Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

"ΠΟΝΑΝΕ ΩΡΕ ΤΑ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ;"

Η απάντηση της Πρωτοβουλίας των Πολιτών του Δήμου Αριστοτέλη στη Ν.Ε.ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής.


Πονάνε και παραπονάνε… Αυτό προκύπτει από την ανακοίνωση της Ν.Ε. του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής. Μια ανακοίνωση, της οποίας ο στόχος δεν είναι άλλος από το να παίξει το ρόλο της ασπίδας στον Αλέξη Τσίπρα για τα αδικαιολόγητα, αλλά και πρωτοφανή, που εκτυλίχθηκαν κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Ιερισσό.



Μια ανακοίνωση μνημείο αλαζονείας, υπεροψίας και κυρίως αποπροσανατολισμού, καθώς οι συντάκτες/εμπνευστές της, ναι μεν έχουν τη «συντροφική» υποχρέωση να καλύψουν την σωρεία πολιτικών και επικοινωνιακών λαθών, που διέπραξε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, από την άλλη δε, με περισσή αμετροέπεια μιλούν εξ ονόματος του λαού της Χαλκιδικής…! 



Λησμονούν ηθελημένα, ότι αυτός ο κυρίαρχος λαός και στις εθνικές εκλογές του 2009, (http://ekloges-prev.singularlogic.eu/v2009/pages/index.html), αλλά και στις πιο πρόσφατες, τις αυτοδιοικητικές του 2010, (http://www.gnomihalkidikis.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1168%3Aapotelesmata-aitodioikitikon-eklogon-halkidikis&Itemid=309) του έδωσε ποσοστά που το τοποθετούν στα κόμματα της ήσσονος αντιπολίτευσης, τόσο σε εθνικό, όσο και σε τοπικό επίπεδο, ποσοστά, που με τη στάση τους σε λίγο καιρό μπορεί να αφορούν το ποσοστό του ενεργού πληθυσμού της περιοχής…



Για να καταλάβετε περί τίνος ομιλούμε, η Χαλκιδική στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές «προίκισε» το ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό  4,08%, ενώ στις αυτοδιοικητικές του δήμου Αριστοτέλη, όπου οι ψηφοφόροι ενισχύουν συνήθως τα μικρότερα κόμματα, ο υποψήφιος του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ απέσπασε το 6,31% των ψηφοφόρων του δήμου μας. Τώρα, εάν αυτά τα ποσοστά δίνουν το δικαίωμα στους εκπροσώπους του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, να μιλούν, να γράφουν και να φωνασκούν για το σύνολο του λαού της Χαλκιδικής και ειδικότερα της Β/Α πλευράς της, είναι κάτι που καμία οπτική γωνία διαχείρισης της κοινής  λογικής δε μπορεί να δικαιώσει ή να δώσει «άλλοθι» στη νοσηρή αντίληψη τους.



Τώρα, σε ότι αφορά τη γεμάτη πόνο ανακοίνωσή τους θα σταθούμε σε δύο-τρία σημεία, που αφορούν εμάς, την πρωτοβουλία των πολιτών του Αριστοτέλη, για τα υπόλοιπα που αφορούν τον πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τα ενεργούμενα της κομματοκρατίας, θα αναφερθούμε εκτενώς στη συνέχεια.



1)      Ειλικρινά δεν ξέραμε, ότι υπάρχει το ψυχολογικό όριο της «μιας επαφής», που μπορούν να έχουν πάσης φύσεως κοινωνικές ομάδες με τον Αλέξη Τσίπρα. Είναι βέβαιον, πως οι υπάρχουσες συνθήκες αναγκάζουν τον πρόεδρο του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, καθημερινά, να έρχεται σε επαφή με πάρα πολλούς εκπροσώπους κοινωνικών εταίρων ή ομάδων. Δε γνωρίζαμε, ότι όλους αυτούς τους συναντάει άπαξ και δια παντός… και όποιος πρόλαβε τον Αλέξη είδε….
    
       Θα μπορούσαν βέβαια τα στελέχη του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής, να μας ενημερώσουν σχετικά στο αίτημα που υπέβαλαν οι πολίτες του Αριστοτέλη και οι μεταλλωρύχοι για συνάντηση, για να γλιτώσει και ο κ. Τσίπρας το «σαφάρι/ξενάγηση» και εμείς την πολύωρη αναμονή του στους δρόμους της ΒΑ Χαλκιδικής. Αντ’ αυτού έγραψαν στα παλαιότερα των «δημοκρατικά»… ραμμένων υποδημάτων τους ανθρώπους, που εκπροσωπούν την πλειοψηφία των πολιτών του δήμου Αριστοτέλη και τους εκπροσώπους των εργαζομένων στα μεταλλεία. Τώρα, αν αστάθμητοι παράγοντες δεν ευνόησαν τη δις απόπειρά του, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, να συναντήσει το δήμαρχο του δήμου μας, αυτό είναι κάτι που αφορά τον ίδιο και όχι εμάς.



