύνθεση απόψεων, ιδεών ακόμη και αντιρρήσεων θα βοηθήσει να ξεπεράσουμε ευκολότερα και τα όποια ζητήματα προκύψουν. Ο τόπος μας, η Β.Χαλκιδική δεν είναι ούτε για πέταμα, ούτε για ξεπούλημα, όπως πιστεύουν επίμονα κάποιοι.  Δεν του αξίζει από την άλλη η μιζέρια και η μισαλλοδοξία. Αρκετά βασανιστήκαμε από αυτές. Ήρθε η ώρα να τις παραμερίσουμε με λογική και συνέπεια στα λόγια και στις πράξεις μας.

Καλούμε την εταιρεία « Ελληνικός Χρυσός», να τηρήσει στο ακέραιο τις δεσμεύσεις τις, χωρίς καμία έκπτωση στην προστασία και την αποκατάσταση του περιβάλλοντος της Β/Α Χαλκιδικής. Πρέπει και αυτή με τη σειρά της να θωρακίσει με κάθε τρόπο τις δραστηριότητες, για να μη γυρίσει σε μπούμερανγκ αυτή η αδειοδότηση. Κρινόμαστε οι πάντες τώρα και πρώτη από όλους η ίδια. Την καλούμε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να μην προδώσει την εμπιστοσύνη, που της έδειξε η πλειοψηφία των κατοίκων των Μαντεμοχωρίων από την πρώτη στιγμή.

Αυτές είναι οι πρώτες σκέψεις, που μας γέννησε αυτή η χαρμόσυνη είδηση. Θα επανέλθουμε σύντομα. Είναι πολύ όμορφο να ελπίζεις σε κάτι καλύτερο από αυτό, που ζεις και να κάνεις, ότι θεμιτό περνάει από το χέρι σου, γι αυτό το σκοπό. Συνεχίζουμε με ακόμη περισσότερη ενέργεια και πίστη γιατί...ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΝΕΠΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΤΗΣ Β/Α ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ. ΘΑ ΚΡΙΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ...