Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΤΟΥ BLOG ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΙΣΣΟ

Όχι άλλη βία στη ΒΑ Χαλκιδική
Πάρα πολλοί αναγνώστες του blog μας, τις τελευταίες τρεις μέρες μας έχουν κατακλύσει με σχόλια και κείμενα αγανάκτησης για τα όσα θλιβερά διαδραματίστηκαν την περασμένη Παρασκευή μέσα και έξω από το δημαρχείο της Ιερισσού. Η πλειονότητα αυτών έχει μέσα και πάρα πολλές βρισιές, απότοκο της οργής για το "ρεσιτάλ βίας και οχετού", που έπαιξαν... οι "ορχήστρες της στείρας άρνησης", τα οποία για λόγους αρχής δε μπορούμε να δημοσιεύσουμε. 
 
Κάνουμε έκκληση τον κόσμο της ΒΑ Χαλκιδικής, τη "βουβή πλειοψηφία", όπως πάρα πολύ εύστοχα, έχει χαρακτηρίσει ένας άλλος φίλος και αναγνώστης του blog, ο Σκεπτόμενος Πολίτης, να μην ακολουθήσει τον εύκολο δρόμο της βίας και της ανταπόδοσης αυτής κατά το "οφθαλμός αντί οφθαλμού"...
 
Είναι βέβαιον ότι αυτό επιθυμούν οι δυνάμεις της γενικής συσκότισης. Ίσως αυτή να είναι και ή "ανάπτυξη",  που θέλουν να επιβάλλουν στον τόπο. Τόπο συνάθροισης εξτρεμιστικών και περιθωριακών στοιχείων, που ούτε βέβαια έχουν σχέση με την περιοχή, ούτε βέβαια διακρίνονται για τις δημοκρατικές τους αρχές και πεποιθήσεις. Το ξέρουμε όλοι μας πια...
 
Εμείς δεν πρέπει να πέσουμε σε καμία περίπτωση σε αυτό το επίπεδο. Πρέπει να διατηρήσουμε την ψυχραιμία και τη νηφαλιότητα μας, παρά τις όποιες προκλήσεις υπήρξαν ή ξαναυπάρξουν στο προσεχές μέλλον. Η αναπτυξιακή τροχιά της περιοχής μας έχει δρομολογηθεί. Ας αποτελέσουμε οι ίδιοι θεματοφύλακες αυτής της πολύ αισιόδοξης προοπτικής, μέσα στη γενικότερη μαυρίλα που ζούμε. Προστατεύοντας οι ίδιοι τη διαχρονικότητα του δημοκρατικού μας πολιτεύματος και των θεσμών του. Ας στοιχηθούμε πίσω από το νόμους και το σύνταγμα μας...

Είμαστε στη διάθεση οποιουδήποτε αναγνώστη, που επιθυμεί να δημοσιευτούν οι απόψεις του. Αρκεί όπως προείπαμε να μην εμπεριέχουν ύβρεις.  Διαβάστε τώρα το κείμενο που μας έστειλε φίλος και αναγνώστης του blog.
 
Αγαπητοί φίλοι,

Μεταλύπης μου διάβασα προσεκτικά όλα όσα έχετε αναρτήσει αυτές τις μέρες στο blog σας καθώς και το e-mail που μου στείλατε.Τα λόγια είναι περιττά και δεν μπορούν να περιγράψουν τις σκηνές απείρου κάλους που διαδραμματίστηκαν στην περιοχή σας αλλά και κατ'επέκταση και στην υπόλοιπη Χαλκιδική.
 
Για ακόμη μία φορά η δύναμη της βίας, σωματικής αλλά και ψυχολογικής,
κατάφερε να υπερκεράσει την ανθρώπινη οντότητα και υπόσταση που μας ξεχωρίζει απο τους τετράποδους φίλους μας.
 
Αποδείχτηκε για άκομη μια φορά περίτρανα πως ο άνθρωπος είναι το χειρότερο ''ζώον'' από όλα όσα ζούν και υπάρχουν πάνω σε αυτό τον πλανήτη.Ειλικρινά λυπάμαι και στεναχωριέμαι γιατί καθώς τα χρόνια προχωράνε μπροστά εμείς βαδίζουμε προς τα πίσω.
 
Η μετατροπή του σημερινού ανθρώπου σε άνθρωπο των σπηλαίων δεν θα αργήσει να γίνει πραγματικότητα.Ήδη χρησιμοποιούν τα όπλα του.Ρόπαλα και πέτρες.

Το μυαλό μας είναι το όπλο μας.Ας το χρησιμοποιήσουμε επιτέλους όπως θέλουμε εμείς και όχι όπως θέλουν κάποιοι άλλοι.

Με εκτίμηση
Δ.E.