Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ "ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ" ΠΡΟΣ ΠΑΣΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΚΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Εμείς οι αιρετοί αντιπρόσωποι του Δήμου Αριστοτέλη, που στελεχώνουμε την Πρωτοβουλία Πολιτών του Δήμου Αριστοτέλη, ενημερώνουμε κάθε καλόπιστο ή κακόπιστο ενδιαφερόμενο, αναφορικά με τις απόψεις ή τα επιχειρήματα που κατατίθενται μέσα απο το blog της Πρωτοβουλίας μας, πως είμαστε στη διάθεση τους, για να εκθέσουμε τις θέσεις και τις εμπειρίες μας, που σχετίζονται με τις περιβαλλοντικές, τις οικονομικές και τις κοινωνικές διαστάσεις της μεταλλευτικής δραστηριότητας, όπου και όποτε μας ζητηθεί.

Η Β/Α Χαλκιδική δεν είναι ούτε χαβούζα,
ούτε νεκροταφείο...

  Η Β/Α Χαλκιδική παρά τα όσα ακούγονται και λέγονται απο τους γνωστούς παρελκυστικούς μηχανισμούς της αντιμεταλλευτικής προπαγάνδας, είναι μια περιοχή που συνδυάζει αρμονικά και χωρίς εκπτωτικές διαθέσεις το σεβασμό και την προστασία του περιβάλλοντος με την αδιάλειπτη επί σειρά αιώνων μεταλλευτική δραστηριότητα, που αποτελεί βασικό πυλώνα στήριξης της οικονομικής ανάπτυξης της περιοχής μας. 




...ούτε βέβαια τμήμα ενός... κωλοχωρίου..

Όσοι νομίζουν, εικάζουν ή αναπαράγουν χωρίς να εξακριβώσουν τα λόγια κάποιων «καλοθελητών», που δυστυχώς κατάγονται από τη Χαλκιδική, έχουν ανοικτή πρόσκληση από εμάς να επισκεφτούν την περιοχή μας και να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι, κατά πόσον έχουν έδαφος, ή είναι ριπές του ανέμου, τα όσα κακόβουλα έχουν κατά καιρούς ακουστεί σε βάρος του τόπου και των κατοίκων του, που έχουν μάθει να επιβιώνουν, βασιζόμενοι στα χέρια, τις πνευματικές δυνάμεις και το ήθος τους.

Β/Α Χαλκιδική σημαίνει πολιτιστική παράδοση...
 Πιστεύουμε ότι η δήλωση του περιφερειακού συμβούλου  Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης κ. Μακρή στον τηλεοπτικό σταθμό Δέλτα της Θράκης, στις 26/1/2012, στην οποία γίνεται λόγος «για αδυναμία λήψης συντάξεων από τους κατοίκους των Μαδεμοχωρίων, λόγω πρόωρων θανάτων, εξαιτίας της επαγγελματικής ενασχόλησης τους στη μεταλλεία» (δείτε εδώ), είναι εξίσου συκοφαντική και απαράδεκτη με την πρόσφατη δήλωση που έκανε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος χαρακτήρισε συνολικά τη Χαλκιδική «κωλοχώρι».


...ιστορική και οικονομική εξέλιξη...
Κλείνοντας αυτήν την ανοικτή μας επιστολή, επαναλαμβάνουμε προς πάσα κατευθυνση γεωγραφική, αλλά και ιδεολογική..., πως περιμένουμε τις προσκλήσεις από θεσμικούς φορείς και συλλογικότητες, που επιθυμούν να ενημερωθούν δίχως αφορισμούς και ακρότητες για το τί πραγματικά επικρατεί στο δήμο μας, αναφορικά με την μεταλλευτική δραστηριότητα αλλά και την επικείμενη επέκταση της.

Κάνουμε έκκληση για σεβασμό στη Β/Α Χαλκιδική. Αυτός ο τόπος έχει συμβάλλει τα μέγιστα στην πολιτιστική παράδοση και την ιστορική και οικονομική εξέλιξη αυτής της χώρας. 

  ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ
 
Βασίλης Μοσχόπουλος Πρόεδρος         Νίκος Ζαγοράκης Αντιπρόεδρος

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

επιτελους!!
μπηκα να σας τα ψαλω για αυτο το λογο!! (εβλεπα μοΛις το εμμετικο τροιο. Δεν ειναι δηνατων να βγαζει τωση λασπη στο διαδικτιο ο Παπαγεωργιου και να να λεει με θρασσος , ας μου μκανει ο Μοσχοπουλος μηνηση. ΜΗΠΩς ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ???Δεν γινετε να αποδεχομαστε τωση λασπη!!! Κυριε Μοσχοπουλε, φτανει πια. Χανουμε τα δικια μας και τα πιστευω μας και τους οπλησατε με την ανοχη. Σας θελουμε διπλα μας!!! πΟΛΥ ΘΥΜΠΟΜΕΝΗ. Ε.Μ.

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Αν μπορείτε σας παρακαλούμε να μας στείλετε το σύνδεσμό του video, που αναφέρεστε. Αλλιώς δε μπορούμε να εκφέρουμε άποψη.Ελπίζουμε να καταλαβαίνετε.

Ανώνυμος είπε...

http://www.kilkisorama.gr/video/diafores-paragoges/1689-30-yanoyrioy-2012-ekdilosi-gia-tametalia-sto-kilkis.html

προκαλει ο Παπαγεωργιου!!! να του κανετε μηνηση λεει, γινετε πιστος!!!

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΕ ΖΑΓΟΡΑΚΗ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΣΑΣ ΛΕΝΕ ΚΑΤΙ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΩΝΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ!ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΣΕΙΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠ'ΟΤΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ, ΕΣΕΙΣ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΕΧΕΤΕ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕΤΕ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΑΣ!ΚΑΙ ΛΕΩ ΣΑΣ ΓΙΑΤΙ ΝΙΩΘΩ ΜΙΑ ΕΛΠΙΔΑ ΟΤΙ ΑΚΟΜΑ ΑΝΙΚΕΤΕ ΣΤΟ "ΣΤΟΛΟ ΜΑΣ"!ΟΙ ΜΑΝΕΣ ΑΓΩΝΙΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ,ΟΙ ΑΝΕΡΓΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΑΖΕΤΕ!ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 50 ΝΕΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΡΙΓΥΡΙΖΟΥΝ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΚΑΙ ΣΑΣ ΚΟΙΤΑΝΕ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ!ΕΝΩ ΕΣΕΙΣ???

(ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΘΕΣΗ,ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΓΝΩΣΗ)