Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΥΣΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤΟΝ κ. ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ (email)

Από την Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια: «Ο Αλέξης Τσίπρας είναι πρόεδρος του Συνασπισμού της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας. Εκλέχθηκε σε αυτό το αξίωμα από το 5ο Συνέδριο...............»

Μάλιστα!  


Πολλές φορές μ’ έχει βοηθήσει η Wikipedia, αλλά αυτή τη φορά βρίσκω την καταχώρηση μη επικαιροποιημένη, για να μην πω ξεπερασμένη κατά το ένα τουλάχιστον μέρος της, μετά από τις τελευταίες δράσεις του κόμματος και του αρχηγού του! Δηλαδή τι λέει η καταχώρηση; Ότι, ο Α. Τσίπρας είναι Πρόεδρος ενός Αριστερού Κόμματος, ενός κόμματος που εξ ορισμού υπερασπίζει τα εργατικά δικαιώματα, που είναι υπέρ των εργατών γενικότερα! Ή έτσι τουλάχιστον θα έπρεπε!

Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως, εδώ και πολύ καιρό, βάζει σε δεύτερη μοίρα, όχι μόνο τον εργάτη, που να τον βρεί αυτόν άλλωστε, έτσι όπως κατάντησε η επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα, αλλά την εργασία γενικότερα! Για την εντονότερη προβολή του «οικολογικού» προφίλ του Κόμματος, αγνοούνται προβλήματα, όπως η ανεργία, ο εργασιακός μαρασμός, η επιχειρηματική στασιμότητα..... η φτώχεια και η ανέχεια.

Περιόδευσε ο κ. Α. Τσίπρας στη Χαλκιδική, έναν τόπο που η ανεργία κοντεύει να ξεπεράσει το 30%!, ο τουρισμός δημιουργεί κακοπληρωμένες θέσεις απασχόλησης για 3-4 μήνες το χρόνο και από τις θέσεις αυτές η μία είναι ανασφάλιστη και έκανε στάση στην Ιερισσό, την οποία διάλεξε ως προπύργιο των πολέμαρχων οικολογούντων ομοϊδεατών του κατά της μεταλλευτικής επένδυσης στη Β.Α. Χαλκιδική. Η Ιερισσός είναι το χωριό-αρχηγείο των εκεί «οικολόγων» και εκεί μαζεύτηκαν οι 200-300 χειροκροτητές του, που άκουσαν τον πύρινο;;; λόγο του υπέρ του Περιβάλλοντος και κατά των μεταλλείων. Εδώ που τα λέμε βέβαια, δεν ήταν και τόσο πύρινος, γιατί ο ίδιος δεν έχει και μεγάλη σχέση, ούτε με την περιοχή, ούτε με τη μεταλλευτική δραστηριότητα. Ο λόγος, σίγουρα γραμμένος δια χειρός του περιβαλλοντολόγου-καταστροφολόγου συγγραφέα, γνωστού στην τοπική και όχι μόνο κοινωνία, προοριζόταν για «πύρινος», αλλά η αποστήθιση δεν αποδόθηκε τόσο παθιασμένα.

Μάταια περίμεναν στο δρόμο του οι ήδη εργαζόμενοι στα Μεταλλεία, που φοβούνται για τη δουλειά τους και οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι των Δήμων, που προσδοκούν δουλειά και ψωμί για τους άνεργους δημότες τους, να του κάνουν τις ερωτήσεις τους και να του πουν τη δική τους άποψη. Άλλαξε δρόμο! Μα είναι δυνατόν να ασχολείται τώρα με την ανεργία ή την ανασφάλεια των εργατών, «οικολόγος» άνθρωπος; Εντάξει, αριστερός είναι, αλλά τώρα έχει άλλη δουλειά!

Προέχει η σωτηρία της δρυός, με τους άνεργους θα ασχολούμαστε; Άλλωστε, οι βολεμένοι δεν μπορούν ούτε να φανταστούν τις ανάγκες του κόσμου!

Και αναρωτιέμαι τώρα, εξ ου και η πρότασή μου. Γιατί να διασπώνται τα ποσοστά των οικοσωτήρων; Με την τελευταία δημοσκόπηση ο ΣΥΡΙΖΑ πιάνει 6.5% και οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ 3.5%. Εφ’ όσον ο προσανατολισμός των δύο κομμάτων είναι πλέον ταυτόσημος, αν ενώσουν τις δυνάμεις τους, ιδού ο θρίαμβος! 10%!!!! Πάνω από το ΛΑΟΣ και πολύ κοντά, σε απόσταση αναπνοής από το ΚΚΕ.

Βέβαια, ένα πρόβλημα είναι οι απόψεις του Μ. Τρεμόπουλου! Αυτός δεν είναι μόνο «οικολόγος», έχει και περιεργο-ανατρεπτικο-ανθελληνικές απόψεις για διάφορα θέματα! Αλλά, βρε παιδί μου, εκεί θα τα βρούνε! Θα μπει μπροστά ο γοητευτικός νέος κ. Αλέξης Τσίπρας, θα μεταναστεύσουν οι Έλληνες στο εξωτερικό για να βρούνε δουλειά, θα μείνει πράσινη η Ελλάδα, ευχαριστημένος ο ΣΥΡΙΖΑ, θα μείνει και η χώρα χωρίς Έλληνες, ευχαριστημένος και ο Μ. Τρεμόπουλος με τους ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ.

Την περίπτωση πάλι, να θεσμοθετηθούν αυστηροί έλεγχοι για τις βιομηχανίες, ώστε να είναι ευχαριστημένοι και χορτάτοι οι Έλληνες και θαλερό το Περιβάλλον, να μη τη σκεφτούμε καθόλου έ; Μπααααα!!!!!!!!

Αναγνώστρια