Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

ΠΩΣ ΟΙ ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΙ ΧΩΡΙΖΟΥΝ... ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΔΥΟ

"Έντάξει με το θάψιμο...Δεν πάμε να φάμε κανένα κουραμπιέ;"
Νομίζουμε πως η 29η Δεκεμβρίου του 2011 πρέπει να περάσει στα χρονικά της μπλογκόσφαιρας, ως η μέρα που το «παρατηρητήριο μεταλλευτικών δραστηριοτήτων»  απώλεσε οριστικά και αμετάκλητα τα τελευταία ψήγματα σοβαρότητας και αξιοπιστίας, που είχε (αν ποτέ είχε)… Κατά το κοινώς λεγόμενο, έσπασαν τα φρένα του και οδεύει ολοταχώς προς το «τέλμα» της ανυποληψίας του. 

Δυστυχώς, είναι λογικό και επόμενο κατά την άποψη μας, καθώς αποδεικνύεται περίτρανα για πολλοστή φορά, πως η έλλειψη πειστικών επιχειρημάτων από τους διαχειριστές του εναντίον της επέκτασης της μεταλλευτικής δραστηριότητας στο δήμο μας, τους έχει συνθλίψει ψυχολογικά και πνευματικά και τους οδηγεί με βήμα ταχύ στην παραφροσύνη.
Μια παραφροσύνη, απότοκος της οποίας είναι το κείμενο- ψυχογράφημα που διαβάσαμε στη Ρεσπέντζα (δείτε εδώ), όπου η δυσμενής ψυχοπνευματική κατάσταση των ανθρώπων του παρατηρητηρίου βρήκε βαλβίδα εκτόνωσης στη σύνταξη ενός μυθοπολτού, του οποίου η κεντρική ιδέα είναι: «Βορειοελλαδίτες στα όπλα, έρχονται οι κακοί Νοτιοελλαδίτες να αρπάξουν τον πλούτο μας»!!! (Εδώ γελάμε με όλη μας την καρδιά…)

Παιδιά ψυχραιμία… Προ πάντων ψυχραιμία! Όλα θα πάνε καλά!

Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Καλά, εδώ δε μας έλεγαν τόσα χρόνια οι πανταχού παρόντες και τα πάντα κρίνοντες παρατηρητές,  ότι το δημόσιο δε θα πάρει ούτε ένα ευρώ από τη «ληστρική» εκμετάλλευση του ορυκτού μας πλούτου από τους άπληστους Καναδούς και τους εγχώριους «αρπαχτοεργολάβους»; Ξαφνικά τι άλλαξε που δεν υπέπεσε στην αντίληψη όλων μας; Συμφώνησε η Eldorado (ή η όποια  Eldorado), να παραχωρήσει τα κέρδη της στο Αθηνοκεντρικό κράτος της «Παλαιάς Ελλάδας»; Συμφώνησαν από κοινού να εκμεταλλευτούν το εργατικό δυναμικό της  Βορείου Ελλάδος γενικότερα και της Β/Α Χαλκιδικής ειδικότερα, δίνοντας του ψίχουλα; Περιμένουμε να δοθούν απαντήσεις, από τους φωτεινούς ακροθιγείς… παντογνώστες της στείρας άρνησης.

Περιμένουμε επιτέλους κάποιες απαντήσεις, γιατί έχουμε βαρεθεί μέσα στη θεωρητική και προβοκατόρικη ασχετοσύνη αυτών, που εξειδικεύονται πώς να κάνουν το άσπρο- μαύρο και τούμπαλιν…, (εκτός βέβαια από τις γνωστές κωλοτούμπες τους- δείτε εδώ…)

Σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στα επενδυτικά σχέδια, που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, η  εταιρεία σε 4-5 χρόνια, θα τζιράρει ετησίως περίπου 450 εκατομμύρια ευρώ. 

-Αυτά τα χρήματα θα πηγαίνουν κατευθείαν στα θησαυροφυλάκια του «μέλλοντος Βενιζέλου»;

-Αυτά τα ποσά, σε ένα ποσοστό τουλάχιστον 80%, δεν θα πηγαίνουν σε μισθούς, ασφαλιστικές εισφορές, προμήθειες, εξοπλισμούς, εργολαβίες, επενδυτικά εγχειρήματα κ.ο.κ.; 

-Γνωρίζουν οι φωτεινοί αρνητές, κάτι που δε γνωρίζει η υπόλοιπη κοινωνία, σε ό,τι αφορά τη διαδρομή αυτών των χρημάτων προς το Αθηναϊκό κράτος;

Επίσης, σύμφωνα με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, τα αντισταθμιστικά ποσά που θα δίνονται στο δήμο Αριστοτέλη, θα ανέρχονται σε σημερινές τιμές στα 10 εκ ευρώ, με βάση πάντα την παραγωγή και τις τρέχουσες τιμές των μετάλλων. Άντε, οι ασφαλιστικές εισφορές και οι φόροι θα πηγαίνουν στο δημόσιο… Τα αντισταθμιστικά, πώς θα φεύγουν από τα ταμεία του δήμου μας, με κατεύθυνση την «Παλαιά Ελλάδα»; (Ας μας το εξηγήσει κάποιος αυτό!)

Επειδή γνωρίζουμε πως σε ζητήματα ουσίας δεν υπήρξαν ποτέ σοβαρές απαντήσεις μέχρι τώρα και επειδή οι καλικάντζαροι μας άγονται και φέρονται μεταξύ Άδη και παρ..άδη (από τους παράδες), τους συνιστούμε να σταματήσουν να ερμηνεύουν κατά το δοκούν την ιστορία, τη μυθολογία, την αρχαιολογία, τη μαγειρική, τη βυζαντινολογία, την πολιτική, το ποδόσφαιρο, τη γεωλογία, τη στατική, τη χημεία, τη γεωφυσική, την αστροφυσική και την αστρολογία…  και να ασχοληθούν με το αγαπημένο σπορ των ημερών που δεν είναι άλλο από την κατανάλωση κουραμπιέδων και μελομακαρόνων. 

Τουλάχιστον έτσι θα κάνουν και ένα καλό. Θα κινήσουν την τοπική μας οικονομία. Καλά τα λόγια (τρόπος του λέγειν…), αλλά ας δούμε επί τέλους και κάτι εποικοδομητικό απ’ αυτούς.