Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

ΦΙΛΟΙ ΕΛΑΙΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ, ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΣΤΕ...

Φίλοι παραγωγοί, ξεχάσατε το" Παρατηρητήριο..."
...Που να το βρείτε όμως, όταν αποφασίζει το "Παρατηρητήριο..." και για σας;
 
 Διαβάσαμε στη Ρεσπέντζα, τη διαμαρτυρία του Αγροτικού Ελαιουργικού Συνεταιρισμού Πολύγυρου, ο οποίος μεταξύ άλλων καλεί τις αρμόδιες υπηρεσίες να συντονιστούν επιτέλους, για να μπει ένας φραγμός στο συχνό φαινόμενο κλοπής μετασχηματιστών των γεωτρήσεων, αλλά και άλλων κλοπών σε γεωργικές αποθήκες του συνεταιρισμού.

Στο μυαλό μας ήρθε η δακρύβρεχτη ανάρτηση του "Παρατηρητηρίου...". Μια ανάρτηση όπου το "Παρατηρητήριο Δικαιοσύνης..." αθώωνε τους δράστες της κλοπής μεταλλικών αντικειμένων από τις αποθήκες της Ελ.Χρυσός στο Μαντεμ Λάκκο! Αφήνουμε στην άκρη τις συνωμοσιολογικές υπόνοιες τους περί σκευωρίας σε βάρος των "αποστεωμένων" Βουλγάρων δραστών, που αντί για ένα φορτηγάκι, όπως μας είχε πει, τελικά είχαν δύο αυτοκίνητα... Το ένα μάλιστα ήταν Mercedes...

Στεκόμαστε όμως και πάλι στο αιτιολογικό του "Παρατηρητηρίου..." που το οδήγησε στην "αθώωση" , των συγκεκριμένων δραστών. Σύμφωνα με την "ετυμηγορία" του, τέτοιου είδους "απαλλοτριώσεις", προσφέρουν πολύτιμο έργο στον τομέα της ανακύκλωσης.

Εμείς από την πλευρά μας αναλύσαμε όλους τους λόγους, που καθιστούν τέτοιες κλοπές ιδιαιτέρως επιζήμιες για την οικονομία.

 Φίλοι παραγωγοί όμως αυτά είναι ψιλά γράμματα για το "Παρατηρητήριο...", το οποίο θυμάται τις υπόλοιπες παραγωγικές τάξεις της Χαλκιδικής και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, μόνο όταν συνδέονται με τον μεγάλο του καημό... Την ανάσχεση της μεταλλευτικής δραστηριότητας στη ΒΑ Χαλκιδική.

Καλό θα ήταν λοιπόν να θυμάστε και εσείς από την πλευρά σας,  όταν θα σας χτυπήσουν την πόρτα, για να σας προσδέσουν στο "άρμα της  δήθεν αντιδρώσας κοινωνίας της Χαλκιδικής", ότι σας χρησιμοποιούν και ότι στα μάτια τους είστε αντικείμενα προς χρήση.