Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

ΑΠΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ... ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΝΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΟΥΣ

"Δυστυχώς δεν σας αντιλαμβανόμαστε κ.βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ.."
  Η βουλευτίνα του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ  κ.Λίτσα Αμμανατίδου-Πασχαλίδου, έδωσε τη δική της απάντηση… υπό τη μορφή σχολίου στη Ρεσπέντζα…, στην απάντηση των σωματείων εργαζομένων των μεταλλείων Κασσάνδρας, που αφορούσε την ερώτηση, που κατέθεσε στη βουλή, η ίδια και 3 ακόμη συνάδελφοι της, προς τους υπουργούς υγείας  και εργασίας.

Το σχόλιο-απάντηση της, αντί να εξηγεί ξεκάθαρα τη σκοπιμότητα αυτής της κίνησης, προξενεί ακόμη περισσότερα ερωτηματικά , κατά την άποψη μας. 



Μια σειρά ερωτημάτων αλλά και παρατηρήσεων  προς την Κυρία Αμμανατίδου-Πασχαλίδου, θέτουν οι bloggers- αναγνώστες της Ρεσπέντζα, που έπονται του σχολίου της βουλευτίνας του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ . Τις αναρτούμε στο blog μας γιατί μας εκφράζουν  απόλυτα. Είναι περίπου οι ίδιες ερωτήσεις –παρατηρήσεις, που θα θέλαμε να κάνουμε προς την κα Αμμανατίδου- Πασχαλίδου. Κάποιες βέβαια μας ξεπερνούν..., καθώς δεν έχουμε τις ίδιες εμπειρίες ακαι απόψεις με τους σχολιαστές της Ρεσπέντζα.


 Μεταξύ των κοπιαρισμένων  κατά σειρά σχολίων, που ακολουθούν την απάντηση της κ. Αμμανατίδου- Πασχαλίδου, υπάρχει και ένα σχόλιο, που επικροτεί την κίνηση της . Κρίναμε σκόπιμο να το συμπεριλάβουμε, καθώς μας εξέπληξε ο τρόπος που συνδέει, ο σχολιαστής ένα απόσπασμα από τα γραφθέντα της κ. βουλευτίνας με τη δική του σιγουριά, που «θέλει» την εκκίνηση της μεταλλευτικής επένδυσης, να μη γίνεται ποτέ… Για να δούμε αν θα επαληθευτούν οι «Κασσάνδρες», που επιδιώκουν παντί τρόπω, το λουκέτο  των μεταλλείων της  Κασσάνδρας….




Ο/Η Λίτσα Αμμανατίδου-Πασχαλίδου είπε...

    Παρόλο που η ανάρτηση διαστρεβλώνει τα γεγονότα, διότι στη δημοκρατία ο καθένας μπορεί να εκφράζει την άποψή του ελεύθερα και να κρίνεται παράλληλα, οφείλω να απαντήσω. Ας διαχωρίσουμε τα πράγματα. Ο ρόλος των εκπροσώπων του εθνικού κοινοβουλίου είναι να ασκεί και κοινοβουλευτικό έλεγχο στα πλαίσια της διασφάλισης της δημόσιας υγείας των πολιτών αλλά και των εργαζομένων, της διασφάλισης του περιβάλλοντος, της ισόρροπης ανάπτυξης, της προστασίας των φυσικών πόρων. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει σκληρή κριτική και έχει τοποθετηθεί απέναντι σε όλα τα έργα φαραωνικού τύπου των μεγαλοεργολάβων εγχώριων ή ξένων, που αλλάζουν το ανάγλυφο περιοχών, ιδιαίτερα αυτών που είναι σε περιοχές δασικές αρχαιολογικές και προστατεύονται ή θα έπρεπε να προστατεύονται με ισχυρότερη νομοθεσία αλλά και για τους αυστηρούς ελέγχους περιβαλλοντικών όρων. Είναι γνωστό ότι όταν υπάρχουν μεταλλευτικές δραστηριότητες εντατικής μορφής πέραν των λοιπών σοβαρών προβλημάτων που επιφέρουν αυτές στην ευρύτερη περιοχή, οι πρώτοι που δέχονται την επιβάρυνση στην υγεία τους είναι οι εργαζόμενοι σε αυτές, οι οποίοι πέραν των βαρέων επικίνδυνων και ανθυγιεινών συνθηκών, όταν δεν τηρούνται όλες εκείνες οι προβλέψεις ύψιστης προστασίας τότε τα πράγματα είναι ακόμη πιο επικίνδυνα. Μπορεί κάποιοι να θεωρούν στις ιδιαίτερα δύσκολες οικονομικές συνθήκες το μόνο που πρέπει να μας ενδιαφέρει είναι απλά να υπάρχει οποιαδήποτε δραστηριότητα και το μέλλον δε μας ενδιαφέρει. Αυτό είναι κοντόφθαλμο και επικίνδυνο και το μόνο που εξυπηρετεί είναι τη διασφάλιση της συνέχισης της κερδοφορίας από τη μια των μεγαλοεπενδυτών και από την άλλη τη μη αναστρέψιμη καταστροφή του περιβάλλοντος και των φυσικών πόρων. Οι θέσεις εργασίας όσο περνά ο καιρός και στις μεταλλευτικές δραστηριότητες θα είναι επισφαλείς και στον αντίποδα αυτών είναι η στήριξη όλων εκείνων των δραστηριοτήτων που σέβονται πρώτα απ' όλα τον άνθρωπο και το περιβάλλον στο οποίο ζει και εργάζεται, με ήπιας μορφής δραστηριότητες σχετικά με τη γεωργία, κτηνοτροφία, μεταποίηση, τουρισμό και ότι άλλο μπορεί να αναπτυχθεί στις περιοχές μέγιστου φυσικού κάλους. Όσων αφορά την ερώτηση που καταθέσαμε ως βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου μετά από ενημέρωση πως οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία δεν υποβάλλονται σε εξετάσεις προληπτικού ελέγχου. Τα υπόλοιπα είναι δουλειά των Υπουργείων να απαντήσουν για τις τυχόν "παραλείψεις".

