Τρίτη 29 Μαΐου 2012

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ 14 ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

"Μένουμε Ελλάδα και Δήμο Αριστοτέλη Χαλκιδικής"
Για τις 14 ακτές για τις οποίες κατατέθηκαν υποψηφιότητες για γαλάζια σημαία βραβεύτηκε ο δήμος Αριστοτέλη, γεγονός που τον κατατάσσει 1ο δήμο στη Χαλκιδική και 4ο σε όλη την Ελλάδα, μετά τους δήμους Κέρκυρας, Ρόδου και Αγίου Νικολάου Κρήτης.

Η «Γαλάζια Σημαία» αποτελεί διεθνές σύμβολο ποιότητας, το οποίο απονέμεται σε όσες ακτές και μαρίνες πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις του. 

Δεν αρκεί οι ακτές να διαθέτουν μόνο την επιθυμητή ποιότητα των νερών κολύμβησης. Πρέπει να τηρούνται και τα 32 συνολικά κριτήρια, που αναφέρονται σε καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών, προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου.

Οι ακτές του δήμου Αριστοτέλη, οι οποίες βραβεύθηκαν είναι οι εξής:


1. Ιερισσός/Δηµοτική 1 (Κάμπινγκ Ιερισσός)

2. Ιερισσός/Δηµοτική 2 (Beach Bar Summer Kozi)

3. Ιερισσός/Δηµοτική 3 (Beach Bar)

4. Καµπούδι 1 (Ξενοδοχείο Ακτή Ουρανούπολη)

5. Καµπούδι 2 (Ξενοδοχείο Θεοξένια)

6. Καµπούδι 3 (Ξενοδοχείο Άκραθως)

7. Ουρανούπολη 1 (Ξενοδοχείο Ξενία)

8. Ουρανούπολη 2 (Ξενοδοχείο Αετών Μέλαθρον)

9. Ουρανούπολη 3 (Ξενοδοχείο Αριστοτέλης)

10. Άγιος Παύλος (Ξενοδοχείο Αλέξανδρος)

11. Κάμπος/ Δημοτική

12. Αμμουλιανή - Πόρτο Άγιο

13. Νέα Ρόδα 2 (Beach Bar Ξέρξης)

14. Στρατώνι/ Κεντρική παραλία (Beach Bar Paraty)

Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή η βράβευση των ακτών του δήμου Αριστοτέλη αποτελεί μέρος του σχεδίου ανάπτυξης της περιοχής και συνδέεται με μια σειρά δράσεων που υλοποιούνται για την ανάδειξη του δήμου σε ιδανικό τουριστικό προορισμό.

Το οριστικό κλείσιμο όλων των σκουπιδότοπων του δήμου και η διασφάλιση των απαραίτητων πόρων για την αποκατάσταση τους, ήταν από τις κύριες προτεραιότητες της δημοτικής αρχής. Στο ίδιο πλαίσιο, εντάσσεται και η χρηματοδότηση του ΧΥΤΑ/Υ στο δήμο Αριστοτέλη και η αναβάθμιση του εξοπλισμού του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) Ιερισσού.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Χρήστος Πάχτας ανέφερε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Δεκατέσσερις ακτές του δήμου Αριστοτέλη βραβεύθηκαν και φέτος με το διεθνές βραβείο ποιότητας «Γαλάζιες Σημαίες». Μια διάκριση, η οποία αποτελεί συνέπεια της συστηματικής προσπάθειας που γίνεται τόσο από πλευράς του Δήμου όσο και από πλευράς των επαγγελματιών και των φορέων τουρισμού της περιοχής. Με τη βράβευση των ακτών του δήμου μας παράλληλα επωμιζόμαστε την ευθύνη της σκληρής, συστηματικής δουλειάς και της συνεργασίας, ώστε να μπορέσουμε να αυξήσουμε τον αριθμό των βραβευμένων ακτών και να αναδείξουμε τον δήμο μας σε πόλο έλξης χιλιάδων τουριστών. Ως δημοτική αρχή καταθέσαμε και υλοποιούμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την τουριστική προβολή του δήμου και παράλληλα αξιοποιούμε κάθε ευκαιρία για την ενίσχυση του τουρισμού».

Αναδημοσίευση από το www.halkidikifocus.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θυμίζετε αυτούς που τους βάζουν οι εταιρείες χρυσού να βουτάνε σε τέλματα αποβλήτων για να δείξουν πόσο ακίνδυνα είναι...

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Μάλλον εσείς είστε ικανός ή ικανή για κάτι τέτοιο για να "αποδείξετε" αυτό που υποστηρίζετε. Οτι τάχα τα νερά του Στρατωνίου είναι μολυσμένα.

Περιμένουμε με χαρά και αγωνία να μας κάνετε την επίδειξη..., αφού πρώτα πάρετε την άδεια από τους πατρόνους σας. "Παρατηρητήριο...", το ΑΠΘ, το ΤΕΕ//ΤΚΜ, την "ανοιχτή συνέλευση" των μπαχαλάκηδων, ΣΥΡΙΖΑ, Οικολόγοι- Πράσινοι και ούτε καθ'εξής...

Εμείς μέχρι τότε θα συνεχίσουμε να κάνουμε μπάνιο στο Στρατώνι, όπως το κάνουμε τα τελευταία 40 χρόνια...