Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

ΟΤΑΝ Η ΟΞΙΝΗ ΑΠΟΡΡΟΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΑΚΡΥ... ΧΑΡΑΣ!


Φωτογράφε - φωτογράφε..., τράβα μια φωτογραφία! (Με το λάκκο...)
Πόση χαρά και ικανοποίηση μπορεί να κρύβει μια όξινη απορροή; Τεράστια όταν πρόκειται για εκείνους, που έχουν χτίσει την κοινωνική, πολιτική και διαδικτυακή τους παρουσία επάνω σε τέτοια συμβάντα. 

Οι αναρτήσεις που είδαμε στη Ρεσπέντζα (δείτε εδώ και εδώ) από τον γνωστό «Ιεροκήρυκα της καταστροφής»  και τα ιντερνετικά παπαγαλάκια του, μας έπεισαν για άλλη μια φορά για το ήθος, που κουβαλούν.

Τους λέμε λοιπόν πως δε χρειάζεται να καταπιέζουν τα «ανάμικτα συναισθήματα» τους. Μπορούν να γελάσουν με το αδιάθετο... «περίσσευμα ψυχής», που διαθέτουν... Είναι ημέρες «δικαίωσης» γι’ αυτούς. Η στοά 53 του Μαντέμ Λάκκου, προχθές το βράδυ, απελευθέρωσε μια μεγάλη ποσότητα όξινων νερών.

Οι κάτοικοι του Στρατωνίου περίμεναν με αγωνία... την εμφάνιση της ομάδας ταχείας επέμβασης  των «αυτόκλητων σωτήρων» του δήμου μας, για να διαχειριστούν την κατάσταση, και να κλείσουν τους δρόμους της όξινης απορροής, προς το Στρατώνι. Μάταια όμως δεν ήρθε κανείς τους, παρά την πολυετή και συνεπή παρουσία τους στην άσκηση θεωρίας και υψηλής κριτικής, για το τι σημαίνει «καταστροφή» και  το πως αντιμετωπίζεται...

Τελικά, οι Στρατωνίσιοι είδαν να δίνουν λύση στο πρόβλημα οι «συνήθεις ύποπτοι». Δηλαδή οι μηχανικοί και οι εργαζόμενοι αυτής της «απάνθρωπης» εταιρείας, που θέλουν να «καταστρέψουν» όλη την περιοχή και τους κατοίκους της. Στην συγκεκριμένη περίπτωση όμως και πάλι, «δυστυχώς», κατάφεραν να περιορίσουν σημαντικά την έκταση του φαινομένου. Και μάλιστα τόσο πολύ που το πρωί που ξύπνησαν οι Στρατωνίσιοι δεν πήραν χαμπάρι την υπερπροσπάθεια που κατέβαλε το σύνολο του ανθρώπινου δυναμικού της «εγκληματικής εταιρείας» για την οριστική και αποτελεσματική αντιμετώπιση αυτής της παλιάς πληγής του περιβάλλοντος. 

Όμως η «επιστημονική» ομάδα πορισματολογίας του χρόνια εγκάθετου «αρχιπροστάτη του περιβάλλοντος», όπως βλέπουμε σε σχετικό πόρισμα, που δημοσιεύει, φαίνεται πως πρόλαβε και επισκέφθηκε τη στοά 53, και τα «εκπαιδευμένα κομάντο» του μπήκαν μέσα στο μεταλλείο του Μαντέμ Λάκκου, διαθέτοντας τον κατάλληλο εξοπλισμό και έκαναν πλήρη καταγραφή της πτώσης της στοάς και του κατατρωθέντος αντλιοστασίου. 

Το εμπεριστατωμένο «πόρισμα» του ήδη μας θυμίζει τις ανάλογες ιστορίες για αγρίους, που έγραφε μετά την πλημμύρα της 10ης Φεβρουαρίου του 2010 στο Στρατώνι, οι οποίες διαψεύστηκαν πανηγυρικά από σχετική έρευνα ΤΕΕ. (Παρεπιπτόντως αυτό δεν το πρόβαλαν και δεν το σχολίασαν τότε.)  

Ως προς τις φωτογραφίες που ζητούν απ’ εμάς τα παπαγαλάκια της «εργολαβίας παροχής προστασίας περιβάλλοντος» , θα τους λυπήσουμε. Δεν έχουμε στη διάθεση μας. Δε δείξαμε τα ανάλογα αντανακλαστικά, που έδειξαν αυτοί και οι «φωτογράφοι» καλοθελητές τους. 

Όλο το Στρατώνι μαθαίνουμε είδε τον αποθανατίζοντα την «καταστροφή» καλλιτέχνη-φωτογράφο. Είναι όμως τόσο «φασίστες» αυτοί οι Στρατωνίσιοι, που όχι μόνο δεν διέκοψαν το «έργο» του, αλλά του έδειξαν αυτοβούλως και τις «πληγές», που άφησε πίσω της η όξινη απορροή, για να πάει να τις φωτογραφήσει...

Επομένως, ας μην μας απειλούν και μας κουνούν το δάκτυλο με τις φωτογραφίες του «καλλιτέχνη» καλοθελητή τους. Ας τις δημοσιεύσουν, να τις έχουμε και εμείς στο αρχείο μας. Για εκεί είναι άλλωστε και για πουθενά αλλού.Τους διέφυγε όμως να φωτογραφίσουν και την παραλία την επομένη το πρωί. Είμαστε σίγουροι, ότι διαθέτουν τέτοιες φωτογραφίες και βεβαίως τον λάκκο δίπλα στη γαλάζια σημαία... 

Περιμένουμε με αγωνία και λαχτάρα... τα «ντοκουμέντα» τους, που τεκμηριώνουν «περίτρανα» το λάθος της απονομής γαλάζιας σημαίας στην παραλία του Στρατωνίου.

Άιντε και καλές βουτιές... στη στοά 53, χαρούμενα «κομάντο» της παραπληροφόρησης και της προπαγάνδας!

Τα χαρούμενα"κομάντο" της προπαγάνδας που "βούτηξαν" ανεξέλεγκτα... στη "στοά 53"!