Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Η ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΩΝΙΟΥ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΩΝ ΨΕΥΤΟΟΙΚΟΛΟΓΩΝ

Πανοραμική φωτό της παραλίας του Στρατωνίου, την επομένη της όξινης απορροής, από τη στοά 53.
"Δυστυχώς" ήταν και παραμένει γαλάζια, παρά τις ευχές και τις προσευχές... των εγκάθετων ψευτοοικολόγων!



Άφωνη... και συγκλονισμένη... η κοινωνία της ΒΑ Χαλκιδικής, παρακολούθησε και παρακολουθεί το μπαράζ αποκαλύψεων... του εγκάθετου «αρχιπροστάτη του περιβάλλοντος» και των παπαγάλων του, σχετικά με το συμβάν της όξινης απορροής που σημειώθηκε στις 11 το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, στη στοά 53 του Μαντέμ Λάκκου.

Οι όξινοι... «κομάντο», αφού πρώτα μας φλόμωσαν με τα ανακριβή «πορίσματα»  και τα ασύστολα ψεύδη τους, περί «ανεξέλγκτης ροής των όξινων νερών  μέσα στο Στρατώνι», για «λάκκους που άνοιξε η εταιρεία δίπλα στην παραλία», για «γαργάρες», «κουκουλώματα» και τα τοιαύτα, σήμερα προχώρησαν και στη δημοσίευση του «πλούσιου» φωτογραφικού τους υλικού, από την «πρωτοφανή καταστροφή».

Είναι ξεκάθαρο, πως οι «επαγγελματίες της συμφοράς», τέτοια περιμένουν για να χαρούν  και να αποκτήσουν κοινωνική, πολιτική και φιλοπεριβαλλοντική υπόσταση. Η «άτιμη» όμως η πραγματικότητα για ακόμη μια φορά δεν τους έκανε το χατήρι..., καθώς οι υστερόβουλες «αποκαλύψεις» τους, έπεσαν στους φανταστικούς λάκκους, που δημιούργησαν για να υποσκάψουν τα πραγματικά γεγονότα. Γιατί ο στόχος τους είναι προφανής.

 Προσπαθούν κομμάτι – κομμάτι να «ξηλώσουν», όσα θετικά στοιχεία πλαισιώνουν τη φιλική προς το περιβάλλον και την ευεργετική προς την κοινωνία μεταλλευτική δραστηριότητα, με τις όποιες ατέλειες της. Οι οποίες υφίστανται, απόδειξη το προχθεσινό γεγονός, το οποίο όμως έχει να κάνει με τις παλιότερες συνθήκες εκμετάλλευσης του Μαντέμ Λάκκου και όχι με τις τωρινές.

 Ένα από αυτά τα θετικά στοιχεία, που τους κάθονται στο λαιμό, είναι η Γαλάζια σημαία της παραλίας του Στρατωνίου, την οποία θέλουν με κάθε τρόπο να ξηλώσουν. Αντί να ασχολούνται με τα του οίκου τους και τη βελτίωση των συνθηκών, που έχουν δημιουργηθεί, στις περιοχές που ζουν, χωρίς καμία ευθύνη της μεταλλευτικής δραστηριότητας, κάνουν σπέκουλα επάνω σ’ενα γεγονός, που αντιμετωπίστηκε  έγκαιρα και με απόλυτη επιτυχία, από ανθρώπους της «εγκληματικής» εταιρείας.

Στις φωτογραφίες, που μας δημοσίευσαν εν είδος τροπαίου, φαίνεται ξεκάθαρα πως ο «λάκκος» που έκαναν οι μηχανικοί και οι εργαζόμενοι της εταιρείας, είναι ένα ανάχωμα στο ρέμα της Καρβουνόσκαλας, σε απόσταση τουλάχιστον ενός χιλιομέτρου από την παραλία. Επίσης οι φωτογραφίες μέσα από το Στρατώνι, δε δείχνουν καμία «ανεξέλεγκτη» ροή των όξινων νερών, αλλά αποξηραμένες σκωρίες από τον ήλιο. 

Από την πλευρά μας, ως blog, απευθυνθήκαμε στην εταιρεία για να τη ρωτήσουμε, αν έχει τραβήξει κάποιες φωτογραφίες, τόσο από την επιχείρηση διαχείρισης τους φαινομένου, όσο και μέσα από το Στρατώνι την αμέσως επόμενη ημέρα, δηλ. την Πέμπτη. Η εταιρεία ανταποκρίθηκε στο αίτημα μας. Πιστεύουμε ότι το ίδιο θα έκανε σ’ όποιον υπέβαλε αντίστοιχο αίτημα και μας έστειλε το «φωτογραφικό αρχείο εσωτερικής ενημέρωσης», (έτσι το χαρακτηρίζει η ίδια), στο οποίο περιλαμβάνονται οι φωτογραφίες, που δημοσιεύουμε, χωρίς καμία προσθήκη ή αφαίρεση. Να πούμε εδώ, πώς αυτές οι φωτογραφίες έχουν τραβηχτεί, όπως μας είπαν, την Πέμπτη 14 Ιουνίου στις 12:50 το μεσημέρι.

