Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ


Κύριοι κυβερνώντες απελευθερώστε τη ΒΑ Χαλκιδική
από την "οικολογική" τυραννία και τους ψευτοοικολόγους.

.
Για την συνεχιζόμενη αιχμαλωσία της ΒΑ Χαλκιδικής, από τους "προστάτες του περιβάλλοντος"

Κύριε Σαμαρά, Κύριε Βενιζέλο, Κύριε Κουβέλη,

Η Πρωτοβουλία Πολιτών του Δήμου Αριστοτέλη με την παρούσα επιστολή επιχειρεί να σας πληροφορήσει για το πρωτοφανές (τουλάχιστον για τα Ευρωπαϊκά δεδομένα) καθεστώς ομηρίας, που βιώνει η τοπική κοινωνία μας 16 χρόνια τώρα. 

Η ομηρία αυτή είναι άμεσα συνδεδεμένη με τον άριστα εξοπλισμένο, οργανωμένο και πολιτικά καλυμμένο... μηχανισμό προπαγάνδας μιας ομάδας ψευτοοικολόγων, που δρα στην περιοχή μας από το 1996.

Για τον εξοπλισμό την οργάνωση και την πολιτική κάλυψη αυτής της ομάδας ευθύνη έχουμε όλοι. Τόσο εμείς ως τοπική κοινωνία, όσο και εσείς ως πολιτική διοίκηση αυτής της χώρας.


Εμείς, γιατί κάναμε τα «στραβά μάτια» απέναντι σε μια ιδεολογική τάση, που ναι μεν στην αρχή της εμφανίσης της είχε μια λογική βάση, σε ότι αφορά τις ανησυχίες που διατύπωνε για την προστασία του περιβάλλοντος σε σχέση με την υπερχιλιετή μεταλλευτική δραστηριότητα, που υπάρχει στην περιοχή μας, αλλά στην πορεία δεν διακρίναμε έγκαιρα δε, ότι πίσω από αυτό το ιδεολογικό κατασκεύασμα, υπάρχει  ένας τεράστιος δόλος, που πηγάζει από ιδιοτελή συμφέροντα.

Εσείς όμως κύριοι κυβερνώντες έχετε ακόμη μεγαλύτερη ευθύνη, που συνοψίζετε σε δύο (2) κύριους λόγους. 1ον. Γιατί εσείς συντηρήσατε και συντηρείτε ακόμη και τώρα με τον πακτωλό δισεκατομμυρίων-παλιά δραχμών και τώρα ευρώ-, και 2ον γιατί παρέχετε στους ψευτοοικολόγους την αίσθηση, πως όλα «βαίνουν καλώς, συνεχίζουμε στο ίδιο μοτίβο» με τη δειλία και την ατολμία, που επιδεικνύετε, όταν παραβιάζονται οι νόμοι και το σύνταγμα από τις πράξεις αυτού του  τέρατος της οικολογικής τυραννίας, που κατατρώει σαν ύαινα τις σάρκες της χώρας και δεν της επιτρέπει να σηκώσει κεφάλι, μπροστά στα οικονομικά της αδιέξοδα. 

Έτσι η Ελληνική κοινωνία που μαστίζεται από τα μύρια όσα προβλήματα, που της κληροδότησαν οι κάκιστες πολιτικές σας, έχει να αντιμετωπίσει και τον κατα τόπους θρασύτατο «χαβά» των ψευτοοικολόγων. Ένας «χαβάς» που λόγω της εξοργιστικής αδιαφορίας και της ακατανόητης σιωπηλής συναίνεσης σας, εφαρμόζει διχώς καμία ηθική συστολή, το δόγμα «όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει η ράβδος της βίας και της ιδεολογικής τρομοκρατίας». 

Δεν μπορεί να μην έχετε ακούσει ή να μη γνωρίζετε κύριοι κυβερνώντες, για τον πόλεμο που έχει κηρύξει στην κοινωνία της ΒΑ Χαλκιδικής, αυτή η ομάδα ψευτοοικολόγων, ειδικότερα από τον Ιούλιο του 2011, όταν και εγκρίθηκε από την πολιτεία το επενδυτικό σχέδιο της «Ελληνικός Χρυσός». Αυτό όμως είναι το αποτέλεσμα. Η γιγάντωση του «οικολογικού» φιδιού. Οι σπόροι της εκτροφής του μπήκαν 16 χρόνια νωρίτερα. 

