Σάββατο 28 Απριλίου 2012

ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΑΡΝΑΙΑΣ: "ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛ.ΧΡΥΣΟΣ"

Επιστολή του Δασαρχείου... Ακόμη μια διάψευση του "Παρατηρητηρίου..."
To «Παρατηρητήριο...» επάνω στην πρεμούρα του, να περάσει με επιτυχία τις εξετάσεις που δίνει..., (σε ποιους άραγε;;;) ψεύδεται σε ρυθμούς πολυβόλου. Σε ρυθμούς, που από ένα σημείο και πέρα, το σπρώχνουν στο σημείο, να αυτοδιαψεύδει παλιό του ψέμα, με νέο ψέμα.

Εδώ και πάνω από ένα μήνα,  προσπαθεί να πείσει την κοινωνία, πως η εταιρεία και οι εργαζόμενοι παρανόμως βρίσκονται στις Σκουριές. 

Μάλιστα είναι γνωστό πως για να εδραιώσει και αυτή την προπαγανδιστική μηχανορραφία του
, προδίκασε τους 11 εργαζόμενους, που έπεσαν στην ενέδρα των Μπαγκς Μπάνυ και Ντόναλντ Ντακ, καθώς έτσι συστήθηκαν οι «περιπατητές» (Δείτε εδώ), την περασμένη Παρασκευή.

Αθωώθηκαν οι εργαζόμενοι... To δικαστήριο έκρινε πως είναι αναρμόδιο να αποφασίσει επί των κατηγοριών του κοσμοκαλόγερου και ανέπεμψε την υπόθεση  στη εισαγγελία πρωτοδικών Χαλκιδικής για να ερευνήσει αν συντρέχουν ποινικές ευθύνες σε βάρος των εκπροσώπων της εταιρείας. Εμείς αυτό γνωρίζουμε και περιμένουμε να δούμε την εξέλιξη αυτής της υπόθεσης.

Παρόλα αυτά το «Παρατηρητήριο...» στο ίδιο μοτίβο. Στις δικές τους ερμηνείες δικαστικών αποφάσεων, οι οποίες είναι και οι σωστές κατά την άποψη του.
 "...Παράνομοι όλοι. Κλείνουν το δρόμο στους «περιπατητές» οι καταπατητές - εργαζόμενοι της Ελ.Χρυσός. Παράνομη η εταιρεία. Το δικαστήριο ζητά την ποινική δίωξη των στελεχών της... "(Δείτε εδώ και εδώ)

Εμείς από την πλευρά μας, δεν έχουμε τόσο υψηλές διασυνδέσεις με τη δικαιοσύνη, επομένως καλό θα ήταν το «Παρατηρητήριο...», που είναι γνωστό, πως ελέγχει τη δημόσια διοίκηση και τους θεσμούς της χώρας, να δώσει στη δημοσιότητα, τα χαρτιά που αποδεικνύουν τα όσα ισχυρίζεται...

Θέλοντας όμως να συνεισφέρουμε σε αυτό που ονομάζουμε αλήθεια και που δεν έχει διπλές ή τριπλές αναγνώσεις, δίνουμε στη δημοσιότητα το έγγραφο, που φέρνει την υπογραφή του δασάρχη Αρναίας κ.Αγαλή και κοινοποιήθηκε από προχθές στην Αστυνομία, το Δήμο μας και την Εταιρεία Ελ.Χρυσός.

Το συγκεκριμένο έγγραφο αναφέρει ξεκάθαρα πως «...δασικοί δρόμοι και μικρά τμήματα του δάσους περιήλθαν στη δικαιοδοσία της Ελληνικός Χρυσός»

Λέει επίσης πως επειδή αυτά τα τμήματα που παραχωρήθηκαν δεν θα υφίσταται σε λίγο καιρό, λόγω της μεταλλευτική δραστηριότητας, θα κατασκευαστούν παρακαμπτήριοι δρόμοι με χρήματα της εταιρεία και με μελέτες που θα εγκρίνει το δασαρχείο. Μέχρι τότε και εδώ είναι όλο το ζουμί « την ευθύνη για την κυκλοφορία σε αυτούς τους δρόμους την έχει η εταιρεία...»

Το έγγραφο είναι γραμμένο σε πολύ απλά Ελληνικά... Τώρα γιατί το «Παρατηρητήριο...» δίνει πάλι τις δικές του ερμηνείες λες και είναι γραμμένο στα «τούρκικα»..., είναι δικό του θέμα. Εμείς δε γράφουμε ότι γράφουμε για το «Παρατητητήριο...», αλλά για τον κόσμο της ΒΑ Χαλκιδικής, που ακούει διάφορα και στοχευμένα, με σκοπό να πλήξουν έναν από τους σοβαρότερους πυλώνες ανάπτυξης της περιοχής μας. Τη μεταλλευτική δραστηριότητα.

Σε ότι άφορά το χθεσινό συμβάν, όπου το «Παρατηρητήριο...», ανακάλυψε και πάλι παρεμπόδιση περιπατητών, είμαστε σε θέση με ασφάλεια να γνωρίζουμε, πως οι συνδημότες μας, μόλις έδωσαν τα στοιχεία τους, στους εργαζομένους, που έχουν αναλάβει τη φύλαξη του σημείου, συνέχισαν ανεμπόδιστοι την πορεία τους στο δάσος.