Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

ΤΙ ΓΥΡΕΥΟΥΝ ΟΙ «ΑΛΕΠΟΥΔΕΣ» ΣΤΟ ΠΑΖΑΡΙ...;

...Πάντως δεν πήγαν ΜΟΝΟ για να φωτογραφηθούν...
Το παραπάνω ερώτημα–τίτλος στο κείμενο μας, αφορά τα στελέχη της «αντιμεταλλευτικής διανόησης» της ΒΑ Χαλκιδικής, τα οποία που τα βρίσκεις, που τα χάνεις, όλο και σε κάποια φωτογραφία ή video θα πρωταγωνιστούν (ακόμη και σε ταινία...), που έχει να κάνει με αντιμεταλλευτικά bazar, των οποίων η πυκνότητα έχει ξεπεράσει κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, ενάντια στην κλιμάκωση της ανεργίας και τα ψαλίδια σε μισθούς και σε συντάξεις...

Χάρη σε αυτές τις δραστηριότητες και τις αντίστοιχες εμφανίσεις τύπου guest-star των συντοπιτών μας, αλλά κυρίως χάρη στο χαρακτήρα, που προσδίδεται σε αυτές τις «δράσεις» σε Αλεξανδρούπολη και Κιλκίς, εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς, ότι η οίκο-ελίτ του συστήματος, που τραγάνισε πακτωλό δισεκατομμυρίων ευρώ από τα δημόσια ταμεία και τις κοινοτικές επιχορηγήσεις, «τα παίζει όλα για όλα» για να μην χάσει τα κεκτημένα της, στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται και έχουν να κάνουν με την αναδιανομή του πλούτου της χώρας.


Έχουμε τη Θράκη που οι εκλεγμένοι άρχοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης «παραδομένοι» στην κινδυνολογία των «ιεροκηρύκων» της αντιμεταλλευτικής δραστηριότητας , κινητοποιούν τις δυνάμεις των δήμων και της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, επιστρατεύουν τους μαθητές των σχολείων 2 νομών της περιοχής, για να δημιουργήσουν τις αναγκαίες συνθήκες χειραγώγησης και ιδεολογικής τρομοκρατίας των κατοίκων του Έβρου και της Ροδόπης. Οι έχοντες αντίθετη άποψη διώκονται χωρίς δεύτερη κουβέντα και με συνοπτικές διαδικασίες... (Θα δημοσιεύσουμε σχετικές λεπτομέρειες σε νέα μας ανάρτηση) 

Την ίδια ώρα που οι κάτοικοι βυθίζονται στην απελπισία και στην απόγνωση από την ανεργία  που μαστίζει και αυτήν την περιφέρεια της χώρας μας και μην έχοντας άλλη λύση επιλέγουν τη μετανάστευση (Δείτε εδώ)..., αποδυναμώνοντας πληθυσμιακά έτσι τον κοινωνικό ιστό αυτής της ευαίσθητης περιοχής από πάρα πολλές απόψεις... Απόψεις που μάλλον ποσώς ενδιαφέρουν όλους αυτούς που συμμετέχουν στο «όραμα» της «Ειδικής Οικονομικής Ζώνης» και επιχειρούν με νύχια και δόντια να εδραιώσουν στην περιοχή, μέσα από τη σύσταση ενός οικονομικού forum…., που σε εκδήλωση του ήταν καλεσμένοι το μεγαλοστέλεχος της Deutsche Bank Γιόζεφ Άκερμαν και ο νυν πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.....!!!  (Δείτε εδώ ένα αποκαλυπτικό άρθρο)

Μια αντίστοιχη εικόνα βλέπουμε και στο Κιλκίς. Σε ένα Κιλκίς που η ανεργία σύμφωνα με τον πρόεδρο του εργατικού κέντρου Κιλκίς, αγγίζει το 35%(!!!) , παρέες κατά της μεταλλευτικής δραστηριότητας, προβαίνουν σε συμβολικό αποκλεισμό του τελωνείου της Δοϊράνης (Δείτε εδώ και εδώ)και στις δημόσιες υπηρεσίες της περιοχής, με τις ευλογίες  ψηφοθήρων της δημόσιας διοίκησης..., οι οποίοι μάλλον θα έχουν πιστέψει πως έτσι προσφέρουν υπηρεσίες σε αυτό το ακριτικό τμήμα της χώρας, που ενώ δεν έλυσε τα οικονομικά ζητήματα του, από τη γεωργία, την κτηνοτροφία και τον αγροτουρισμό, ζει στην «εικονική πραγματικότητα», που έφτιαξαν με χρήμα και κόπο, οι αστέρες της ανέξοδης άρνησης, που αγγίζει τα όρια της κινηματογραφικής πραγματικότητας με κινδυνολογικά σενάρια επί σεναρίων σε βάρος της μεταλλείας.

 Το πιο θλιβερό είναι ότι η προπαγάνδα τους, έχει εμποτίσει τόσο πολύ το μυαλό ανυποψίαστων κατοίκων του Κιλκίς, που έχουν πειστεί ότι αν ξεκινήσει η μεταλλευτική δραστηριότητα στην περιοχή τους, θα αναγκαστούν να μεταναστεύσουν, τη στιγμή που εκατοντάδες γυναίκες της περιοχής μεταναστεύουν καθημερινά για να πάρουν ένα μεροκάματο από τις φάμπρικες μεταποίησης των Σκοπίων...!!!

Έτσι εξηγείται και η παρουσία των συντοπιτών μας σε αυτά τα παζάρια μισαλλοδοδοξίας, εικονικής-κινηματογραφικής  πραγματικότητας και μηδενισμού. Καμαρώνουν για το «έργο» τους σε Αλεξανδρούπολη και Κιλκίς, αναζητώντας νέες «πατρίδες» και νέες συμμαχίες, που θα ενισχύσουν την περιφρονημένη δράση τους από την κοινωνία της ΒΑ Χαλκιδικής για να επικαλούνται μετά από τα προπαγανδιστικά τους μέσα βαρύγδουπες εκφράσεις- κενές περιεχομένου, του στυλ «σύσσωμη η κοινωνία έδωσε βροντερό παρόν, δηλώνοντας τη σθεναρή αντίσταση της....»

Ωραία η γεύση αυτής της καραμέλας... Στη ΒΑ Χαλκιδική όμως έλιωσε εδώ και καιρό...
Καιρός οι φίλοι μας να βρουν άλλη γεύση, αν έχει απομείνει και καμία... Χωρίς την αναμόχλευση μπλοκ ετεροδημοτών, ακτιβιστών και γυναικόπαιδων...  

Ο σκοπός δεν αγιάζει πάντα όλα τα μέσα... Το αποδεικνύει η σκληρή πραγματικότητα... την οποία προς το παρόν περιφρονούν!