Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΚΑΙΡΟ, ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ...

*Μια φορά και έναν καιρό, η Αριστερά ήταν... στ' αριστερά
και όχι στα χαμένα!
...ήταν Αριστεροί με όλη τη σημασία της λέξεως...!!!

Αριστερά σας..., βλέπετε το απόκομμα της εφημερίδας "Ελεύθερης Άποψης". Πρόκειται για τοπική εφημερίδα των Σαππών Κομοτηνής. Στη στήλη αυτής της εφημερίδας, με τίτλο "Ματιές στο παρελθόν", δημοσιεύεται το ρεπορτάζ από την επίσκεψη του αείμνηστου Χαρίλαου Φλωράκη, πριν από 21 χρόνια στην περιοχή. 

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ο Χ.Φλωράκης παρέστη στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου ενημερώθηκε από τους τοπικούς φορείς για τα προβλήματα της περιοχής. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι και τότε, τα προβλήματα της περιοχής (και όχι μόνο της Θράκης πλέον...) έχουν τον ίδιο τίτλο, με σήμερα. 

Ανεργία, ανάγκη για την αξιοποίηση των ορυκτών πόρων της περιοχής, υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας και υψηλός συντελεστής ΦΠΑ.


Σύμφωνα, πάντα, με το δημοσίευμα και σε ότι αφορά την αξιοποίηση των κοιτασμάτων χρυσού των Σαππών, ο Χ. Φλωράκης τοποθετήθηκε υπέρ αυτής της αξιοποίησης, επισημαίνοντας πως θα πρέπει να δοθεί η εκμετάλλευση "σε μια αναπτυξιακή εταιρεία, με τη συμμετοχή και της τοπικής αυτοδιοίκησης, για να ωφεληθεί ο τόπος..."

Και ρωτάμε τώρα εμείς, τι σχέση έχουν οι θέσεις αυτής της ηγετικής φυσιογνωμίας της αριστεράς, για εκείνη την χρονική περίοδο, με αυτές που ακούμε σήμερα από τα χείλη των σημερινών ηγετών της; Θέσεις που έχουν να κάνουν με την ανάπτυξη, την αξιοποίηση των ορυκτών μας πόρων και την πάταξη της ανεργίας. Δυστυχώς καμία...

Τι έχει συμβεί επιτέλους στην Ελληνική Αριστερά και 20 χρόνια μετά εμφανίζεται τόσο ιδεολογικά μεταλλαγμένη και αποστασιωμένη από τις ανάγκες της λαϊκής βάσης για εργασία και ασφάλιση; Γιατί αφομοίωσε και αφομοιώθηκε τόσο πολύ από την άνοδο των αριστεριζόντων οικολογικών κινημάτων; Τι ρόλο έχει παίξει ο κατακερματισμός της;

Είναι ερωτήματα που ανακύπτουν στο μυαλό του κάθε εργαζόμενου-υποψήφιου ανέργου ή ήδη ανέργου, που αν δεν είναι δημόσιος υπάλληλος, νιώθει εντελώς εκτεθειμένος και απροστάτευτος από την ταξική στήριξη, που του παρέχεται από τη "Νέα Αριστερά".

Απαιτείτε ειλικρίνεια και διάθεση αυτοκριτικής. Τώρα μάλιστα, που η "Νέα Αριστερά", δείχνει διατεθειμένη να αναλάβει το τιμόνι διακυβέρνησης της χώρας. Σε διαφορετική περίπτωση και αν κάνει πως δεν ακούει, όλα αυτά, που εύλογα διατυπώνονται ως ερωτήματα, δε θα διαφέρει σε τίποτα από όλους αυτούς που έφεραν τη χώρα στο χείλος της αβύσσου... Τόσο πολύ θέλει να τους μοιάσει;;;

*Ευχαριστούμε θερμά το φίλο του blog, που μας έστειλε το σχετικό απόκομμα της εφημερίδας.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Που ΄σαι Φλοωρααααακη, που΄σαι Φλωρακη
..ηθελα να σ'αντομωνα η γρουσουζια να σπασει.....
Τα λεβεντηκα στους λεβεντες.