Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Ο ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΤΩΝ "ΙΕΡΟΚΗΡΥΚΩΝ ΤΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ" ΣΤΗ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ - Α' ΜΕΡΟΣ

Η "βρύση" της προπαγάνδας τους, δε στερεύει σχεδόν ποτέ...,
Τον Κάκαβο όμως, στα λόγια, τον έχουν ήδη στερέψει...!
Όπως φαίνεται στο καλάθι της προπαγάνδας χωρούν και παίζουν τα πάντα! 

Από οχετούς, ύβρεις, απειλές, παραπλανητικά βίντεο, στοχοποιήσεις μέχρι... και Νόαμ Τσόμσκι! Μπορεί να φαίνεται από περίεργο μέχρι και αστείο...Τα πράγματα όμως είναι πιο σοβαρά!

Στη δική μας περίπτωση και στη μάχη που δίνουν οι «πουριτανοί του περιβάλλοντος» για να καμφθούν οι πραγματικές ανάγκες και τα θέλω της τοπικής μας κοινωνίας, η προπαγάνδα και οι τρόποι με τους οποίους αυτή ασκείται μέσα από τα «πουριτανικά» μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διοχετεύεται πολλές φορές και με διαφορετικό τρόπο. Σκοπός τους  να σφραγίσουν όλα τα πιθανά «παράθυρα» από τα οποία θα μπορούσε να μπει η αλήθεια, που συνοδεύει το μεγάλο εχθρό των «πουριτανών»... Τη μεταλλευτική δραστηριότητα.


Θύματα και οι ίδιοι αυτής της προπαγάνδας, που ασκείται από πολύ υψηλότερα κλιμάκια καθοδήγησης,  δε θέλουν με τίποτα να δουν αυτόν τον τόπο και τους ανθρώπους του να προοδεύουν. 

Συμπεριφέρονται ως εκτελεστικά όργανα, εμποτισμένα με τεράστιο εγωισμό και αλαζονεία... Αφού πρώτοι αυτοί «πείστηκαν», ότι η μεταλλευτική δραστηριότητα είναι καταστροφική και επιζήμια για την κοινωνία μας, ακολούθως με το ζήλο ενός «νεοφωτίστου», επιχειρούν να επιβάλλουν το καλλιεργημένο... «πιστεύω» τους σε όλους εμάς με κάθε τρόπο και με κάθε τίμημα... (Σ’ ένα βαθμό θυμίζουν πολύ τους καθολικούς ιεροκήρυκες, που είχαν βαλθεί με το έτσι θέλω να εκχριστιανίσουν τους λαούς της Αφρικής, της Ασίας και της Αμερικής...)

Μας έδειξαν πρώτα τη «δύναμη» τους, στο δρόμο και στο βουνό, στα δικαστήρια. Πριν από λίγες μέρες επιχείρησαν  να μας δείξουν και τη σοφιστικέ δυναμική τους μέσω του Αμερικανού στοχαστή Νόαμ Τσόμσκι, παραθέτοντας μας τους 10 τρόπους χειραγώγησης της κοινής γνώμης. Επειδή όμως στην πραγματικότητα, είναι λοχίες και όχι στρατηγοί, επάνω στην αγωνία τους για να περάσουν με καλό βαθμό τις εξετάσεις που δίνουν στους «ιεροεξεταστές» τους, κάνουν τέτοιες γκάφες, που με δυσκολία πιστεύεις, ότι τέτοια «μυαλά», πέφτουν τα ίδια στις ενέδρες, που στήνουν για τους άλλους...

Μας έφεραν πριν από λίγες μέρες, το δεκάλογο χειραγώγησης του Νόαμ Τσόμσκι (αν και πολλοί πιστεύουν ότι είναι συρραφή και από άλλους στοχαστές), ένα δεκάλογο, που προφανώς δεν το διάβασαν, αλλά προχώρησαν στη δημοσιοποίηση του... (Δείτε εδώ)

 Ένας δεκάλογος όμως, που τηρούν πιστά ή σχεδόν πιστά εις το ακέραιο, θέλοντας να μας περάσουν στο υποσυνείδητο και το συνειδητό, ότι αυτοί μας αφυπνίζουν από τη μακαριότητα μας. Μια μακαριότητα που όντως υπάρχει, αλλά ιδίως στο μεταλλευτικό ζήτημα, είναι φτιαγμένη από τους ίδιους και κανέναν άλλο. Να δούμε λίγο μαζί πως εφαρμόζεται αυτός ο δεκάλογος χειραγώγησης;  

