Τρίτη 24 Απριλίου 2012

ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ...,

Πείτε μας την αλήθεια, για να μην πάει και αυτή η ψήφος χαμένη
...Τι είδους ανάπτυξη οραματίζονται για τη ΒΑ Χαλκιδική, οι υποψήφιοι βουλευτές όλων των κομμάτων...

Βρισκόμαστε 13 μέρες μόλις πριν τις εθνικές εκλογές της 6ης Μαΐου. Εκλογές που κατά γενική ομολογία θα καθορίσουν το σήμερα και το αύριο της χώρας μας. 

Το blog μας έχει καταθέσει πολλές φορές την άποψη του, για το επίπεδο της πολιτικής αλλά και του πολιτικού κόσμου. 

Είναι απογοητευτικό απ’ όλες τις απόψεις, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία όλων όσων διεκδικούν την ψήφο του Έλληνα πολίτη δείχνουν να μην έχουν αντιληφθεί σε ποια κατάσταση βρίσκεται η χώρα και οι κάτοικοι της. 


Συμπεριφέρονται σαν μην έχει μπει η χώρα σε καθεστώς μνημονίου. Το επικαλούνται μόνο και όταν θέλουν  να διεγείρουν τεχνητά, τα δεδομένα αντιμνημονιακά συναισθήματα του κόσμου...

Από εκεί και πέρα, σε ότι αφορά την περιοχή μας , τη ΒΑ Χαλκιδική, οι υποψήφιοι όλων των κομμάτων, δείχνουν ότι τα προβλήματα της περιοχής τα αντιμετωπίζουν με γνώμονα το πολιτικό ή επικοινωνιακό κόστος.

Τρανταχτό παράδειγμα η περιπέτεια των 11 εργαζομένων της Ελληνικός Χρυσός, οι οποίοι σύρθηκαν αναίτια, ως βαριά ποινικοί κρατούμενοι στα δικαστήρια του Πολύγυρου και ένας από αυτούς δεν μπήκε καν στον κόπο να τους υπερασπιστεί, φοβούμενος(;;;) τους νταβατζήδες της περιοχής. Κάθε εμπόδιο σε καλό, θα πούμε από την πλευρά μας. Ο κόσμος πριν προσέλθει στην κάλπη, θα έχει κατά νου όλες αυτές τις συμπεριφορές.

 Επίσης δίνεται η ευκαιρία στον κόσμο της ΒΑ Χαλκιδικής, να πληροφορηθεί και τις θέσεις που αναπτύσσουν για το ζήτημα της επέκτασης  της μεταλλευτικής δραστηριότητας στα Μαδεμοχώρια, χάρη στην καμπάνια, που ξεκίνησε η Ρεσπέντζα. Πρόσφατα διαβάσαμε τις τοποθετήσεις των υποψηφίων βουλευτών Χαλκιδικής, που κατέρχονται με τα κόμματα των Οικολόγων Πρασίνων και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Ενώ διαβάσαμε και την τοποθέτηση υποψηφίου της ΔΗ.ΣΥ., ο οποίος εμμέσως πλην σαφώς εξαιρεί τη μεταλλευτική δραστηριότητα από τις δυναμικές παραγωγικές δραστηριότητες της ΒΑ Χαλκιδικής.

 Περιμένουμε με ανάλογο ενδιαφέρον και τις τοποθετήσεις των υποψηφίων και των άλλων κομμάτων, για να διαπιστώσουμε αν έχουν την ίδια, ή έχουν χαράξει διαφορετική γραμμή πλεύσης, από τους ίδιους των αρχηγούς των κομμάτων που ανήκουν, στο θέμα της αξιοποίησης του ορυκτού πλούτου της χώρας. Ένα θέμα που απασχολεί και τη Χαλκιδική.

Για παράδειγμα ακούσαμε τον κ.Σαμαρά να λέει την Κυριακή που μας πέρασε στο Ζάππειο.   