2)      Αναφορικά με τους «χρυσούς» μισθούς «τα λίγα λόγια ζάχαρη και τα καθόλου μέλι». Όπως έχουμε προτείνει και στο παρελθόν, να δοθούν στη δημοσιότητα οι τραπεζικοί λογαριασμοί όλων των εμπλεκόμενων στο δημόσιο/ιντερνετικό διάλογο για την υπόθεση των Μεταλλείων Κασσάνδρας και φυσικά οι πηγές τροφοδότησης αυτών… Για να μάθει όλη η κοινωνία, έτσι για αρχή, ποιοι υποθάλπουν τη φαυλότητα και τη διαπλοκή…



3)      Σε ό,τι αφορά την απόπειρα ανάσχεσης της δημοσκοπικής ανόδου του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, που μας καταλογίζεται, τους ενημερώνουμε, πως ουδόλως μας ενδιαφέρει, που πάει δημοσκοπικά. Ευχή μας να πιάσει ταβάνι, αν μπορεί, και να αναλάβει επί τέλους ευθύνη για την τύχη αυτού του τόπου, γιατί έχουμε βαρεθεί τον στείρο καταγγελτικό του λόγο… θα θέλαμε πολύ να δούμε «πόσα απίδια βάζει ο σάκος»… Πιστεύουμε όμως, ότι είναι κατάρα για τον τόπο η καιροσκοπική του άνοδος… Η συγκεκριμένη βέβαια αναφορά τους είναι μια τρανή απόδειξη, πως στη γυάλα που ζουν, ουδόλως νοιάζονται για τα ποσοστά ανεργίας, που μαστίζουν την κοινωνία, αλλά για τα δημοσκοπικά, που δημιουργούν τις ζυμώσεις προσδοκιών για τα προσωπικά τους συμφέροντα. Καλώς τα παιδιά της αστικής δημοκρατίας…

       

Όπου δεν περισσεύει η ντροπή, το θράσος θεριεύει και η δειλία συνοδεύει…



Δε μας έφτανε όμως το μνημείο αλαζονείας των εδώ τοπικών του ΣΥΡΙΖΑ, απ’ ότι φαίνεται το κόμμα τους έχει βρει το θέμα του για τις επόμενες εκλογές…

Προχθές έφτασε στα μάτια μας η νέα «δράση» του Αλέξη Τσίπρα για να βγάλει τη χώρα από το οικονομικό αδιέξοδο και το κοινωνικό της τέλμα. Σε όσους πολίτες αγνοούν αυτήν τη «δράση», πρέπει να τους πληροφορήσουμε, ότι ο «πίσω» από τις λέξεις, τους χωματόδρομους και τους αστυνομικούς…, πήρε τη μεγάλη απόφαση να βγει «μπροστά»… 



Πώς; Πρωτοτυπώντας και αφήνοντας για ακόμη μια φορά άφωνους, όσους παρακολουθούν τα τεκταινόμενα σ’ αυτή τη χώρα, με την πολιτική ευφυΐα του. Με ποιον τρόπο; Καταθέτοντας επερώτηση στη βουλή για το «σκάνδαλο», που ταλανίζει την ομάδα… του αντί-χρυσου «σκοπευτηρίου» και των δορυφόρων της: Τη λειτουργία και την επέκταση των «Μεταλλείων Κασσάνδρας»…!



Οι άνεργοι πολίτες του δήμου Αριστοτέλη και οι εναπομείναντες εργαζόμενοι, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Αλέξη, που με τις χαριτωμένες «δράσεις» του, μας ταξιδεύει σε αλλοτινές εποχές, όπου λεφτά υπήρχαν, όπου η ανεργία ήταν κάτω από το 10%, όπου η αριστερά προάσπιζε με σοβαρότητα τα δικαιώματα των εργαζομένων ή των ανέργων και η «σκανδαλολογία» προσέθετε το αναγκαίο άλας στη ζωή των κομμάτων της αντιπολίτευσης και στις συζητήσεις των θαμώνων των καφενείων.



Τον ευχαριστούμε, γιατί μας δείχνει πως υπάρχει και άλλος δρόμος για να βγούμε από την κατάθλιψη, που μας έχει κυριεύσει. Ο δρόμος της υποκριτικής. Της ηθοποιίας. Της αυθυποβολής. Το να υποδυόμαστε όλοι μας εδώ στη Β/Α Χαλκιδική, πως δεν υπάρχει μιζέρια, ανεργία, κατήφεια. Πως όλα πάνε μια χαρά. Και πως οι από μηχανής «αυτόκλητοι σωτήρες» του τόπου από την «καταστροφική» μεταλλεία, θα μας σώσουν από τα δεινά που μας χτυπούν απειλητικά την πόρτα, και στο τέλος αυτοί θα λειτουργήσουν τα μεταλλεία με δικά τους έξοδα!!!



Θέλουμε πολύ να συνταξιδέψουμε νοητά μαζί του σε τόπους ουτοπικούς, όμως η ταχύτητα, πού έχει ο ίδιος αναπτύξει…, δε μας επιτρέπει ούτε καν να τον προλάβουμε.