1. Η τεχνική της διασκέδασης

«Πρωταρχικό στοιχείο του κοινωνικού ελέγχου, η τεχνική της διασκέδασης συνίσταται στη στροφή της προσοχής του κοινού από τα σημαντικά προβλήματα και από τις μεταλλαγές που αποφασίστηκαν από τις πολιτικές και οικονομικές ελίτ, δι’ενός αδιάκοπου καταιγισμού διασκεδαστικών και ασήμαντων λεπτομερειών. Η τεχνική της διασκέδασης είναι επίσης απαραίτητη για να αποτραπεί το κοινό από το να ενδιαφερθεί για ουσιαστικές πληροφορίες στους τομείς της επιστήμης, της οικονομία, της ψυχολογίας, της νευροβιολογίας και της κυβερνητικής. «Κρατήστε αποπροσανατολισμένη την προσοχή του κοινού, μακριά από τα αληθινά κοινωνικά προβλήματα, αιχμαλωτισμένη σε θέματα χωρίς καμιά πραγματική σημασία. Κρατήστε το κοινό απασχολημένο, απασχολημένο, απασχολημένο, χωρίς χρόνο για να σκέφτεται να επιστρέφει κανονικά στη φάρμα με τα άλλα ζώα». Απόσπασμα από το «Όπλα με σιγαστήρα για ήσυχους πολέμους»

Αυτή η τεχνική, αν μη τι άλλο, ταιριάζει γάντι με τα όσα κάνουν οι «πουριτανοί του περιβάλλοντος» για να μας αποπροσανατολίζουν από τα πραγματικά μας προβλήματα. Συγκεντρώσεις, συναυλίες, διαδηλώσεις, πεζοπορίες, σουβλακομαζώξεις, κρασοκατανύξεις και ημερίδες κατά του χρυσού της Χαλκιδικής, όταν η χώρα και οι κάτοικοι της σκάβουν μέσα στους κάδους απορριμμάτων για να φάνε. Όταν οι νέοι έχουν σταματήσει να ελπίζουν και οι γέροι εύχονται να πεθάνουν για να μην δουν άλλο κακό στα μάτια τους... εμείς επειδή ακόμη..., δεν έχουμε τέτοια κρούσματα, οι πουριτανοί το εκμεταλλεύονται για να κρατούν με τις «ψυχαγωγικές δράσεις» τους κοινωνία μας αποπροσανατολισμένο...

2. Η τεχνική της δημιουργίας προβλημάτων, και στη συνέχεια παροχής των λύσεων

«Αυτή η τεχνική ονομάζεται επίσης «πρόβλημα-αντίδραση-λύση». Πρώτα δημιουργείτε ένα πρόβλημα, μια «έκτακτη κατάσταση» για την οποία μπορείτε να προβλέψετε ότι θα προκαλέσει μια συγκεκριμένη αντίδραση του κοινού, ώστε το ίδιο να ζητήσει εκείνα τα μέτρα που εύχεστε να το κάνετε να αποδεχτεί. Για παράδειγμα: αφήστε να κλιμακωθεί η αστική βία, ή οργανώστε αιματηρές συμπλοκές, ώστε το κοινό να ζητήσει τη λήψη μέτρων ασφαλείας που θα περιορίζουν τις ελευθερίες του. Ή, ακόμη: δημιουργήστε μια οικονομική κρίση για να κάνετε το κοινό να δεχτεί ως αναγκαίο κακό τον περιορισμό των κοινωνικών δικαιωμάτων και την αποδόμηση των δημοσίων υπηρεσιών.»

