Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

ΑΝ ΖΟΥΣΕ Ο ΓΚΕΜΠΕΛΣ, ΘΑ ΤΟΝ ΕΚΑΝΑΝ ΝΑ ΔΑΚΡΥΣΕΙ ΑΠΟ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ...!

Συγγνώμη που φαίνονται μόνο 400... δεν χωρούσε περισσότερους η φωτό...
Κλείνουμε σχεδόν μια εβδομάδα, όπου η περιοχή των Μαδεμοχωρίων με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο πρωταγωνιστεί στην πανελλήνια ειδησεογραφία. 

Αυτή την προβολή είναι ηλίου φαεινότερον πως οι κύκλοι των Κοτζαμπάσηδων της ΒΑ Χαλκιδικής , την επιδίωκαν εδώ και πάρα πολύ καιρό. Με κάποιες όμως  σημαντικές διαφορές, οι οποίες έχουν εξελιχθεί σε μπούμερανγκ γι' αυτούς. 

Θα ήθελαν πάρα πολύ αυτοί να βρίσκονται στο βουνό, αντί των μεταλλωρύχων. Θα γούσταραν τρελά..., αυτοί να είχαν τραυματίες και όχι οι μεταλλωρύχοι στη «συμπλοκή των Σκουριών», την περασμένη Τρίτη. Θα επιθυμούσαν όσο τίποτα άλλο, το προχθεσινό αποτυχημένο συλλαλητήριο, από πλευράς συμμετοχής κατοίκων της περιοχής, να το είχαν κάνει άλλοι... πάντως όχι αυτοί...

«Ο θεός όμως αγαπά τον κλέφτη, μα πιο πολύ το νοικοκύρη», λέει μια εξίσου πάνσοφη λαϊκή ρύση και έτσι τώρα καθεστηκυία τάξη της ΒΑ Χαλκιδικής, που είχε μάθει να ορίζει την ατζέντα «του δίκαιου ή του άδικου», του «σωστού ή του λάθους» στην κοινωνία μας, τρέχει και δε φτάνει για να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα...

Είναι τέτοια η πρεμούρα τους για να αντιστρέψουν τη φυσιολογική ροή των πραγμάτων, που σε λίγο δε θα ακουστεί παράξενο, αν σε έκτακτο «επιστημονικό ανακοινωθέν» μας πουν, πως ο ήλιος τελικά βγαίνει από τη Δύση... και πέφτει στην Ανατολή!!!

"Οι προσκυνητές του Αγίου Ορους..."
Οι 400 συμμετέχοντες που έλαβαν μέρος στο συλλαλητήριο τους, (σύμφωνα με την αστυνομία) ήταν κατά την άποψη τους 2500-3000..., όλοι από τη ΒΑ Χαλκιδική!!!

Έτσι είναι αν έτσι το επιθυμούν! Δε θα χαλάσουμε τις καρδιές μας για τα νούμερα τους...
Για την ακρίβεια ήταν 30.000... και τα 134 αυτοκίνητα (πάλι σύμφωνα με την αστυνομία) με το 60% να φοράει πινακίδες από Θεσσαλονίκη και Αθήνα , όπως και το ένα λεωφορείο ήταν ΟΛΟΙ τους «προσκυνητές του Αγίου Όρους», οι οποίοι ένωσαν τις δυνάμεις τους με τους διαδηλωτές και  πρωταγωνίστησαν αργότερα  στα επεισόδια, από «ιερή αγανάκτηση», επειδή οι αστυνομικές δυνάμεις, τους  έκλειναν το δρόμο της επιστροφής για τα σπίτια τους!!! (Δείτε εδώ το ρεπορτάζ απο το δελτίο ειδήσεων του ΑLPHA, που μιλάει για χιλιάδες διαδηλωτές...)

Και οι ανακοινώσεις που κυκλοφορούσαν την προηγούμενη εβδομάδα στα Εξάρχεια των Αθηνών και στην Καμάρα της Θεσσαλονίκης, σε αυτό ακριβώς αναφέρονταν... Σε μια εκδρομή προσκυνηματικού χαρακτήρα... στο Άγιον Όρος, με ενδιάμεση στάση για χημικά... στις Σκουριές!

Άντε και καλά αυτοί, «μεροκαματιάρηδες» άνθρωποι είναι, που έχουν σαν επάγγελμα την πρόκληση χάους και ανωμαλίας, κάποιοι  τοπικοί μας θεσμικοί παράγοντες, πως ανέχτηκαν, πως υπόλθαψαν, πως ταυτίστηκαν με αυτά τα κακοποιά στοιχεία;;; Ρητορικό και εδώ το ερώτημα. Έχουν και αυτοί προσδεθεί στο άρμα τυχοδιωκτισμού, που προάγει το «παρασκευαστήριο προπαγάνδας, βίας και ανομίας», κατ’ ευφημισμόν πια «παρατηρητήριο μεταλλευτικής δραστηριότητας...»