Η πρώτη φάση της σποράς έγινε στην Ολυμπιάδα, με αφορμή το τότε επενδυτικό σχέδιο για εξόρυξη και μεταλλουργία χρυσού. Ένας καλά συντονισμένος επικοινωνιακός βομβαρδισμός της τοπικής κοινωνίας για τοξική μόλυνση, περιβαλλοντική καταστροφή και βιολογικούς θανάτους από καρκίνο, προκάλεσε αναστάτωση και εμφύλιο διχασμό στην κοινωνία, σοβαρά επεισόδια ανάμεσα στους κατοίκους και τις αστυνομικές δυνάμεις, την αποχώρηση του επενδυτή και τις μετέπειτα κινητοποιήσεις των μεταλλωρύχων που έμειναν στο δρόμο. 

Μέσα σε μια επταετία... (1996-2003), οι ψευτοοικολόγοι είχαν πετύχει το στόχο τους σε τρία επίπεδα, α) Να σταματήσουν την ανάπτυξη της περιοχής, β) να βάλουν το σπόρο του εμφύλιου διχασμού, γ) και να δημιουργήσουν την πρώτη τους «πολιτιστική κληρονομιά» σε αρχεία εικόνας και ήχου, για την αναβαθμισμένη διαδικασία χειραγώγησης ,που θα εφάρμοζαν αργότερα στις νεότερες γενιές Χαλκιδικιωτών για να αφομοιώσουν το δογματικό φανατισμό που απαιτείται για την πρόκληση και την επικράτηση συνθηκών ζούγκλας και ανταρτοπολέμου...

Απο το 2004 μέχρι και το 2011 ζήσαμε μια νέα επταετία... Ένα νέο γύρο κορύφωσης της φασιστικής επικοινωνιακής προπαγάνδας.  Κύριο χαρακτηριστικό της, η δημιουργία μιας αλυσίδας, τους κρίκους της οποίας συνθέτουν κάποια κόμματα της αριστεράς με δήθεν οικολογικές ανησυχίες, ψηφοφοβικοί βουλευτές και πολιτευτές της περιοχής,  κρατικοδίαιτες ΜΚΟ και σωματεία «προστασίας του περιβάλλοντος», που λυμαίνονται την περιφέρεια της Βορείου Ελλάδας, με ουρά δεκάδες διαδικτυακά μέσα και οι γνωστές συντεχνίες, που διακρίνονται κυρίως για τα αφοριστικά πορίσματα και όχι τόσο  για την παραγωγική τους δραστηριότητα. Πορίσματα που κατασκεύσαν σκοπίμως για να τα επικαλείται και να έχει μια έξωθεν «καλή μαρτυρία», ο προπαγανδιστικός μηχανισμός.

Η νέα επταετία... δεν τους «βγαίνει» όμως. Το επενδυτικό πλάνο της εταιρείας με τις υψηλές ασφαλιστικές δικλείδες για την προστασία και την αποκατάσταση του περιβάλλοντος σε συνδυασμό με τις ανάγκες των καιρών που βιώνουμε για ανάπτυξη και παραγωγικότητα, έχουν βοηθήσει τη συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας να μυριστεί την «αρωματισμένη» σαπίλα, που αναδύεται μέσα από τους κόλπους των δήθεν προστατών του περιβάλλοντος.

  Σε αυτό συνέβαλαν τα μέγιστα και οι ίδιοι, με την αναβίωση παρόμοιων βίαιων σκηνικών, που είχαμε και το 1996 στην Ολυμπιάδα, χάρη και στη συνδρομή ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου εκτός Χαλκιδικής, ελλείψη «στηριγμάτων» από την τοπική μας κοινωνία.  

Η υπομονή και η ανοχή μας έχει γίνει λάστιχο. Αυτή η ομάδα προστατών της ΒΑ Χαλκιδικής τα παίζει όλα για όλα. Είναι ξεκάθαρο πως για να πετύχει όρους επανεκίνησης της επένδυσης χρυσού, επιδιώκει την απώλεια ανθρώπινης ζωής, πέρα από τους σοβαρούς τραυματισμούς, που έχει ήδη προκαλέσει σε  5 άτομα (εργαζομένους και κατοίκους της περιοχής) και την ολοσχερή καταστροφή λεωφορείου, του οποίου ο ιδιοκτήτης είχε αναλάβε τη μεταφορά των εργαζομένων στα μεταλλεία. Ενώ στις 30 Μαρτίου και επι 10 ολόκληρες ώρες κρατούσε σε ομηρία το δήμαρχο Αριστοτέλη, αντιδημάρχους και τους δημοτικούς συμβούλους της συμπολίτευσης μέσα στο δημαρχείο της Ιερισσού, τη στιγμή που έξω απ' αυτό γινόταν στην κυριολεξία πόλεμος.

 Τα τάγματα διασποράς φόβου, βίας και τρομοκρατίας των προστατών στελεχώνονται δυστυχώς και από μερίδα νέων ανθρώπων της Ιερισσού, οι οποίοι είναι θύματα της πλύσης εγκεφάλου που έχουν υποστεί από τους ηθικούς αυτουργούς αυτης της ανώμαλης κατάστασης. 