Κατά σύμπτωση... και αυτή η τεχνική έχει εφαρμοστεί για τη χειραγώγηση της κοινωνίας της ΒΑ Χαλκιδικής, από τους γνωστούς κύκλους. Δείτε τα βήματα ανάπτυξης... αυτής της τεχνικής

  1. Στην αρχή μπαχαλοποίησαν τη διαβούλευση, πόλωσαν την κοινωνία σε σε σημείο διχασμού με το κυάνιο, τον καρκίνο και την καταστροφή. 
  2. Ακολούθως έστησαν τη δική τους «διαβούλευση» με αποστειρωμένες ημερίδες και εμπλουτισμένες με στημένα πορίσματα από ΤΕΕ/ΤΚΜ και το Συμβούλιο Περιβάλλοντος του ΑΠΘ... 
  3. Μετά προκάλεσαν συμπλοκές (βλέπε Σκουριές, Ιερισσός) στην πορεία μας έφεραν εκπροσώπους της αστικής βίας για ταραχές (μπαχαλάκηδες), προκαλώντας την ισχυρή παρουσία δυνάμεων καταστολής.  Έτσι ώθησαν την εταιρεία να προσλάβει σεκιούριτι. Έστειλαν αυτούς τους εργαζόμενους στο κρατητήριο και στο εδώλιο του κατηγορουμένου, με τις γνωστές τους μεθοδεύσεις. 
  4. Σχεδόν κάθε εβδομάδα ανεβάζουν και από ένα βίντεο από τις Σκουριές. 
  5. Την περασμένη εβδομάδα έβαλαν ξανά στο παιχνίδι τους το ΑΠΘ και το «οικολογικά ευαίσθητο» Πρυτανικό του Συμβούλιο, για να ενισχύσουν νομικά τις προσφυγές τους στο ΣτΕ, για να μας προτείνουν, μετά απ’ όλα αυτά τη «λύση»... σαν «ώριμο φρούτο»
  6.  Ποια είναι αυτή η λύση; Μα φυσικά το δημοψήφισμα, που το πιπιλούν εδώ και 1 1/2 χρόνο, αλλά χωρίς την «καλλιέργεια» των παραπάνω συνθηκών δεν θα είχε βάση. Ούτε βέβαια και τώρα... Αλλά η κουβέντα να γίνεται. 

Αλήθεια μήπως όλη αυτή η διαδικασία σας θυμίζει κάτι με το αντίστοιχο δημοψήφισμα που καλούμαστε να λάβουμε μέρος στις 17 Ιουνίου; Ευρώ ή δραχμή...;

Αύριο θα συνεχίσουμε με το 2ο μέρος της αποκρυπτογράφησης των τεχνικών – στρατηγικών του δεκαλόγου της καλά στημένης προπαγανδιστικής τους μηχανής.

10 σχόλια:

theod30 είπε...

το κοψιμο ενος δασους ειναι προπαγανδα?το χαμενο νερο ειναι προπαγανδα?μια κοινωνια που επιζητα βιωσιμη αναπτυξη ειναι προπαγανδα?δεν νομιζω...ετσι δεν ειναι αφου το ξερεις...το σωστο και το δικαο πανω απο ολα...

theod30 είπε...

καπου το χανεις δηλαδη τι μας λες οτι χιλιαδες κοσμου ειναι αφελεις το πιο απλο φιλε μου ειναι και το πιο αληθινο αληθινο ειναι τα περιστατικα που συνεβησαν πριν χρονια εκει και αλλου...την αληθεια την ξερεις μην κανεις κυκλες.Πες μου μικρος τι ζωγραφιζες δασος με δεντρα η κομμενα δεντρα κι επανω ενα εργστασιο?εγω λεω φιλε μου να ξεκινησουμε οτι μπορει ο καθενας να σκαψουμε σιγα σιγα ολη την χαλκιδικη οπου μπορει ο καθενας κατι θα βρουμε να δωσουμε στους ξενους και τους πλουσιους εμεις θα εχουμε καντινες και σεκουριτι να ριχνουν ξυλο εσοδα.η ακομα να ασχοληθοθμε με πορνεια, με λαθρεμποριο, πωληση αρχαιοτητων, πωληση σπανιων κοραλλιων, καλλιεργεια χασις οτι μπορει ο καθενας γιατι δεν το κανουμε διοτι σε αυτην την κουρελιασμενη χωρα υπαρχουν κοκκινες γραμμες κι αυτες μασ αρεσει δεν μας αρεσει περιλαμβανουν και τισ σκουριες δεν παραβιαζονται κι ας βγαλουμε κατι λιγα αποδιαφυγοντα κερδη μεγαλοεταιριων.μη στρουθοκαμιληζεις την αληθεια την ξερεις μπορει να επωφελησε τωρα αλλα η αληθεια θα επιπλευσει σαν το ασημι και το χρυσο αποτην διηθηση κυανιου στα λεει ενας παικτης για παιχνιδι αλλων που θα πληρωσει με τον εξοστρακισμο του το σωστο των ιδεων του ρωτα να μαθεις ποιος ειμαι εγω και θα δεις...

