Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΘΩΩΘΗΚΑΝ..., ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ...

*Η παρατεταμένη σιωπή κάποιων, δεν είναι "χρυσός"...Καλό είναι να το ξέρουν!
Η συντονισμένη απόπειρα καταδίκης των 11 εργαζομένων τελικά δεν πέρασε, παρά το κλίμα που είχε διαμορφωθεί σε βάρος τους. 

Οι εργαζόμενοι κάθισαν στο εδώλιο, έχοντας τρεις βασικές κατηγορίες. Αυτοδικία, παρακώλυση συγκοινωνιών και παράνομη βία

Κατηγορίες που κατέπεσαν, παρά το μακρύ κατάλογο μαρτύρων κατηγορίας, με αποτέλεσμα το δικαστήριο να διαρκέσει 6 ολόκληρες ώρες. Χρόνος πρωτοφανής λένε όσοι γνωρίζουν τα νομικά ζητήματα, για τα δικαστικά χρονικά, καθώς τέτοιο χρονικό διάστημα απαιτείται για την εκδίκαση σοβαρών ανθρωποκτονιών!


Παρά τη θετική έκβαση της υπόθεσης, οι αλγεινές εντυπώσεις παραμένουν στον εργατικό κόσμο ολόκληρης της Χαλκιδικής. Καθώς οι 11 εργαζόμενοι από την οικειοθελή εμφάνιση τους στο αστυνομικό τμήμα της Αρναίας, έφτασαν στο σημείο, να διανυκτερεύσουν εκεί, όλη τη νύχτα και να οδηγηθούν με χειροπέδες (!!!) στο εδώλιο του κατηγορουμένου, έπειτα από απαίτηση του μηνυτή τους, αλλά και τη σύμφωνη γνώμη της εισαγγελέως υπηρεσίας.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, η πλευρά των αντιδρώντων ζήτησε να γίνει αμοιβαίος συμβιβασμός για να αποσύρουν τις μηνύσεις σε βάρος των εργαζομένων. Απαίτησαν να αφαιρεθεί η μπάρα, που έχει τοποθετηθεί στο σημείο που αναπτύσσεται το εργοτάξιο της Ελ. Χρυσός και να επιτρέπεται η ελεύθερη διέλευση οχημάτων και πεζών σε ιδιωτικό χώρο της εταιρείας.

 Τελικά αυτός ο συμβιβασμός δεν προχώρησε, καθώς δεν το δέχθηκε ο εκπρόσωπος της εταιρείας, αφού μόλις προχθές συνελήφθησαν 7 άτομα από την αστυνομία, που έκλεψαν αντικείμενα από το εργοτάξιο της Ελ.Χρυσός στην Ολυμπιάδα.

 Γεγονός που κατά τον εκπρόσωπο της εταιρείας αποδεικνύει, ότι τα συστήματα ασφαλείας δεν έχουν τοποθετηθεί για να κάνουν δύσκολη τη ζωή των όποιων περιπατητών, αλλά για να αποτρέψουν κυρίως κλοπές και διαρρήξεις μέσα στις εγκαταστάσεις της Ελ.Χρυσός.

Τα ερωτήματα όμως παραμένουν. Ποιος θα προστατέψει τους εργαζόμενους, από τέτοιου είδους αυθαιρεσίες σε βάρος τους; Ποιος θα προστατέψει τους εργαζόμενους από ανάλογες ψευδείς καταμηνύσεις; Πότε η δικαιοσύνη θα δείξει ανάλογα αντανακλαστικά και αντίστοιχη ευαισθησία, όταν οι «υπερασπιστές του περιβάλλοντος», από θύματα... μεταλλαχθούν συνειδητά σε θύτες; Εδώ απειλούν ευθέως για απώλειες ανθρωπίνων ζωών. Αυτές οι τοποθετήσεις δεν είναι άξιες παρέμβασης για τη δικαιοσύνη μας; 

Επίσης που είναι τα περίφημα κόμματα της αριστεράς, που λένε ότι υπερασπίζονται τους αγώνες των εργαζομένων; Τρεις ολόκληρες μέρες έχουν περάσει από το βράδυ της Παρασκευής και δεν έχουμε δει, ούτε μια ανακοίνωση είτε συμπαράστασης, είτε καταδίκης; Τελικά ποιους εργαζόμενους υπερασπίζεται αυτή η αριστερά; Η μήπως έχει καταλήξει στο να υπερασπίζεται μόνο πρώην εργαζόμενους, δηλαδή ανέργους; Την αφήνουν παγερά αδιάφορη αυτήν την αριστερά, όσοι πασχίζουν να κρατήσουν τις θέσεις εργασίας τους;  Επιτέλους περιμένουμε μια έντιμη τοποθέτηση και όχι στρογγυλεμένα λόγια.

