Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΣΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ ΙΔΕΩΝ, ΑΠΟΨΕΩΝ ΚΑΙ BLOG.

Ο tempora, o moresH γνωστή λατινική ρήση πόσο διαχρονική είναι τελικά; Στους καιρούς που ζούμε αποδεικνύεται, πως η διάδοση απόψεων και ιδεών συνιστάποινικό αδίκημα”. Το οξύμωρο, αλλά όχι πρωτοφανές, είναι πως η ποινικοποίηση και η στοχοποίηση ιδεών, κλιμακώνεται από κάποιους ηθικόφρονες «αγωνιστές» της αριστεράςΠοιάς αριστεράς; Καλύτερα ας μην ανοίξουμε αυτήν την κουβέντα. Σίγουρα πάντως όχι αυτής, στο όνομα της οποίας κάποιοι έχασαν ζωές και περιουσίες.

Αυτή η «νέα» αριστερά λοιπόν (ας την χαρακτηρίσουμε έτσι και όχι φασίζουζα…) θέλει με κάθε τρόπο να μάθει τα ονόματα και τις διευθύνσεις όσων υπερασπίζονται με επιχειρήματα και όχι με  αφορισμούς την ανάπτυξη της περιοχής. Θέλει με λίγα λόγια τις κεφαλές μας επί πίνακιΠρος το παρόν να μας επιτρέψουν να τους παιδέψουμε λιγάκιΚαι να επιλέξουμε εμείς πότε θα προχωρήσουμε σε αυτή τη «δωρεά» ζωής.

Λυπούμαστε βέβαια για την υποκρισία όλων αυτών των «αγωνιστών», που αντί να στέκονται επάνω στην ουσία των απόψεων και των ιδεών που αναπτύσσουμε και αφορούν το ζήτημα της μεταλλευτικής δραστηριότητας, θέλουν να φιμώσουν τις φωνές μας και να «κάψουν» τα γραπτά μας με πρακτικές, που ουδόλως ταιριάζουν στο προφίλ που έχουν «οικοδομήσει» με τις λομπίστικες και καρτελικές μεθόδους τους, καταλαμβάνοντας θέσεις κλειδιά σε ΜΜΕ, Πανεπιστήμια, ΜΚΟ, δημόσιες υπηρεσίες και όλα αυτά τα γνωστά κέντρα «διάδοσης» ιδεών τους.


Αγαπητοί φίλοι εσείς επιλέξατε το δρόμο που ακολουθούμε. Ένας δρόμος στρωμένος από εσάς με ύβρεις, απειλές, τρομοκρατία και συκοφαντία, τον οποίο διαβαίνουμε παρ όλα αυτά με σεβασμό στα πρόσωπα σας, αλλά αυστηρή κριτική διάθεση στις απόψεις σας. Εάν και  αυτό σας θίγει, μπορείτε να μας μηνύσετε. Εξηγήστε μας όμως, τι διαφορά έχετε εσείς από το σύστημα που καθυβρίζετε, όταν αντιδράτε λυσσαλέα στις θέσεις ενός blog και ζητάτε την άρση της ανωνυμίας των διαχειριστών του; Εδώ εξαντλούνται οι δημοκρατικοφανείς πεποιθήσεις;

Έχετε ποτέ καταλάβει, ότι με αυτή σας τη στάση ο μεσαίωνας και ο σκοταδισμός που επικράτησε μπροστά σας θυμίζει τη χαραυγή…; Είναι ποτέ δυνατόν να ομιλείτε για διάλογο επί ίσοις όροις και διαβουλεύσεις, όταν εσείς ίδιοι με τα μέσα που έχετε φτιάξει (τις προάλλες τα ρεβενίκια απαριθμούσαν το στρατό των blogs, που έχετε στη διάθεση σας), είχατε μάθει να αυτορυθμίζετε τους χρόνους και τους τρόπους  αυτών των διαδικασιών;

Καταλαβαίνουμε πως η παρουσία μας είναι ένα μεγάλο αγκάθι στο λαιμό σας. Δεν μας χαροποιεί αυτό. Μας γεμίζει με ευθύνη. Δεν λειτουργούμε κατά το «οφθαλμός αντί οφθαλμού» και ούτε θα το κάνουμε ποτέ. Πρέπει όμως να καταλάβετε, πως για την οξεία κριτική που ασκούμε, είστε εσείς υπεύθυνοι. Ειδικότερα, οι επιστήμονες της παράταξής σας, οι οποίοι έχουν φτάσει στο σημείο να λειτουργούν με έναν άκρατο δογματισμό. Που είδατε εσείς και σε ποιο μέρος αυτού του πλανήτη επιστήμονες να συμπεριφέρονται με τέτοιο φανατισμό-δογματισμό; Και οι μοναδικές λέξεις που μπορούν να αρθρώσουν με ευκολία να είναι ΚΑΡΚΙΝΟΣ-ΘΑΝΑΤΟΣ-ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ; Ο  επιστήμονας δε σταματά την έρευνα. Ψάχνει, ανακαλύπτει, συνθέτει. Εδώ έχουμε ένα φαινόμενο μοναδικό στα χρονικά της επιστήμης, οι «υπηρέτες» της να παίζουν το ρόλο των ιεροεξεταστών.
Λυπούμαστε που το λέμε, όμως είστε ένα απόστημα, που πρέπει να σπάσει κατά την άποψη μας. Γιατί οι προθέσεις σας δεν είναι αγνές. Άλλο αν δεν το παραδέχεστεΌχι δια της βίας βέβαια. Μέσα από την αντιπαράθεση απόψεων, ιδεών και επιχειρημάτων. Ο κόσμος και οι αναγνώστες θα κρίνουν ποιος είναι ειλικρινής και μεστός περιεχομένου και ποιος όχι

 Μέσα στις έννοιες της αυτοργάνωσης και αυτοδιάθεσης, η αυτοσυγκράτηση δεν περιλαμβάνεται; Αν όχι, καλό θα είναι να την εντάξετε στη νοηματική σας σφαίρα και να κάνετε λίγη αυτοκριτική. Θα κάνει καλό και σε εσάς και σε εμάς. Το σημαντικότερο είναι ότι θα ωφελήσει την κοινωνία μας, που έχει κουραστεί να ακούει για θάνατο και καταστροφή, τη στιγμή που η ίδια η ακινησία (για τη σωτηρία, τη μακροημέρευση και τη σιτευτή πώληση των ακινήτων σας), που είχατε επιβάλει όλα αυτά τα χρόνια, μας οδηγεί εκεί, σχεδόν με μαθηματική ακρίβεια.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Παρ' όλα αυτά σίγησε η φυσαρμόνικα του Λεωνίδα Κύρκου. Ισως του πιο ευγενικού οραματιστή της ανανεωτικής αριστεράς. Τα συλληπητήρια μας στους οικείους του.