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Αγαπητέ Theod 30, ξέρουμε ποιός είσαι αλλά αυτό δεν παίζει σημασία για εμάς. Οι απόψεις σου μπορεί να είναι βιωματικές, όπως θέλεις να υποστηρίζεις, ωστόσο επέτρεψε μας να σου πούμε πως απέχουν από την πραγματικότητα. Λές για κόψιμο δάσους στα παραπάνω σχόλια σου και χαμένο νερό. Αυτά για σένα από πού προκύπτουν; Ιδίως για το νερό; Τα δέντρα που θα κοπούν και όχι ολόκληρο το δάσος είναι το ελάχιστο τίμημα που θα έχει η περιοχή μας, για να πραγματοποιηθεί η πολυπόθητη ανάπτυξη. Έχεις αναλογιστεί πόσα δάση έχουν κοπεί τα τελευταία χρόνια από την αλόγιστη υλοτόμιση λόγω της κρισής; Από την άλλη για να μην έχουμε νερό, πρέπει να σταματήσει να βρέχει. 'Εχεις τέτοιες βάσιμες πληροφορίες, από κα΄ποιον επίσημο φορέα; Σεβαστές οι απόψεις σου, αλλά όπως σου προείπαμε απέχουν τις πραγματικότητας και αυτό πρέπει να το προσέξεις.Για ένα και μόνο λόγο για να έχει η ανταλλαγή απόψεων μας, ένα γόνιμο συμπέρασμα.

Ανώνυμος είπε...

"δεν πρέπει να προχωρήσει μιας και σχεδιάζονται παρεμβάσεις οι οποίες θα έχουν κρίσιμες περιβαλλοντικές επιπτώσεις, σε σημαντικά οικολογικές περιοχές για τα προαναφερθέντα είδη: τον LYKO, TO TSAKALI και τη ΒΙΔΡΑ".

απο περιβαλλοντικη οργανωση Καλληστω.

θεε, μου, ο ανθρωπος δεν μετραει, η βιδρα ομως και ο λυκος?
Λυκος να σας φαει, τα εχετε χασει οικολογοι....

theod30 είπε...

ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΩ ΔΗΛΩΣΕΙ ΚΑΘΕ ΣΤΡΑΤΩΝΙΣΙΟΣ ΤΟ ΞΕΡΕΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΣΟΙ ΜΕ ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ ΚΡΥΦΑ.ΞΕΡΕΙΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΩΝΙ ΕΧΕΙ ΕΤΑΙΡΕΙΑΚΗ ΧΟΥΝΤΑ ΔΕΝ ΣΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΕ ΝΑ ΒΓΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙΣ Ο ΠΑΧΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΑΚΑΣ...ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΡΩΤΑ.ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ Η ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΠΟΣΟ ΚΑΚΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΤΥΧΕΣ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΖΩΗΣ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΦΑΝΤΑΖΕΣΑΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΟΥΤΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩ ΚΟΜΜΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΚΟΜΜΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΕΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΟΥ.ΜΗΝ ΕΞΩΡΑΙΖΕΙΣ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ ΤΟΥΤΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ ΕΧΕΙ ΦΑΕΙ ΠΟΛΥ ΜΟΛΥΝΣΗ ΔΕΝ ΤΗΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΛΛΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΤΟ ΠΕΤΣΙ ΣΟΥ.ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΑΝ ΣΑΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΓΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΚΙ ΑΓΙΑ.ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΕ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΕΔΙΚΑΣΜΕΝΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ...ΣΤΟ ΞΑΝΑΛΕΩ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΑ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ Η ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΑΚΟΜΑ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΣΣΩΡΕΥΣΗ.ΛΕΣ ΟΤΙ ΜΕ ΞΕΡΕΙΣ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΜΕ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ.ΚΑΜΙΑ ΚΡΙΣΗ ΔΕΝ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΔΑΣΟΣ ΑΛΛΑ Η ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΟΧΙ ΞΣΕΚΟΙΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ.ΘΕΛΕΙΣ ΚΙ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΤΕΚΜΗΡΙΟ ΟΙ ΚΑΝΑΔΟΙ ΑΞΙΟΜΑΤΙΚΟΙ ΜΕ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΛΕΝΕ ΦΙΛΕ ΕΛΛΗΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΝΤΟΡΑΝΤΟ ΜΠΛΕΞΑΤΕ ΟΠΟΥ ΠΗΓΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ.ΤΟ ΞΕΡΩ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΤΟ ΕΡΓΟ ΔΥΝΑΜΩΝΕΙ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΟ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΑΥΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΗΘΗΚΕ ΧΡΟΝΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΚΙ ΑΝΤΕ 630 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ.ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΕ ΝΑ ΛΕΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΣΧΕΤΙΚΟΣ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΚΙΣΕ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΣΟΥ ΠΟΥ ΚΙ ΑΥΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΠΩΣ ΤΟ ΔΙΝΟΥΝ ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΠΡΥΤΑΝΕΩΝ ΓΝΩΜΑΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΓΝΩΣΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΧΩ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΠΑΓΟΣ ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΟΥ ΠΑΓΩΝΕΙ ΤΟ ΚΟΡΜΙ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ ΑΚΡΑΙΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΑΛΛΑ ΗΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ.ΕΙΣΑΙ ΤΥΧΕΡΟΣ ΠΟΥ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΤΕ ΓΙΑ ΚΑΙΡΟ ΑΥΤΟ ΑΛΛΑΞΑΝΕ ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΑΛΛΑΖΟΥΝΕ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΑΘΑΝΕ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΜΠΟΛΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΤΑ ΞΕΡΕΙΣ ΜΗΝ ΣΙΩΠΑΣ...ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΘΑ ΣΕ ΤΡΩΓΑΝΕ ΖΩΝΤΑΝΟ ΑΝ ΕΚΟΒΕΣ ΔΑΣΟΣ ΜΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ.ΠΕΣ ΜΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΕΙΡΑΜΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΝΕΡΟ ΑΠΟ ΛΑΚΚΟΥΣ ΜΕ ΚΥΑΝΙΟ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΒΓΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΝΤΟΜΑΤΑ?ΘΑ ΕΚΠΛΑΓΕΙΣ...ΜΗΝ ΤΑ ΛΕΣ ΣΕ ΕΝΑ ΣΤΡΑΤΩΝΙΣΙΟ ΓΕΝΝΗΜΑ ΘΡΕΜΜΑ ΠΕΣ ΤΑ ΑΛΛΟΥ...ΟΙ 630 ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΕ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΩ ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΕΥΕΛΠΙΔΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΦΕΡΕΦΩΝΑ...ΤΟ ΞΕΡΩ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΜΠΛΟΚΣ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΕΝΑ ΤΟ ΞΕΡΩ...ΚΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΔΗΛΩΣΕΙ ΛΙΓΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΩ ΚΙ ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΝΑ ΔΕΙΣ ΛΑΜΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΟΛΗ ΦΑΣΗ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΣΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΕΡΓΑΤΟΩΡΕΣ, ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΟΧΙ ΟΛΟΙ ΦΥΣΙΚΑ ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΚΕΤΟΙ ΞΕΡΕΙΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ ΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ ΚΙ ΑΣ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΙΔΙΚΑ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΑΣΤΑ ΕΧΕΙ ΣΑΠΙΛΑ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΝΑ ΘΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΣΤΟ ΛΕΩ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΩΝ ΝΑ ΒΟΛΕΥΟΝΤΑΙ ΚΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΝΑ ΣΙΩΠΟΥΝ ΕΛΠΙΖΩΝΤΑΣ Η ΝΑ ΒΑΡΑΝΕ ΠΑΛΑΜΑΚΙΑ ΕΤΣΙ ΚΡΑΤΑΣ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΒΡΑΔΥΕΣ ΓΙΑ ΞΕΚΑΡΦΩΜΑ...ΤΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΑΣ ΔΙΚΑ ΣΠΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ...ΠΟΛΛΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΝΑ ΤΙΣ ΨΑΞΕΙΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΑΝ ΛΕΩ ΑΛΗΘΕΙΑ...ΣΤΑ ΛΕΕΙ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΜΕ 4 ΠΑΡΑΣΗΜΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΩ ΚΑΤΙ ΙΣΑ ΙΣΑ ΠΟΥ ΧΑΝΩ ΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΦΡΟΝΤΙΣΑ ΝΑ ΒΡΩ ΑΛΛΟΥ...ΥΠΟΓΡΑΦΩ ΣΑΝ ΠΑΙΔΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΚΙ ΟΧΙ ΠΡΩΗΝ ΔΙΟΤΙ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΧΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΙΝΑΞΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΙΕΡΑ ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΕΡΓΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΘΑΜΜΕΝΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΨΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΟΥΤΙΣΟΥΝ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΚΑΙ ΞΕΝΟΙ...ΑΝΑΡΩΤΗΣΟΥ ΠΟΣΟ ΧΡΥΣΑΦΙ ΕΧΕΙΣ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΥΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ...ΗΡΘΑΝΕ ΦΑΣΤ ΤΡΑΚ ΤΣΑΚ ΠΑΤ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝΕ ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΑΣΑΙ ΗΡΘΑΝΕ ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΘΑ ΡΘΟΥΝΕ ΚΙ ΑΛΛΟΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ...