Είναι πολύ ριζοσπαστικά «αριστερό» βλέπετε, να πατάς γκάζια… με τα χρήματα της δήμευσης των ελληνικών νοικοκυριών για να ξεφύγεις από τους μεταλλωρύχους… 



Είναι επίσης πολύ ριζοσπαστικά «αριστερό», να μιλάς για σκάνδαλο, την ώρα που ενώ ο κόσμος δυστυχεί, εσύ  σιωπάς επιδεικτικά, όταν δίχως ντροπή παίρνεις χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό, για να κρατήσεις στη ζωή το χρεωκοπημένο κόμμα σου.


Εδώ θα μας επιτρέψεις, φίλε μας Αλέξη, να σου παραθέσουμε το απόσπασμα από ένα σχετικό άρθρο που δημοσιεύτηκε στο capital.gr: (http://www.capital.gr/Articles.asp?id=1306357) και αφορά τόσο εσένα όσο και τους συναδέλφους σου, επαγγελματίες της χρεοκοπίας της δημοκρατίας και της πτώχευσης του ελληνικού λαού.



« …Σε μία εποχή που ο λαός καλείται να κάνει θυσίες, που κόβουν την σύνταξη του χαμηλοσυνταξιούχου, τα κόμματα συνεχίζουν και επιχορηγούνται με γενναιότητα από τον κρατικό προϋπολογισμό. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά έχουν φτιάξει τους νόμους στα μέτρα τους και δανειοδοτούνται από τις τράπεζες με μόνο ενέχυρο τις μελλοντικές εκταμιεύσεις από τον κρατικό προϋπολογισμό!

Με άλλα λόγια, παίρνουν δάνεια με ενέχυρο την κρατική ενίσχυση του 2014, του 2015 και του 2016. Και ρωτάμε: Θα υπάρχουν τότε αυτά τα κόμματα; Ποιος τραπεζίτης βάζει την υπογραφή του σε τέτοιες συμβάσεις;»



Για όσους δεν κατάλαβαν, την ώρα που ο τόπος βουλιάζει, μαζί τους και όλοι εμείς, σύμφωνα με το άρθρο του capital, τα κόμματα λαμβάνουν από τον κρατικό προϋπολογισμό 48 εκατομμύρια ευρώ, για να στήνουν επικοινωνιακά τερτίπια…  Στο ίδιο πνεύμα και χωρίς ντροπή νεόκοποι «ριζοσπάστες» της αριστεράς, οι οποίοι, ενώ είναι ζήτημα εάν έχουν κολλήσει μερικές δεκάδες ένσημα στη ζωή τους, θέλουν αυτοί να επιλέγουν, πότε η κοινωνία θα κολλήσει ένσημα και πότε όχι, μέχρις ότου η σφαίρα του τυχοδιωκτισμού τους δώσει τον τελικό χρησμό… «Φύγε από αυτό το «σκάνδαλο», πήγαινε σε αυτό… Εκεί έχει ψωμί»…



Βέβαια, η υπόθεση των «Μεταλλείων Κασσάνδρας», έχει πάρα πολύ ψωμί για όλους αυτούς, που είχαν μάθει να ζουν σαν παράσιτα από τον κρατικό κορβανά και τώρα, βλέποντας πως χάνουν τα κακώς κεκτημένα, εκβιάζουν με κάθε τρόπο τους έλληνες επιχειρηματίες, με την απειλή της ποινικοποίησης της επιχειρηματικότητάς τους, ενώ η αλήθεια είναι, πως οι ίδιοι παίζουν το τελευταίο τους  χαρτί, για να σώσουν το τομάρι τους.



Είναι οι ίδιοι, που δεν έχουν κανένα δισταγμό να καπηλευτούν έννοιες όπως «εθνικός πλούτος», όταν την ίδια στιγμή οι ίδιοι και οι άλλων αποχρώσεων σύμμαχοί τους, επιδιώκουν μετ’ επιτάσεως στα σχολικά βιβλία ο Διονύσιος Σολωμός να μην ονομάζεται εθνικός ποιητής, αλλά ρομαντικός…!!!



Για να τελειώνουμε με τις φαντασιώσεις του «Αλέξη», των υπερασπιστών του και των νέων «πράσινων» συμμάχων του, τους ενημερώνουμε, πως εμείς, οι πολίτες του δήμου Αριστοτέλη Χαλκιδικής, δεν θα τους κάνουμε τη χάρη να παίξουν με τις ζωές και την αξιοπρέπειά μας. Η ανοχή και η υπομονή μας εξαντλήθηκε. Αρκετά μας κοροϊδέψατε …. Αρκετά μας ήπιατε το αίμα… Πάρτε τα ιμάτια σας και τραβάτε εκεί και σε αυτούς που τόσα χρόνια σας εκπαίδευαν για να φέρετε τον τόπο μας σε αυτό το χάλι… για να πουλάτε στο τέλος και αγάπη στην πατρίδα…


Βασική προϋπόθεση βέβαια, για να συμπεριφερθείτε έτσι, είναι να υπάρχει μέσα σας λίγο φιλότιμο. Ποιος όμως το έχασε από την πολιτική σας κάστα για να το βρείτε εσείς; ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΣΑΣ….