Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

ΙΓΜΕ:"ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΚΤΙΒΙΣΤΩΝ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΠΕΡΙ ΥΠΑΡΞΗΣ ΚΑΙ ΕΞΟΡΥΞΗΣ ΟΥΡΑΝΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ"


"Δεν υφίσταται θέμα με το ουράνιο", τονίζουν
οι επιστήμονες του ΙΓΜΕ
«Προτιμότερο το προλαμβάνειν από το θεραπεύειν», έλεγαν οι Αρχαίοι Έλληνες και επειδή η κοινωνία μας συνεχίζει να υποφέρει από την προπαγανδιστική μόλυνση της καταστροφολογίας των δήθεν προστατών του περιβάλλοντος, κάνουμε αυτήν την ανάρτηση, που πηγάζει από επίσημη ανακοίνωση του ΙΓΜΕ, πριν οι γνωστοί επαγγελματίες της παραπλάνησης επιχειρήσουν να μετατρέψουν  και τη ΒΑ Χαλκιδική σε Φουκουσίμα...!

Το ΙΓΜΕ με αφορμή τις αρρωστημένες επινοήσεις που σκαρφίζονται οι  μαθητευόμενοι προστάτες του περιβάλλοντος στο Κιλκίς,  για ύπαρξη σημαντικών κοιτασμάτων ουρανίου, δεδομένη κατ’ αυτούς μελλοντική εξόρυξη τους και ακόμη πιο βέβαιη μόλυνση των κατοίκων της περιοχής από «ραδιενεργά νέφη»..., ξεκαθαρίζει πως τίποτα απ’ αυτά που φαντασιώνονται οι τοπικοί μεταλλομάχοι δεν ισχύει...

Μάλιστα όπως τονίζει το ινστιτούτο γεωλογικών ΄και μεταλλευικών ερευνών, «το μοναδικό αξιόλογο κοίτασμα ουρανίου σ’ όλοκληρη την ηπειρωτική χώρα βρίσκεται στο Παρανέστι της Δράμας»

Δεν υπάρχει αμφιβολία, πως η ανακοίνωση του ΙΓΜΕ, χαλάει το «επενδυτικό κλίμα» τρομοκρατίας, καταστροφής και θανάτου, που τα στελέχη του οικοφασισμού, ήθελαν να επικρατήσει, αν είναι δυνατόν σ’ όλη τη χώρα, με αιχμή του δόρατος αυτή τη φορά το ουράνιο. Ένας ακόμη μύθος τους κατέρρευσε. Εκεί που πετούσαν ψηλά «μέσα στα ραδιενεργά νέφη», ανώμαλη προσγείωση και επιστροφή πάλι στη ρουτίνα... 

«Κυάνιο, καρκίνος, θάνατος, κυάνιο, καρκίνος, θάνατος, κυάνιο, καρκίνος, θάνατος, κυάνιο, καρκίνος, θάνατος, κυάνιο, κυάνιο, καρκίνος, θάνατος, κυάνιο, καρκίνος, θάνατος, κυάνιο, καρκίνος, θάνατος...» 

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

καλο θα ειναι να κανετα και μια ομαδα με το ονομα πολιτες του κιλκις για τα μεταλλεια του κιλκις οι πολιτες του αριστοτελη ειναι για τα μεταλλεια της χαλκιδικης!

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Πολύ σωστά! Αυτό να το πείς σε εκείνους που χρησιμοποιούν τον τόπο μας δυσφημώντας τον για να πείσουν του κατοίκους του Κιλκίς, της Αλεξανδρούπολης και ούτω καθ' εξής για το δήθεν έγκλημα της μεταλλευτικής δραστηριότητας.

Η ουσία της ανάρτησης είναι ότι για πολλοστή φορά η προπαγάνδα της δήθεν καταστροφής, προηγείται από την οποιαδήποτε καταστροφή. Τυχαίο; Εσύ τι λές;

Ανώνυμος είπε...

Λογο της καταγογης μου μπαινω συχνα στο κιλις 24. αγαπητε πολιτη, το να γραψεις οτι χρησιμοποιουν για προπαγανδα τον τοπο μας ειναι λιγο οπως το εγραψες. Ναι μεν ουσια αλλα δεν ειναι κατανοητει η ακριβη κατασταση.
Ο κ. Παπαγεωργιου ειναι πολυ συχνος επισκεπτης εκει, μαλιστα ο "πτωχος" φιλοξενείτε και στα σπιτια των Κιλκισιωτων. αυτα που γραφοντε ειναι ακρος προσβλητικα και για τον δημαρχο μας. το θεμα ειναι τι γινετε και με την ψηφοφοβια των βουλευτων του τοπου τους? Κανενας μα κανενας δεν τολαμαει να εκφρασει αντιθετη άποψη. Τελικά αποδεικνυετε δεν βαζουμε μυαλο , οταν ειδικά απο την αλλη πλευρα των βουνων τους ετοιμαζουν οι Σκοπιανοι την εξορυξη.( Cu -Au) Αντε να στηλουμε τον Τολη και εκει ,akriboς ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΛΚΙς μονο ετσι θα των ξεφορτοθουμε , γιατι εκει θα τον λιντσαρουν.... με σιγουρια

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Αγαπητέ σχολιαστή 1:55

Σε ευχαριστούμε για το σχόλιο σου. Μην ανησυχείς έχουν γνώση οι και εδώ φύλακες.... Ομως όλες οι αντιδράσεις μας πρέπει να κινούνται μέσα στα δημοκρατικά πλαίσια. Αυτά που στηλιτεύουμε σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να τα μιμηθούμε. Η ζωή είναι αμείλικτη. Δε χαρίζεται σε κανέναν. Όλοι θα λογοδοτήσουμε για τις πράξεις μας.

Ανώνυμος είπε...

παντως για την περιοχη του κιλκις το υπεκα ειπε οτι θα σεβαστει την γνωμη της τοπικης κοινωνιας...... αφου ο τολης κανει προπαγανδα για τα κακα των μεταλλειων και την καταστροφη γιατι δεν ερχεστε και εσεις στα μερη μας στο κιλκις να μας μιλησετε για την πρασινη αναπτυξη των μεταλλειων με ομιλιες και προβολες οπως κανει η αντι μεταλλευτικη ομαδα η προπαγανδα οπως θελετε πειτε το.

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Απάντηση στον 5:18 μμ

Αγαπητέ δεν έχουμε καμία δουλειά εμείς με το Κιλκίς και δε θα μπαίναμε καν στη διαδικασία να ασχοληθούμε με το Κιλκίς, αν ο επαγγελματίας προπαγανδιστής, δεν αναφερόταν με χυδαίο και συκοφαντικό τρόπο σε βάρος του τόπου που υποτίθεται ότι είναι η γεννέτειρα του, για να σας φανατίσει και να σας κάνει υποχείρια του.

Ανώνυμος είπε...

δεν ειμαστε υποχειρια κανενος φιλοι πολιτες του αριστοτελη εχουμε και την κριση και την ικανοτητα στο κιλκις να αποφασισουμε τι θελουμε για τον τοπο μας. εσεις καλως η κακως επιλεξατε το χρυσαφι και δικαιωμα σας φυσικα. δικος σας τοπος ειναι και οι οποιες συνεπειες αν υπαρξουν στο μελλον καποτε θα τις υποστειτε εσεις και τα παιδια σας.