theod30 είπε...

Y.Γ. ΠΕΣ ΜΟΥ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΘΥΜΑΣΑΙ ΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΕΙΧΝΑΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΨΑΞΕ ΤΟΝ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΕΓΩ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΠΟΥ ΠΙΝΕΙΣ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΦΟΡΟ ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΜΟΛΥΣΜΕΝΟ ΚΙ ΕΞΑΤΜΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΓΟΥΡΝΕΣ ΜΕ ΚΥΑΝΙΟ ΚΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΘΥΡΟΕΙΔΗ ΑΠΟ ΜΙΚΡΟΣ ΕΝΩ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΡΡΩΣΤΗΣΡΕΙ ΠΟΤΕ ΟΠΩΣ ΕΓΩ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΛΛΟΙ Η ΑΛΛΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ ΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΤΙ ΕΦΤΑΙΓΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΧΡΥΣΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΣΩΣΕΙ ΤΟΤΕ...

theod30 είπε...

ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΑΣ ΝΑ ΕΞΑΓΟΥΝ ΓΟΝΙΜΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΔΙΟΤΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΖΕΙΣ ΑΣΧΗΜΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΘΑ ΣΤΗΝ ΠΩ ΟΜΩΣ ΟΧΙ ΟΠΩΣ ΞΕΡΕΙΣ ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΞΕΡΩ ΕΓΩ ΚΑΙ ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΒΡΙΣΩ ΟΠΩΣ ΜΟΥ ΜΙΛΑΣ ΕΤΣΙ ΘΑ ΣΟΥ ΜΙΛΑΩ ΟΜΩΣ...

theod30 είπε...