Αυτά τα άτομα κύριοι κυβερνώντες, δεν τα αφοπλίζεις με δακρυγόνα και βόμβες κρότου λάμψης. Το αντίθετο έχετε καταφέρει. Οπλίζετε τα χέρια τους με νέες βόμβες μολότοφ και άλλα... Θα τους αφοπλίσετε όμως αποκαλύπτοντας την αλήθεια. Ξεμπροστιάζοντας τους υποκινητές τους. Είναι δίκη σας ευθύνη και μάλιστα πολιτική και κυβερνητική να αποκαλύψετε το δόλο, που κρύβεται πίσω από την επιχείρηση μετατροπής της ΒΑ Χαλκιδικής σε «Κερατέα». Ποια οικονομικά πολιτικά και εξωχώρια συμφέροντα κρύβονται πίσω από την εργώδη προσπάθεια τερματισμού της μεταλλευτικής δραστηριότητας και την απώλεια 700 και πλέον θέσεων εργασίας; Ψάξτε τα, βρείτε τα και αποκαλύψτε τα σ’ όλους τους Έλληνες.

Όλα αυτά τα λέμε με τη βασική προυπόθεση ότι η κυβέρνηση συνεργασίας, που έχετε συστήσει, δε δημιουργήθηκε μόνο για να επιβάλλει δυσβάσταχτούς φόρους, χαράτσια, μειώσεις σε βαθμό εξαφάνισης μισθών και συντάξεων και να συμπτήξει σε ασφυκτικό κλοιό σχολεία και νοσοκομεία, αλλά για να κρατήσει όρθια τη χώρα και τους κατοίκους της. Να βάλει τα θεμέλια για μια καινούρια αρχή.

Πρώτα απ' όλα όμως πρέπει να καθαρίσετε «τον κόπρο του Αυγεία». Παραδειγματιστείτε από τον Ηράκλειο άθλο. Αν δεν το κάνετε και τώρα, αυτή την ύστατη στιγμή, η ιστορία θα συμπεριλάβει και εσάς στα μαύρα κατάστιχα. Έχετε τα κότσια για το αντίθετο; Αποδείξτε το.  Σταματήστε να συμπεριφέρεστε σαν αναλώσιμα υλικά και να  αντιμετωπίζετε και εμάς τους πολίτες, κατά τον ίδιο τρόπο. 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ 

Βασίλης Μοσχόπουλος                                            Νίκος Ζαγοράκης

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΜΟΣΧΟΠΟΥΛΕ ΠΑΣ ΚΑΛΑ?ΤΙ ΕΙΣΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ Η ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ?ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙΣ ΦΙΛΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΝΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΣ ΑΠΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΑ ΗΣΥΧΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟΥΜΠΑΝΟ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΒΡΕ ΖΑΓΟΡΑΚΗ ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΟΓΙΑ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΥΨΙΜΟ.

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Απάντηση στον 9:50
Φίλε σχολιαστή είναι φανερή η προκατάληψη, η εμπάθεια και η έλλειψη δημοκρατικότητας, που σε διακατέχει.

Σκέψου μόνο ότι με τη λογική σου το ίδιο θα μπορούσε κάποιος από την αντίπερα όχθη να πεί πχ για την Ιγγλέζη και τον Ι. Γιώργο τον αντιπεριφερειάρχη μας. Αυτοί πια συμφέροντα εκπροσωπούν όταν εμμέσως πλην σαφώς ζητούν να βρεθούν 700 οικογένειες στο δρόμο;

Επίσης πια συμφέροντα εκπροσωπούν όταν με τις πράξεις ή τις παραλείψεις τους επιτρέπουν να διασύρεται να τρομοκρατείται και να σπαράσσεται εμφυλιακά η κοινωνία μας;

Τι πρέπει να πεί και να κάνει η κοινωνία μας μπροστά στην προκλητική και επαναλαμβανόμενη μετάγγιση "αλληλέγγυων"
εξτρεμιστικών στοιχείων, από άλλες περιοχές της χώρας, που τους προσκαλούν δικοί μας άνθρωποι για να μας επιβάλλουν μ' αυτό τον τρόπο "το νόμο τους";

Δυστυχώς εσείς που μιλάτε για δημοκρατία, περιβάλλον και πολιτισμό τελικώς δεν έχετε καμία σχέση μ' αυτές τις έννοιες.

Συνεπώς το ερώτημα που διατυπώνεται τι και ποιοί ακριβώς υπάρχουν πίσω από τον ιερό φανατισμό και τον πόλεμο που κάνετε στην κοινωνία είναι καίριο και πρέπει σ΄αυτό η πολιτεία να δώσει άμεσα απάντηση.

