Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ ΣΤΟ ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ

"Δεν είμαστε τόσο αφελείς Κύριοι/ες του ΣΥΡΙΖΑ"
(Στην από 29.11.2011 επερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρή Δρίτσα, Μιχάλη Κριτσωτάκη, Λίτσα Αμμανατίδου-Πασχαλίδου και Τάσου Κουράκη στους υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης)

Εμείς οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία της Χαλκιδικής, μπορεί να μην είμαστε τόσο γραμματιζούμενοι, όσο οι κύριοι βουλευτές μας. Και δεν εξαιρούμε τους βουλευτές κανενός κόμματος. Σίγουρα όμως δεν είμαστε αφελείς και αγανακτούμε όταν κάποιοι αντιπρόσωποί μας υποτίθεται μέσα στη βουλή, μας κάνουν να νιώθουμε έτσι.



Ο ΣΥΡΙΖΑ ενδιαφέρεται για την υγεία μας… Ποιος; Ο ΣΥΡΙΖΑπου ο πρόεδρος του αλλάζει δρόμο… μπροστά στην πιθανότητα να συναντηθεί μαζί μας; Ποιος; Ο ΣΥΡΙΖΑπου τους κουλτουριάρηδες βουλευτές του, που τους χάνεις που τους βρίσκεις σε εκδηλώσεις κατά των μεταλλείων της Χαλκιδικής… Μιλάμε κυρίως για τους 2 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από τη Θεσσαλονίκη, που συμμετέχουν σε αυτήν την «αγαθή» κίνηση ενδιαφέροντος για την υγεία μας, οι οποίοι δείχνουν να ξεπερνούν και τα δικά τους προβλήματα (αν έχουν), όταν τους δίνεται η ευκαιρία να καταφερθούν εναντίον της δουλειάς μας.

Αν ενδιαφερόντουσαν πραγματικά για την υγεία μας, γιατί δεν ήρθαν σε εμάς απευθείας να ρωτήσουν; Γιατί πάνε μέσω Αθηνών; Δεν είναι πιο κοντά ο Δήμος Αριστοτέλη στη Θεσσαλονίκη, όπου πολιτεύονται, απ’ ότι η Αθήνα; Πρέπει μάλλον να είναι πιο μακριά από ότι μας φαίνεται και νομίζουμε, καθώς δεν τους έχουμε δει ούτε μια φορά στο χώρο εργασίας μας; Επιτρέπεται βουλευτές κόμματος της αριστεράς να μη βρίσκονται στο πλευρό βιομηχανικών εργατών; Να μη δίνουν μάχες μαζί τους για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας τους και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας τους; 

Κι όμως, γίνεται, σε αυτούς τους καιρούς που ζούμε!!!

Τους παραπέμπουμε στο τμήμα υγιεινής και ασφάλειας της εταιρείας για να ενημερωθούν από τον αρμόδιο γιατρό. Αυτό είναι το τηλέφωνό του: 23760-25127, σε περίπτωση που δεν το βρίσκουν οι αγαπητοί βουλευτές μας του ΣΥΡΙΖΑ. Και τους παρακαλούμε να μην παίζουν πολιτικά παιχνίδια εντυπώσεων σε βάρος μας, χωρίς να μας ρωτάνε. Ξέρουμε ότι δεν μας υπολογίζουν. Έχουν κλείσει τόσα και τόσα εργοστάσια στη χώρα και δεν έχει κουνηθεί φύλλο από τη μεριά τους. Εμείς ακόμη βαστάμε και αυτό μάλλον δε μπορούν να το δεχτούν… Πρώτα ο Θεός και η προστάτιδας μας Αγία Βαρβάρα, σε λίγο καιρό θα είμαστε ακόμη περισσότεροι...

Τα Σωματεία των Μεταλλείων Κασσάνδρας