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΡΙΣΕΩΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΟΤΙ ΓΙΑ ΕΞΟΡΥΞΕΙΣ ΧΡΥΣΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΝΕΡΟ ΜΠΟΛΙΚΟ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΑΝΤΟΥ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ Η ΕΞΟΡΥΞΗ ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΤΕ ΜΕ coca-cola ΘΑ ΜΙΛΑΣ ΣΟΒΑΡΑ ΚΙ ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΜΗΝ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΡΟΦΕΣ ΚΑΙ ΠΕΤΑΣ ΑΤΑΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΚΕΣ ΤΙΣ ΑΚΟΥΩ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΠΡΟΚΑΛΩ ΕΛΑ ΜΑΖΙ ΚΟΥ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΝΑ ΣΟΥ ΔΕΙΞΩ ΜΟΛΥΝΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΕ ΜΕΡΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΑΝΤΑΖΕΣΑΙ ΜΗΝ ΚΟΙΤΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΥΘΟΧΩΡΑ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΩΝΙ ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΝΥΣΗΧΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΜΠΤΕΤΑΙ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΩΝΙ ΔΙΟΤΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΛΟ ΚΑΜΠΙΝΓΚ ΕΙΧΑΜΕ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΙΓΙΑΛΟ ΝΤΙΣΚΟ ΤΕΚ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΕΝΑ ΠΡΑΜΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΛΩΝΕΙΣ ΖΗΤΩ ΤΟ ΣΤΡΑΤΩΝΙ ΚΑΙ ΑΧΡΗΣΤΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΧΩΡΙΑ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΜΑΘΑΜΕ ΝΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΜΕ ΓΗ ΒΛΕΠΑΜΕ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΣΤΑΝ ΠΛΑΚΕΣ ΧΡΥΣΟΥ ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΚΕΙ ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΜΑΘΑΝΕ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΣΑΝ ΕΠΙΜΕΛΩΣ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΒΑΛΟΥΝ ΠΑΡΩΠΙΔΕΣ ΙΚΑΝΕΣ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΝ ΣΤΟ ΞΥΛΟ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΞΑΝΑΣΥΜΒΕΙ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ...ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟ ΟΛΟ ΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΤΑ ΒΑΘΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΣΑΦΗΣ ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΩΝΙΑΚΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΖΩΗΣ ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΧΩΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΤΥΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΑΝΤΕΘΝΙΚΩΝ ΧΡΟΝΙΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ...ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΣΑΝ ΧΩΡΙΟ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΜΕ ΚΑΡΝΑΓΙΟ, ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩΤΕΡΑ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΜΑΣ ΠΑΝΤΑ ΕΤΣΙ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ...ΣΚΕΨΟΥ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΛΕΩ ΚΡΥΒΟΥΝ ΑΛΗΘΕΙΕΣ...

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Αγαπητέ THEOD 30 νομίζουμε πως έχεις μια τάση να παρουσιάζεις τα πράγματα, όπως σε βολεύουν και όχι όπως πραγματικά είναι. Είπες πως σε βρίσαμε, ενώ σου απαντούμε και σου γράφουμε σε πληθυντικό αριθμό, τη στιγμή που εσύ σε κάθε σειρά των σχολίων σου, υπάρχει και από μια ειρωνία, χαρακτηρισμός ή μομφή. Δεν υπάρχει καμία διάθεση αντιπαράθεσης από μέρους μας, μαζί σου, τη στιγμή, που ότι μας καταθέτεις για το μεταλλευτικό ζήτημα, είναι προσωποεμπειρικά και όχι επιστημονικά ή ιστορικά τεκμηριωμένο.

Εμείς είμαστε ανοιχτοί για να δημοσιεύουμε τις θέσεις σου, όμως μην περιμένεις να απαντούμε με χαρά και εγρήγορση σε κάθε σχόλιο σου. Δεν είναι ότι διαφωνούμε μαζί σου. Αυτό έχει και μια γοητεία.

Όταν όμως φτάνεις στο σημείο να συγκρίνεις τις συνθήκες ιδεολογικής διαβίωσης, που υπάρχουν πχ στο Στρατώνι και να μιλάς για χούντα, ή να αποτελεί τεκμήριο δημοκρατίας, το να μπορείς να αποκαλείς ένα δήμαρχο "Μαλάκα" στην πλατεία του χωριού σου, όταν στην Ιερισσό στις 30 του περασμένου Μάρτη, μόνο τα τανκ δεν μπήκαν μέσα στο δημαρχείο..., τι να συζητήσουμε απ' εκεί και πέρα. Μάταιος κόπος και έχουμε και δουλειές...

Εσύ κράτα την άποψη σου και επίτρεψε και σε μας να έχουμε τη δική μας. Σε ευχαριστούμε για τα σχόλια σου και τις επισκέψεις σου στο blog μας.

theod30 είπε...

