Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ» (email)

Με λένε Γιάννα και είμαι η «Αναγνώστρια». Έτσι υπέγραφα τα κείμενά μου όλους αυτούς τους μήνες, που ασχολήθηκα με την υπόθεση των μεταλλείων Χαλκιδικής.

Από την αρχή, από τα πρώτα μου κείμενα, δεν έκρυψα την ελπίδα μου να δουλέψω στα μεταλλεία και επίσης δεν έκρυψα, ότι είχα καταθέσει αίτηση, μαζί με εκατοντάδες άλλους ανέργους. Παρ’ ότι λοιδωρήθηκα από πολλούς σχολιαστές, παρ’ ότι κατηγορήθηκα, ότι ανήκω στο δυναμικό της εταιρίας ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε., στην πραγματικότητα ήμουν πάντα ειλικρινής. Και στην παράθεση των απόψεών μου και στην ανυπαρξία σχέσης με την παραπάνω εταιρία.


Μέσα από τα blogs μου δόθηκε η δυνατότητα να εκφράσω το παράπονό μου για την αποβιομηχάνιση στην Ελλάδα, για την ανυπαρξία επενδύσεων, για την ανυπαρξία ελπίδας.

Στις απόψεις, που παρέθεσα όλον αυτόν τον καιρό με τα κείμενά μου, δεν αλλάζω ούτε τελεία. Πίστευα και πιστεύω, ότι η μεταλλευτική δραστηριότητα, αλλά και γενικότερα η βαριά βιομηχανία μπορεί να συνυπάρξει με οποιαδήποτε άλλη τοπική δραστηριότητα και να ενισχύσει την ανάπτυξη μιας περιοχής. Περιβαλλοντικά, η μεταλλεία αφήνει μεγάλο μεν περιβαλλοντικό αποτύπωμα, οι επιπτώσεις όμως μπορούν να ελαχιστοποιηθούν με τις καινούριες τεχνολογίες και με συνεχείς ελέγχους για την εφαρμογή τους.

Πίστευα και πιστεύω, ότι μεγαλύτερο κακό, από ότι θα μπορούσε να κάνει στο Φυσικό Περιβάλλον μια οποιαδήποτε βιομηχανία, κάνει στο Ανθρώπινο Περιβάλλον το Οικολογικό Κίνημα, όταν, όπως πολλά πράγματα στην Ελλάδα αγγίζει την υπερβολή, αρνούμενο αδιάλλακτα να δεχτεί την εκμετάλλευση όλων των μορφών  πλούτου μιας περιοχής, αρνούμενο καν να συζητήσει μεθόδους αυστηρών ελέγχων, επιβάλλοντας τη μιζέρια και τη στασιμότητα.

Προσωπικά, στάθηκα τυχερή και βρήκα δουλειά, όχι στα μεταλλεία..... Εύχομαι το ίδιο για όλους τους ανέργους στην Ελλάδα και ειδικά σ’ αυτούς της Χαλκιδικής.

Παρακολουθώ πάντως, που και που, τις σχετικές με τα μεταλλεία αναρτήσεις και κάποια σχόλια στις τελευταίες με ώθησαν να γράψω αυτό το κείμενο, για να πάψουν οι παρανοήσεις. Όχι βέβαια!
 
Καμία σχέση δεν έχω με την άλλη Αναγνώστρια, την αυτοαποκαλούμενη «Λογική!!!!», που είχε τη φαεινή και όπως ίσως η ίδια πιστεύει, «ευφάνταστη», «πονηρή» ιδέα να χρησιμοποιήσει κι αυτή την υπογραφή «Αναγνώστρια» προσθέτοντας το «Λογική», Κύριος οίδε για ποιο λόγο.

Για να νομίσουν κάποιοι, ότι «είδα το φως το αληθινό», άλλαξα απόψεις και «ανένηψα»; Αν είναι ποτέ δυνατόν, να προσχωρήσει «Λογικός» άνθρωπος σ’ αυτό το Παρατηρητήριο του σκοταδισμού! Χώρια που εκείνη δεν γράφει κείμενα, αλλά μόνο σχόλια, χώρια που εκείνης τα σχόλια κάποιες φορές δεν βγάζουν νόημα. Και μόνη η σκέψη σύγκρισης είναι για μένα προσβλητικότερη από τις μέχρι τώρα κατηγορίες σχέσεων με την εταιρία!

Τέλος! 

Ευχαριστώ πολύ το blog Ρεσπέντζα για τη φιλοξενία και τους σχολιαστές των κειμένων μου, υπέρ και κατά, που μου έδωσαν την ψευδαίσθηση της απασχόλησης όλο αυτό το διάστημα της αναζήτησης θέσης. Τελικά, ίσως είχαν δίκιο κάποιοι, ήταν ένα είδος δουλειάς, μόνο που φευ! δεν ήταν πληρωμένη.....
.
Εύχομαι σε κάθε Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων, σε κάθε οικολογική οργάνωση ανά την Ελλάδα να δει, ότι δεν είναι απαραίτητο να μαραζώσουν οι άνθρωποι για να διαφυλαχτεί το Περιβάλλον, να δει ότι υπάρχουν και στη Βιομηχανία χρώματα, εκτός από το άσπρο και το μαύρο και να διαλέξει το δρόμο της προσπάθειας επιβολής ελέγχων σε ανθηρές βιομηχανίες, έτσι ώστε να απολαμβάνουν καθαρό Περιβάλλον, χαρούμενοι Άνθρωποι! 

Γενικότερα, εύχομαι να ζήσει το Περιβάλλον καλά και ο Άνθρωπος καλύτερα...
.
Γεια σας ............

Αναγνώστρια (η αυθεντική)

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ BLOG: Αγαπημένη μας Γιάννα σε ευχαριστούμε για ότι έκανες και συνεχίζεις να κάνεις σε αυτή την προσπάθεια, που ξεκίνησε τον περασμένο Απρίλη και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Ο "σπόρος" των ιδεών σου, του κύρους και της ποιότητας γραφής των σκέψεων σου, αποτελεί για εμάς τους διαχειριστές του blog, ένα σπουδαίο παράδειγμα στάσης ζωής, μια παρακαταθήκη, που μας οπλίζει για αυτά που έχουμε να αντιμετωπίσουμε. ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΥΜΜΑΧΗΤΕΣ, ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ ΣΥΜΜΑΧΗΤΕΣ. ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ. ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!!!