«...Φίλες και φίλοι, Τέρμα, λοιπόν, με το παρελθόν. Ας κοιτάξουμε από δω και μπρος τι γίνεται…Το πρώτο πράγμα που λέμε, είναι ότι η Ελλάδα έχει Πλούτο ανεκμετάλλευτο. Η Ελλάδα είναι μια πλούσια χώρα.Κι εδώ είναι το παράδοξο: η Ελλάδα είναι μια πλούσια χώρα που την κατάντησαν… υπερχρεωμένη!Ποια είναι η περιουσία της χώρας μας: Είναι ο φυσικός της πλούτος. Είναι ο ορυκτός της πλούτος. Είναι τα ενεργειακά της αποθέματα. Είναι τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα που αν τα αξιοποιήσει σωστά μπορεί να σαρώσει τις διεθνείς αγορές. Είναι - πάνω απ' όλα - το ταλέντο των ανθρώπων της, το «δαιμόνιο» του Έλληνα. Που διαπρέπει παντού στον κόσμο και μόνο στην πατρίδα του μαραζώνει… Έχουμε την μεγαλύτερη ναυτιλία στον κόσμο. Κι όμως δεν έχουμε ναυπηγεία! Κι ο Πειραιάς ακόμα περιμένει να γίνει διεθνές Ναυτιλιακό κέντρο. Έχουμε μοναδικές φυσικές ομορφιές. Κι όμως διώχνουμε τους τουρίστες… Έχουμε μοναδικό ορυκτό πλούτο, από βιομηχανικά μέταλλα μέχρι χρυσό και «σπάνιες γαίες». Κι όμως, δεν έχουμε ορυχεία, ή έχουμε ελάχιστα...»

Επίσης και ο κ.Βενιζέλος στο δεκάλογο της ανάπτυξης της χώρας που παρουσίασε στη συνεδρίαση της Εθνικής Συνδιάσκεψης στο ΠΑ.ΣΟ.Κ , αναφέρθηκε έμμεσα βέβαια στο ζήτημα της ανάπτυξης του ορυκτού μας πλούτου μιλώντας για μια: «...Μια φιλοεπενδυτική Δημόσια Διοίκηση που σέβεται την κοινή λογική και τον πολίτη...», όπως επίσης για: «... Στήριξη των τοπικών κοινωνιών, που χωρίς να υποστείλουν καμία περιβαλλοντική ή κοινωνική ευαισθησία, πρέπει ν’ αντιλαμβάνονται ότι χρειαζόμαστε επενδύσεις, χρειαζόμαστε αναπτυξιακά σχέδια που πραγματοποιούνται, που δίνουν δουλειά, που δίνουν προστιθέμενη αξία...»

Θα το ξαναπούμε δεν τους πιστεύουμε, αν δεν δούμε με έργα και όχι με λόγια, πως αλλάζουν ρότα σε ότι αφορά την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας. Καθώς κανένας τους, δεν έχει δώσει μια πειστική εξήγηση, γιατί δεν έγινε τίποτα ουσιαστικό για την παραγωγική ανταγωνιστικότητα της χώρας, από τη μεταπολίτευση και μετά.(Δείτε εδώ)

Ευκαιρίας δοθείσης όμως και μέσα από τη Ρεσπέντζα περιμένουμε να διαβάσουμε γραπτώς και τις απόψεις και των άλλων υποψηφίων της Χαλκιδικής. Οι ήδη εκπεφρασμένες απόψεις των υποψηφίων της ΔΗ.ΣΥ., των Οικολόγων-Πρασίνων, και του Ανταρσύα είναι σεβαστές από εμάς και αξιολογούνται...




3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

απο Ρεσπεντζα
"λογικη αναγνωστρια" να παρακαλει , να ικετευει( να απιλει βασικα..ετσι μου δειχνει) τους υπ.βουλευτες,
oti θα βγει αυτος που θα δηλωση κατα των μεταλλειων

το ασμα το λαικο το ξες?
μην περιμενεις πιααααααααααααααα
do not worry -ΟΛΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝΕ για μας.

Ανώνυμος είπε...

θα ψηφισουμε αυτους που στηριζουν την επενδυση,ειναι στο χερι μας το μελλον μας,θελουμε δουλεια θελουμε να ζησουμε με αξιοπρεπεια!!!!και τα κομματα που ειναι εναντια στην επενδυση,τουλαχιστον να μας προτεινουν πως θα καληφθουν οι 1500 θεσεις μονιμης εργασιας,κυριοι δηθεν οικολογοι δεν μας αφηνετε στην ησυχια μας να δουλεψουμε και να ζησουμε τιμια......

Ανώνυμος είπε...

25 Απριλίου 2012 11:50 π.μ.
poios einai uper ths ependushs???
pragmatika 8elw na ma8w!!
mono to LAOS einai uper apo oso kserw!!
an ksereis kapoion allo sfura mou!!!
euxaristw