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Φίλε από το Κιλκίς σ' ευχαριστούμε που αναγνωρίζεις το δικαίωμα στην επιλογή. Χαιρόμαστε γιατί ο συγκεκριμένος επαγγελματίας οικολόγος, που ανέχτηκες για να σε ενημερώσει για τα δήθεν μη αναστρέψιμες επιπτώσεις της μεταλλευτικής δραστηριότητας δεν αναγνωρίζει στην κοινωνία μας αυτό το δικαίωμα. Τουναντίον όποιος έχει αντίθετη άποψη απ' αυτόν στοχοποιείται και ασκείται επάνω του ψυχολογική και πολλές φορές και σωματική βία. Ευχόμαστε εσύ και οι ομοιδεάτες σου να μη φτάσετε ποτέ σ΄αυτό το κατώτατο επίπεδο, ανθρώπου προς συνάνθρωπο. Σε ότι αφορά τον τόπο μας και τα παιδιά μας, να είσαι βέβαιος πως κανείς δεν το αγαπάει περισσότερο από εμάς τους ίδιους. Όπως μέχρι σήμερα δεν υπήρχε καμία συνέπεια στην υγεία των κατοίκων από τη μεταλλευτική δραστηριότητα, εκτός από την πνευμονοκονίαση στους μεταλλωρύχους στη δεκαετία του 60 και του 70, λόγο της ξηρής διάτρησης, η οποία πλέον είναι υγρή, έτσι και ακόμη καλύτερα θα συνεχίσουμε να ζούμε.

Ευχαριστούμε για το σχόλιο και ευχόμαστε τα καλύτερα σε εσάς και σ' όλο το Κιλκίς. Μπορεί να έχουμε διαφορετικές προσεγγίσεις και απόψεις σε κάποια θέματα, απο εκεί και πέρα δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα.

Ανώνυμος είπε...

περιμενουμε να ερθετε και εσεις στο κιλκις φιλοι πολιτες του αριστοτελη για να μας ενημερωσετε για την αναπτυξη που εφερε και θα φερει η δημιουργεια νεων μεταλλειων στην χαλκιδικη για να πειστουμε και εμεις εδω για του λογου το αληθες και να μην υπαρχει μονομερης προπαγανδα απο τους εναντια οπως λετε. καλο εινα να ερθετε και με παραδειγματα να ακουσουμε και τις δικες σας αποψεις ωστε να εχουμε σφαιρικοτερη ενημερωση και οχι μονομερεια.

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Αγαπητέ Κιλκισιώτη, εμείς δεν έχουμε κάποια ιδιαίτερη έγνοια να σας πείσουμε για τα οφέλη της μεταλλευτικής δραστηριότητας. Δεν είμαστε ΜΚΟ, ούτε επιθυμούμε τη δημοφιλία και την αναγνωρισιμότητα. Εμάς μας ενδιαφέρει ο τόπος μας και η ανάπτυξη του.

Μας ενδιαφέρει όμως αφάνταστα αυτοί που σας ενημερώνουν..., να μην πιάνουν στο στόμα τους της Χαλκιδική και εμάς με ψέματα και συκοφαντίες, ενώ ξεχνούν οτι χάρη σ' αυτόν τον τόπο και την ανοχή των κατοίκων του, οι συγκεκριμένοι έβγαλαν χρήμα μέσω των σωματείων τους, ενώ έγιναν και γνωστοί στο πανελλήνιο...

Αν θέλετε σφαιρική άποψη απευθυνθείτε στα όργανα της πολιτείας. Είδατε και ακούσατε τα ανεπίσημα... καιρός να δείτε και τα επίσημα!

Ανώνυμος είπε...

εδω γελαμε αν περιμενουμε αξιοπιστια απο τα οργανα της πολιτειας που καταφαγανε και καταληστεψαν αυτον τον τοπο και τον φερανε εδω που τον φερανε στο χειλος του γκρεμου.

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Εδώ 11:59 πμ δυστυχώς κλαίμε γιατι εδώ που φτάσαμε φτάσαμε γιατί υπάρχουν κάτι Πόντιοι Πιλάτοι καλή ώρα σαν και σένα, που νίπτουν τας χείρας τους για το κατάντημα μας, θεωρώντας υπεύθυνους τους άλλους και όχι συνυπεύθυνο και τον εαυτό τους. Γιατί το κράτος είμαστε εμείς και αυτοί που στείλαμε στη βουλή να μας εκπροσωπήσουν, να νομοθετήσουν και να παρανομήσουν τους ψηφίσαμε εμείς...