Σε αντίθετη περίπτωση και η πολιτεία θα έχει τη συνευθύνη για τη μετατροπή της περιοχής σε ζούγκλα.

Ανώνυμος είπε...

ναι, θελουν δημοκρατια, να παιρνει το Σωματειο του Παπαγεωργιου τα λεφτα του φορολογουμενου και να μας δερνουν και να ελπιζουν οτι κι αλλο αιμα θα σταματησει την Ελληνικη οικονομια για τα ματια του Τολη. Πολυ δημοκρατικο. Τελειωσε το φαλτσο τραγυδι. Μολις τορα δηλωσε ο Σαμαρας , οτι δεν μας αρεσει να χρωσταμε , ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΟΥΤΟ. οποιως θελει να καταλαβει καταλαβαινει....Ευα

Ανώνυμος είπε...

Πολίτες του Αριστοτέλη ειλικρινά είστε άξιοι συγχαρητηρίων. Αυτή η επιστολή είναι ότι πιο αληθινό, γενναίο και ξεκάθαρο έχει γραφτεί για τα όσα θλιβερά και ανεξήγητα με βάση τη λογική συμβαίνουν στα μέρη μας. Συνεχίστε να ξυπνάτε συνειδήσεις.

Ένας αναγνώστης σας από την Αρναία

Ανώνυμος είπε...

Πολίτες του Αριστοτέλη αν και δε συμφωνώ με τις απόψεις σας (είμαι κατά της επένδυσης), θεωρώ ότι αυτοί που σας διαβάζουν έστω και για λίγο έρχονται κοντά σας. Ο τρόπος που αναπτύσετε τις απόψεις σας, με κάνει, έστω και στιγμιαία να κρατώ μια απόσταση από την απόλυτα αρνητική μου στάση.

Ακολουθείτε κάποια τεχνική; Το έχετε σπουδάσει το αντικείμενο της τέχνης του λόγου; Είστε αυτοδίδακτοι; Πολύ μάλιστα λένε ότι είστε πληρωμένοι... Τι ισχύει από τα παραπάνω;

Ανώνυμος είπε...

προς 2.56
αγαπητε αναγνωστη. να ρωτησω εγω. Πιστευεις οτι να χειριζετε καποιος τοσο καλα την ελληνικη γλωσσα ειναι το ζητημα? Ολα αυτα που γραφτηκαν δεν σχολιασαμε εμεις η απλη αναγνωστες των μπολογκ πολλες φορες με κακκιστη γλωσσα αλλα με το ιδιο νοημα? εσυ δεν τα εβλεπες ? Εγω που ειμαι και ανορθογραφη λες να πληρωνομαι απο καπου ΚΑΙ βασικα Αυτο ειναι το προβλημα σου? παντος χαιρομαι που εστω για λιγο απεβαλες την αρνητικη σταση σου. οταν θα αποκαληφθουν τα παρασκινια , θα επανορθοσεις ή θα μειενεις απο πεπειθηση κατα μας? τελικα εχει δικιο ο Πολιτης , ο σπορος τον 16 ετων που εσπeιραν, ειναι δυσκολο αλλα οχι ακατορθωτο ζητημα.

Ανώνυμος είπε...

Πωλητές ειμαι σίγουρος οτι γραφετε ΚΑΙ τα σχόλια... Ουστ ρεεεεε θα σας παρει ο διαολος soon!



Ψευτο-οικολόγος

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Ψευτο-οικολόγε θερμή παράκληση, σ'α υτό το ύφος να απευθύνεσαι στους επίσης ψευτό-οικολόγους φίλους σου, προς το παρόν enjoy the moon... και τα φαντάσματα σου!

Σ' οτι αφορά εσένα 2:56 πμ λυπούμαστε που δεν έχεις να κάνεις τίποτα καλύτερο στις 3 παρα δέκα το ξημέρωμα, απο το να ασχολήσε μαζί μας. Και να είχαμε τη διάθεση η ειρωνία σου, είναι απαγορευτική.

Σ' ευχαριστούμε γι το σχόλιο σου.

Ανώνυμος είπε...

Under the moon θα σας παρει ο διαολος,καρταλια!
Για 600€ πουλησατε τη μανα σας χαφιεδες αλλα και μεις εδω ειμαστε... το νου σας ε..

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Ψευτο-οικολόγε πολλά υποσχόμενη και ρομαντική η υπόσχεση σου... Νύχτα και κάτω από το φώς του φεγγαριού θα μας πάρει ο "φίλος" σου; Έτσι λειτουργείτε καλύτερα; Με την όρεξη θα μείνετε. Αλλάξτε το (με)νού σας!