Στις φωτογραφίες αυτές έχει αποτυπωθεί, τόσο η εικόνα που επικρατούσε έξω από τη στοά 53, όσο και μέσα στο Στρατώνι, αλλά και έξω από τις εγκαταστάσεις της εταιρείας. Αν κάποιος βλέπει κάτι το ανεξέλεγκτο..., να μας το πει και εμάς. 

Κλείνοντας θα θέλαμε να επισημάνουμε, ότι κατά τη γνώμη μας, οι κάτοικοι του Στρατωνίου, θα πρέπει να έχουν το νου τους, γιατί ο πόλεμος για τη γαλάζια σημαία τους δεν πρόκειται να σταματήσει εδώ. Είναι συνεχής και κλιμακούμενος και καλό θα ήταν να λάβουν τα μέτρα τους.  Ήδη το blog του «Ενεργού Βλήματος Αρναίας», προαναγγέλλει «συνταρακτικές αποκαλύψεις» για τον τρόπο, που απονεμήθηκε η γαλάζια σημαία της παραλίας τους... 

Ας το κάνει για να καταλάβουν και οι Στρατωνίσιοι, τι χοντρά και κατασκευασμένα παιχνίδια παίζονται σε βάρος τους, απ’ εκείνους που υποτίθεται ότι νοιάζονται για την προστασία του περιβάλλοντος. Αλήθεια την Τετάρτη το βράδυ, που ήταν όλοι αυτοί οι όξινοι πανηγυρτζήδες?

ΥΓ. Θα παρακαλούσαμε το «Ενεργό Βλήμα Αρναίας», να μας πει σε ποια παραλία, απ' αυτές που μας έδειξε σε πρόσφατη ανάρτηση του, κάνει το λουτρό του, για να ενημερώσουμε τα αυθεντικά κομάντο της ομάδας εξουδετέρωσης ναρκών-βλημάτων και να επιληφθούν της πολύ σοβαρής περίπτωσης του. Υπάρχει κίνδυνος να «σκάσει» από την «όξινη χαρά» του και δε χρωστούν σε τίποτα οι λουόμενοι της όποιας παραλίας, που θα βρεθούν κοντά του, να υποστούν πιθανές βλάβες εξαιτίας του...      

Δείτε τώρα μια προς μια τις φωτογραφίες, που μας τράβηξαν οι "φωτογράφοι" της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός, την Πέμπτη το μεσημέρι.



2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πείτε τα ρε πολίτες. Αντί να κοιτάξουν την καμπούρα τους και τα δικά τους περιβαλλοντικά εγκλήματα, τρώγονται με το Στρατώνι.Δεν κοιτούν το τοξικό χάλι που έχει η θάλασσα της Ιερισσού, που προχθές πήγαν δύτες να την καθαρίσουν και τα είδαν όλα. Ο βυθός της Ιερισσού έχει γεμίσει από κάθε λογής σκουπίδια, βαριά και ογκώδη αντικείμενα. Οποιος Ιερισσιώτης έχει καρδιά και καρύδια να βγεί και να πεί ανοιχτά για το χάλι που υπάρχει στο βυθό της Ιερισσού. Δεν υπάρχει πιο βρώμικος βυθός σε ολόκληρη τη Χαλκιδική.

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Αγαπητέ σχολιαστή εμείς σαν blog δεν γνωρίζουμε αυτό το γεγονός, που υποστηρίζεις για το βυθό της Ιερισσού. Και να το γνωρίζαμε πάντως να ξέρεις, ότι δεν θα μπαίναμε στη διαδικασία να το δημοσιοποιήσουμε. Αυτά που καταγγέλουμε για την ανήθικη και βλαπτική στάση ορισμένων δήθεν οικολόγων, δεν μπορούμε να κάνουμε εμείς.

Εμείς δεν θέλουμε να υποδαυλίσουμε το μίσος και τη διχόνοια μεταξύ χωριών και περιοχών. Εμείς είμαστε υπερ της αλληλεγγύης και της αλληλοστήριξης. Καλό όμως θα ήταν όμως, όπως λέμε και στην ανάρτηση, κάποιοι να ασχοληθούν με το σπίτι τους πρώτα και μετά να κοιτάζουν των άλλων.