Επίσης που χάθηκαν οι υποψήφιοι βουλευτές Χαλκιδικής, όλων των άλλων κομμάτων; Και από αυτούς δεν είδαμε μια ανακοίνωση συμπαράστασης προς τους εργαζομένους.

Από την πλευρά μας θεωρούμε ξεκάθαρο, πως η πρωτοφανής δίωξη των εργαζομένων, είχε σαν στόχο να αναβαθμίσει επικοινωνιακά τους προπαγανδιστές και να κλονίσει από την άλλη την ψυχολογία και το ηθικό των εργαζομένων. Το τί κατάφεραν στο κομμάτι το επικοινωνιακό, αφορά τους ίδιους.  Να γνωρίζουν πάντως πως τους εργαζόμενους τους έκαναν ακόμη πιο δυνατούς. 

*Φωτό από το www.halkidikifocus.gr

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να ξέρουν ότι για τον εργατικό κόσμο των Μαδεμοχωρίων αυτή η σιωπή, εκλαμβάνεται ώς σιωπηρή συναίνεση, σε όλα αυτά τα κωμικοτραγικά συμβάντα, που στήνει η μειοψηφούσα πλευρά των αντιδρώντων, σε βάρος όλης της κοινωνίας της ΒΑ Χαλκιδικής. Μπορεί να φοβούνται να μιλήσουν. Κατανοητό. Απαράδεκτο όμως να κρύβονται όταν έχουμε στημένες διώξεις εργαζομένων και απειλές για αιματοκύλισμα στον τόπο μας. Επιτέλους κύριοι αναλάβετε τις ευθύνες σας,αλλιώς μη μας ψήνετε ότι εσείς, μπορείτε να δώσετε λύσεις στα αδιέξοδα μας, Στα πιό κραυγαλέα είστε απώντες.

Ανώνυμος είπε...

Αθώοι οι εργαζόμενοι γιατι εκτελούσαν εντολές αλλα ΕΝΟΧΟΙ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ. Δωθηκε εντολή να ξυλωσσουν τις ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΜΠΑΡΕΣ ΚΑΙ ΦΩΤΟΚΥΤΤΑΡΑ απο τους ΔΑΣΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ και φυσικα δικαίως αθωώθηκαν οι απλοί υπάλληλοι που εκτελούσαν εντολές ανώτερων. Όσο για τους κλέφτες, 7 Βούλγαροι πεινασμένοι που πήραν ΠΑΛΙΟΣΗΔΕΡΑ ΠΕΤΑΜΕΝΑ ΕΚΤΩΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΠΟΥ ΑΝΟΙΚΕΙ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΊΑ αλλα όπως είπαν για να έχουν δικαιολογία ήταν περιουσία της εταιρίας. Συρσιμο στα δικαστήρια και εξεφτηλισμος για να κάνουν ανενόχλητοι τις παρανομίες τους. ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ ΑΞΙΟΙ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ ΠΆΝΤΑ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΑΝΗΘΗΚΑ ΜΈΣΑ

Ανώνυμος είπε...

12.50
?????
τι λες καλε, θα πεσουμε στην παγιδα της προβοκατσιας.ΝΟΜΙΜΑ ΜΕΣΑ!! διαβασε τον δικηγορο εκ Πατρας της μειοψηφιας που μιλησε για αψογη συμπεριφορα της εταιριας στα δικαστηρια.
μηπως εισαι προβοκατορας?

Ανώνυμος είπε...

111.49
απιστευτω ομως αληθινο!!
ο Ελληνας που λυπατε τους παντες
αλλα ποτε των ανεργο συγχωριανο.
ποτε τον ανθρωπο,
παντα το βουνο
παντα ..μ@λ@
παντε καμια βολτα τωρα που μπορειτε , ας βγουν ολα και μετα/
Εχεε γεια βρυσουλες.