Τρίτη 1 Μαΐου 2012

ΕΛΗΞΕ Η ΑΝΤΙΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ...!

Καλή επιστροφή παιδιά...!!!
Το δρόμο της επιστροφής πέρνουν οι εκατοντάδες ενάντιοι της μεταλλευτικής δραστηριότητας στη ΒΑ Χαλκιδική, απ’ όλη τη χώρα, που από νωρίς σήμερα το μεσημέρι συγκεντρώθηκαν στις Σκουριές, για να «γιορτάσουν» την Πρωτομαγιά στον Κάκαβο. 

Οι εκτός Χαλκιδικής μεταλλομάχοι, μπορεί να ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του συντονιστικού. Δε συνέβει όμως το ίδιο με τους γηγενείς κατοίκους των Μαδεμοχωρίων, οι οποίοι απείχαν επιδεικτικά, από την «επικοινωνιακή πρωτομαγιά».

Είπαμε και σε προηγούμενη ανάρτηση μας, ότι όσοι Μαδεμοχωρίτες μπήκαν στον πειρασμό να λάβουν μέρος στην εκδήλωση, βρέθηκαν ανάμεσα σε διαδηλωτές, που δε γνώριζαν...!!! (Δείτε εδώ)
 Αυτό δεν είναι βέβαια καινούριο.


 Το έχουμε πεί τόσες φορές, ότι οι ντόπιοι προστάτες του «περιβάλλοντος», ερείσματα στην κοινωνία μας πιά δεν έχουν και βασίζουν την προβολή του «αγώνα» τους... στα «αποκούμπια» τους από μεγάλες πόλεις (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Κιλκίς) 

Θεωρούμε πολύ σημαντικό το γεγονός, ότι δε σημειώθηκαν επεισόδια και φασαρίες, όπως την 25η Μαρτίου. Γεγονός που αξίζει να πιστωθεί και στους διοργανωτές του συντονιστικού και στην αστυνομία. 

Στους μεν πρώτους γιατί κατάφεραν να επιβληθούν στους λίγους γραφικούς, που επιζητούσαν «άρτο και θέαμα», στην Αστυνομία δε, που με τη στάση της απέφυγε να προκαλέσει.