Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

ΣΤΟ FAST TRACK ΤΑ "ΧΡΥΣΩΡΥΧΕΙΑ ΘΡΑΚΗΣ"

Φως στην άκρη του τούνελ και για τη Θράκη...
Την ένταξή της στη διαδικασία Fast Track εξασφάλισε η επένδυση της Χρυσωρυχεία Θράκης για την επένδυση χρυσού στο Πέραμα του νομού Έβρου με απόφαση της διυπουργικής επιτροπής που συνεδρίασε υπό τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο.

Η επένδυση της Χρυσωρυχεία Θράκης που ανήκει κατά 100% στην καναδική Eldorado Gold με βάση τα τελευταία στοιχεία θα ανέλθει σε 150 εκατ.ευρώ για την κατασκευή του έργου σε διάστημα δεκαοκτώ μηνών ενώ σε βάθος οκταετίας θα επενδυθούν στην περιοχή ακόμη 200 εκατ.ευρώ. Το έργο θα δημιουργήσει 370 θέσεις εργασίας στο αρχικό στάδιο κατασκευής, και 200 θέσεις εργασίας στη φάση λειτουργίας του. Παράλληλα, η έμμεση απασχόληση στην περιοχή λόγω του έργου θα ανέλθει σε 800 θέσεις εργασίας.


Η εταιρεία έλαβε πρόσφατα το πράσινο φως από το υπουργείο Περιβάλλοντος για την Προκαταρκτική Περιβαλλοντική Μελέτη και θα προχωρήσει άμεσα μέσα στο Μάρτιο στην υποβολή της τελικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων(ΜΠΕ). Σχολιάζοντας την απόφαση της Διυπουργικής για την ένταξη στο Fast Track κύκλοι της εταιρείας εξέφρασαν  στη Voria.gr την ελπίδα ότι οι διαδικασίες για την υλοποίηση της επένδυσης θα τρέξουν πλέον πιο γρήγορα, καθώς είναι μια ευκαιρία για την περιοχή να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας.

Σημειώνεται ότι η Eldorado Gold έχει συμφωνήσει στην εξαγορά της European Goldfields, βασικής μετόχου της Ελληνικός Χρυσός, που θα αναπτύξει το έργο της επένδυσης χρυσού στη Χαλκιδική. Η επένδυση της Eldorado Gold στην Χαλκιδική για την εκμετάλλευση των μεταλλείων χρυσού θα ανέλθει στο ποσό του 1,5 δισ.ευρώ, και θα δημιουργηθούν 1.500 άμεσες θέσεις εργασίας, ενώ θα δημιουργηθούν επιπλέον περίπου 6.000 έμμεσες θέσεις απασχόλησης στην περιοχή. Παράλληλα, η Eldorado ενδιαφέρεται και για τους διαγωνισμούς που αφορούν στις νέες άδειες έρευνας και εξόρυξης χρυσού στην Ελλάδα.

Αναδημοσίευση απο το www.voria.gr