ΔΕΝ ΛΕΩ ΟΤΙ ΜΕ ΕΒΡΙΣΕΣ ΙΣΑ ΙΣΑ ΕΙΣΑΙ ΕΥΓΕΝΕΣΤΑΤΟΣ ΑΛΛΑ ΚΙ ΑΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕΣ ΕΧΩ ΤΙΣ ΑΤΑΚΕΣ ΣΤΟ ΚΟΥΤΑΚΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ Η ΑΝΔΡΑΣ ΔΕΝ ΤΑ ΛΕΩ ΟΠΩΣ ΘΕΛΩ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΩ ΚΑΙ ΚΟΜΨΑ.ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΟΛΑ ΤΑ ΜΠΛΟΚ ΔΕΝ ΚΟΛΛΑΩ.ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΕΝΑ ΚΑΡΟ ΨΗΦΟΥΣ ΣΕ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΥ ΟΥΤΕ Η ΙΔΙΑ ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΠΟΛΛΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ...ΝΑ ΗΞΕΡΕΣ ΜΟΝΟ ΠΟΣΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΜΕ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΜΕ ΚΟΙΝΕΣ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΙΣ...ΚΙ ΑΦΟΥ ΜΙΛΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΠΕΣ ΜΟΥ ΠΟΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙ ΚΟΨΙΜΟ ΔΑΣΟΥΣ ΕΝ ΕΤΗ 2012? ΤΟ ΚΥΑΝΙΟ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΤΑΤΑΣΕΙΣ ΣΕ ΠΟΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΟΛΥΝΣΗΣ?ΤΟ ΣΕΛΗΝΙΑΚΟ ΤΟΠΙΟ.ΕΧΕΙΣ ΕΝΑ ΤΟΠΟ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΠΟΥ ΘΕΣ ΝΑ ΤΟΝ ΥΠΟΣΧΕΛΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΝ ΤΟ ΛΑΥΡΙΟ...ΜΕΓΤΑΛΟ ΕΓΚΛΗΜΑ...ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΦΑΝΤΑΖΕΣΑΙ ΑΜΑ ΔΙΚΑΙΩΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΕΓΩ ΠΟΥ ΤΟ ΧΩ ΖΗΣΕΙ ΔΕΝ ΘΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΜΕ ΤΑ ΑΛΛΑ ΜΕΤΑΛΛΕΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΑΜΦΤΗΝΑ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΟΠΩΣ Η ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΑΦΗΣΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ...ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΜΝΗΣΤΗΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΣΕ ΚΑΜΑΡΩΝΩ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΖΕΙΣ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΩΣΕΙΣ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΗΝ ΦΑΝΑΤΙΖΕΣΑΙ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΕΡΓΟ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΤΡΑΓΕΛΑΦΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΓΚΑΦΕΣ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ...ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΞΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΤΙΝΑΞΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΚΑΝΑ ΒΟΥΝΟ ΕΠΑΝΩ ΣΟΥ Η ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙ ΚΑΝΑ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΓΝΟΕΙΣ ΤΟ ΡΗΓΜΑ ΤΗΣ ΙΕΡΙΣΣΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ...Η ΦΥΣΗ ΕΚΔΙΚΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΑΝΤΑ ΠΙΣΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΗΣ ΣΤΕΡΕΙΣ ΑΠΟ ΑΡΧΑΙΟΤΑΤΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΛΑΤΡΕΥΟΝΤΑΝ ΘΕΙΚΑ...ΕΣΥ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΣΟΥ ΑΡΜΟΖΕΙ ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΧΑΒΟΥΖΑ-ΧΡΥΣΟ ΣΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΑΙΩΝΕΣ ΤΩΡΑ ΕΧΕΙΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΣΕΙ ΑΛΛΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΠΛΗΡΩΣ ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΣΤΟ dna ΜΑΣ ΚΙ ΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΗΓΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΔΕΝ ΠΕΤΥΧΕ ΣΕ ΕΜΑΣ.ΤΩΡΑ ΟΣΩΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΣΟΥ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΑΣΤΟ ΔΕΝ ΑΡΜΟΖΕΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΣ ΜΑΝΔΥΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΟΝ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΟΧΙ ΦΡΟΝΤΙΣΑΝ ΝΑ ΣΟΥ ΠΕΡΝΑΝΕ ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΚΑΛΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΧΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΗΧΗΣΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΚΙ ΕΓΩ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΔΙΔΩ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΚΙΟΛΑΣ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ...ΠΑΙΔΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