Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Η ΠΡΟΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΥΣΩΡΥΧΕΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ

'Γρήγορα και τη Μ.Π.Ε... Εγκαταλείπουν οι κάτοικοι τη Θράκη!"
Με ένα κείμενο 14 σελίδων η Ειδική Υπηρεσία Περιβάλλοντος (ΕΥΠΕ) του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής γνωμοδοτεί θετικά υπέρ της Προμελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου Χρυσού στο Πέραμα του Έβρου.

 Στο κείμενο που επικαλείται μια σειρά νόμων με βάση τους οποίους στοιχειοθετείται η γνωμοδότηση αναφέρεται χαρακτηριστικά:


"Γνωμοδοτούμε θετικά, ύστερα από τη διαδικασία της Προκαταρκτικής Περιβαλλοντικής εκτίμησης και αξιολόγησης, για την Κατασκευή και Λειτουργία του έργου : "Μεταλλευτικές εγκαταστάσεις και εγκαταστάσεις επεξεργασίας προς παραγωγή χρυσού στο Πέραμα της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου", σύμφωνα με την προμελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΠΠΕ κείμενο, σχέδια, χάρτες) που συνοδεύουν την παρούσα γνωμοδότηση"

Αναδημοσίευση από το  www.ebros.gr


ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ BLOG:  Η είδηση αυτή συνιστά μια θετική εξέλιξη για την αναπτυξιακή προοπτική της ακριτικής μας περιοχής, η οποία και αυτή με τη σειρά της μαστίζεται από τους διογκωμένους δείκτες της ανεργίας. Πολλοί Θρακιώτες όπως διαβάζουμε, ήδη επιλέγουν το δρόμο της ξενιτιάς για να μπορέσουν να επιβιώσουν... (Δείτε εδώ). Μακάρι η πολύπαθη πολιτεία μας να δείξει fast track αντίληψη... και να περάσει από τη νομοθετική θεωρία στην πράξη εγκρίνοντας μέσα στη διάρκεια του έτους και τη Μ.Π.Ε. του επενδυτικού σχεδίου.

Η επένδυση της Χρυσωρυχεία Θράκης με βάση τα τελευταία στοιχεία θα ανέλθει σε 150 εκατ.ευρώ ενώ σε βάθος δεκαετίας θα επενδυθούν στην περιοχή ακόμη 190 εκατ.ευρώ. Οι άμεσες θέσεις εργασίας ανέρχονται σε 200, και η έμμεση απασχόληση θα ανέλθει σ’ επιπλέον 800 θέσεις εργασίας.