Μάλιστα οι σφεντόνες, τα μπουλόνια, τα καδρόνια και οι αντιασφυξιογόνες μάσκες που βρέθηκαν από την αστυνομία, δικαιολογεί απόλυτα τον ισχυρισμό του «συντονιστικού», ότι  «ο σκοπός τους δεν ήταν να καταλάβουν το βουνό»... (δείτε εδώ) Κυριακάτικη βόλτα ήθελαν να κάνουν, απλά κάποιοι «φιλειρηνιστές λεγεωνάριοι», καθαρά για «οικολογικούς» λόγους, είπαν να πάρουν και τα παραπάνω σύνεργα μαζί τους, για να παίξουν μεταξύ τους στο βουνό!!!

Κατά τη γνώμη μας, το πιο γελοίο απ’ όλα τα προπαγανδιστικά τους δρώμενα είναι το «παράπονο», που καταθέτουν εσχάτως. Ένα παράπονο, που έχει να κάνει , όπως ισχυρίζονται με τη «στοχοποίηση» των ηγετικών στελεχών τους... Α, ΡΕ ΨΕΥΤΗ ΝΤΟΥΝΙΑ, που λέει μια πολύ καλή φίλη του blog.

 Να μιλάνε αυτοί που α) έχουν αυτοστοχοποιηθεί με τις πράξεις τους για «στοχοποίηση». Αυτοί, που πήγαν να κόψουν το μεροκάματο 600 εργαζομένων και άλλων τόσων, που έρχονται από πίσω, με τελευταίο επιχείρημα... «να μην κοπούν δέντρα από το δάσος», όταν οι ίδιοι έκοψαν 3 στον αριθμό, για να τα κάνουν οδοφράγματα (Αλήθεια είχαν άδεια από το δασαρχείο για κάτι τέτοιο;), β) να μιλάνε για «στοχοποίηση» αυτοί, που στοχοποιούν προς ευχαρίστηση τους, όσους δεν ενδίδουν στις ορέξεις τους, όσους αρνούνται να υποκύψουν στον παραλογισμό τους.

 Μήπως θέλουν να απαριθμήσουμε πόσα άτομα έχουν στοχοποιήσει τα τελευταία χρόνια, εμφανίζοντας τα ως προδότες, νενέκους, μισθοφόρους; Απροκάλυπτα και ονομαστικά. Ποιοι; Τα «αθώα περιστέρια» ... Η μάλλον καλύτερα τα γεράκια της προπαγάνδας και της έκθεσης σε κίνδυνο της ζωής παιδιών, ηλικιωμένων και γυναικών;

Αντί των Γκεμπελίσκων... δάκρυσαν παππούδες και παιδιά
 Ας το χωνέψουν μια για πάντα. Η τοπική κοινωνία πήρε την κατάσταση στα χέρια της. Δε θα επιτρέψει πότε ξανά να δημιουργηθούν σκηνικά του 1996, του 2002 και του 2003, όπου κινδύνεψαν εκατοντάδες οικογένειες να μείνουν στο δρόμο, από το καπρίτσιο κάποιων γραφικών, που έχουν μπερδέψει τις έννοιες  οικολογία με την οικο-τρομοκρατία. Τη δημοκρατία με την ασυδοσία και την τοπική κοινωνία με τις μπαχαλοεπαφές και γνωριμίες τους. 

Ο εμφύλιος σπαραγμός, που θέλουν να επιτύχουν στα Μαδεμοχώρια δε θα επαναληφθεί. Αν έχουν τα κότσια ας αφήσουν τα αλληλέγγυα καλέσματα... τους δεξιά και αριστερά και ας μαζευτούν στο δημαρχείο της Ιερισσού. Μόνο πολίτες του δήμου μας. Πάνω από 200 άτομα δεν πρόκειται να μαζέψουν. Το γνωρίζουν πολύ καλά για αυτό και το αποφεύγουν, όπως ο διάολος το λιβάνι...

Αντι όμως αυτού δεν έχουν κανένα ηθικό ενδοιασμό να εκθέσουν παιδιά, γέρους και γυναίκες σε χημικά αέρια...

Ο Γκέμπελς αν ζούσε θα δάκρυζε από συγκίνηση μαζί τους...