    3 Δεκεμβρίου 2011 11:05 π.μ.
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

    "Όσων αφορά την ερώτηση που καταθέσαμε ως βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου μετά από ενημέρωση πως οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία δεν υποβάλλονται σε εξετάσεις προληπτικού ελέγχου."

    Μια σημαντική παράλειψη απο μέρους της κας βουλευτού. ΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΠΩΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΥΠΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ; Το αντιγκόλντ, ο τέως δήμαρχος, ο δασάρχης; Ποιός;

    3 Δεκεμβρίου 2011 11:45 π.μ.
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

    Pros βουλευτη Αμμανατιδου,
    1. παραλειψη την εκανε ο αρχιγος σου απαξιονοντας τους εργατες.
    2.η φρασεολογια "φαραονικου τυπου κλπ. ειναι το λιγοτερη γραφικη..
    3.καταστροφη αναγλυφου περιοχης...να γκρεμισω Κατω Σταυρο, Ασπροβαλτα. Βρασνα.....χαλαν το αναγλιφο η προσφυγες του 22...
    4. το ξαναγραφω. Εζησα στην Τσεχια και μαλιστα σε χοριο με την ιδια μεταλευτηκη δραστηριοτητα. εζησα φαραονικου τυπου κοινονια??????!!!!!!!!!!!
    Εζησα τα καλα του κομμουνισμου αλλα μπουρδες σαν τησ δικες σας σημερινη σας αναρτησης εκει δεν ακουσα!!!! Ε.Μ.

    3 Δεκεμβρίου 2011 12:10 μ.μ.
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

    παντως οπως τα λεει η κυρια αμμανατιδου-πασχαλιδου βγαινει και το νοημα που θελει να περασει οσον αφορα για το εργοστασιο χρυσου!οι εξυπνοι μπορουν να το αντιληφθουν!και απο τη περιληψη του κειμενου εργοστασιο χρυσου δεν προκειτε να γινει στην δικη μας περιοχη καθως οπως αναφερει η κυρια βουλευτης ""Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει σκληρή κριτική και έχει τοποθετηθεί απέναντι σε όλα τα έργα φαραωνικού τύπου των μεγαλοεργολάβων εγχώριων ή ξένων, που αλλάζουν το ανάγλυφο περιοχών, ιδιαίτερα αυτών που είναι σε περιοχές δασικές αρχαιολογικές και προστατεύονται ή θα έπρεπε να προστατεύονται με ισχυρότερη νομοθεσία αλλά και για τους αυστηρούς ελέγχους περιβαλλοντικών όρων.""!!!!ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΚΥΡΙΑ ΑΜΜΑΝΑΤΙΔΟΥ-ΠΑΣΧΑΛΙΔΟΥ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΧΡΥΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ!ΕΠΙΣΗΣ ΠΟΤΕ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΨΗΦΙΣΕΙ ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ Ν.Δ.!!!ΜΕ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΣΑΣ ΜΕ ΚΕΡΔΙΣΑΤΕ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΣΥΝΤΟΠΙΤΕΣ ΜΟΥ!ΑΠΟ ΙΕΡΙΣΣΟ!

    3 Δεκεμβρίου 2011 12:28 μ.μ.
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

    Η απάντηση της κας Αμανατίδου, επι της ουσίας δεν λέει κάτι καινούργιο. Επαναλαμβάνει με πιο λιτό τρόπο, τα όσα λένε χρόνια τώρα οι μάλλον επιδοτούμενες φωνές της δήθεν οικολογίας.
    Σε δύο σημεία της μάλιστα προκαλούν εντύπωση τα κάτωθι.
    1."Παρόλο που η ανάρτηση διαστρεβλώνει τα γεγονότα, διότι στη δημοκρατία ο καθένας μπορεί να εκφράζει την άποψή του ελεύθερα και να κρίνεται παράλληλα, οφείλω να απαντήσω."
    Δηλαδή κατά την κα βουλευτή : Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΙΣ "ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ" ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ... ή Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΕΙ...Αν δεν υπάρχει λάθος στη σύνθεση της διατύπωσης, δυστυχώς επαληθεύονται οι πρόσφατες ρήσεις του (πρώην ΣΥΡΙΖΑ) Ψαριανού για "φαινόμενα φασισμού μέσα στην αριστερα"!
    Επίσης εντυπωση προξενεί η φράση:"Οι θέσεις εργασίας όσο περνά ο καιρός και στις μεταλλευτικές δραστηριότητες θα είναι επισφαλείς"
    Τι ξέρει και δε λέει η κα Αμανατίδου; "Μελλοντολογεί" με τη βοήθεια της σφαίρας του λαικισμού, η έχει βάσιμες πληροφορίες για νέες απώλειες θέσεων εργασίας στη χώρα, ή για νέες μειώσεις μισθών στο προσεχές διάστημα;
    Αν ισχύει αυτό για τις βιομηχανίες, γιατί να εξαιρεθούν οι θέσεις εργασίας, ή οι απολαβές εργαζόμενων στον τουρισμό, στη γεωργία, στην κτηνοτροφία, στη μεταποίηση;
    Και τέλος αν έχει ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας των εργαζομένων στα μεταλλεία της Κασσάνδρας, που δεν προκύπτει απο τα ίδια τα σωματεία των εργαζομένων απο που την έχει; Και γιατί δεν πήγε στα ίδια τα σωματεία ή στη δίοικηση της εταιρείας και χρησιμοποιεί επικοινωνιακά τερτίπια για να "εδραιώσει" το ενδιαφέρον της;
    Καλό θα ήταν να αποσαφηνίσει αυτά τα σημεία,αν έχει τη διάθεση, για τον κόσμο που ενδιαφέρεται να μάθει την αλήθεια...
    Ένας προβληματισμένος ψηφοφόρος της παραδοσιακής αριστεράς

    3 Δεκεμβρίου 2011 12:56 μ.μ.

Ανώνυμος   Ο/Η Ανώνυμος είπε...
 
Τί τους νοιάζει τους πολιτικολογούντες μεταλλωρύχους αν θα καταστραφεί ο τόπος, αν θα χαθούν τα νερά της Χαλκιδικής ή θα χάσουν τη δουλειά τους χιλιάδες άλλοι επαγελματίες. Γι' αυτούς ο κ...ς τους να είναι καλά και ας αφήσουμε στα παιδιά μας μια έρημο Σαχάρα... Έτσι βέβαια, σύμφωνα και με το γκάλοπ, η συντριπτική πλειοψηφία των Χαλκιδικιωτών θα τους γυρίσει την πλάτη, γιατί ψευδολογούν ασύστολα για όποιον ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ πραγματικά για τον τόπο. Σήμερα βρίζουν γι' αυτό το ΣΥΡΙΖΑ, αύριο άλλον. Όλοι όμως οι υπόλοιποι, ανάμεσά μας και πολλοί άνεργοι γελάμε με τις αστειότητές τους. Ας σταματήσουν λοιπόν να κουβαλάνε ψήφους στο ΣΥΡΙΖΑ. Φτάνει πια.
 
3 Δεκεμβρίου 2011 2:25 μ.μ.


Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...
 
πόσο θα ξεφτιλίζεσται μπροστά στον εργαζόμενο κα Αμανατίδου... Ενώ δεν πηγαίνεται να τους επισκεφτείται στο εγοστάσιο, το παίζεται ότι ενδιαφέρεσται για αυτούς, με ερωτήσεις στη βουλή; Εάν και η ερώτηση σε καμία περίπτωση δεν δείχνει ενδιαφέρον για τους εργαζομένους, το ενδιαφέρον είναι να δείξει ότι η εταιρεία είναι "κακιά"! Πάλι το ίδιο πολιτικό παιχνίδι στις πλάτες της τοπικής κοινωνίας! Ένας ανηλεής αγώνας να σταματήσει κάθε παραγωγή στη χώρα και να αυξηθεί όσο το συνατόν περισσότερο η ανεργία! αλλά το ποιό ωραίο είναι η θέση σας για "τη μη αναστρέψιμη καταστροφή του περιβάλλοντος και των φυσικών πόρων" η οποία προκύπτει από που;;; είσαστε σχετικός επιστήμονας ή σας το παν οι φίλοι σας;;; ή είναι κομματική γραμμή;;;  
3 Δεκεμβρίου 2011 2:49 μ.μ.