Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

"ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΔΙΑΝΤΡΟΠΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΗ ΘΡΑΣΥΤΗΤΑ..."

Αυτό τον τίτλο έδωσε στην εμπειρία, που έζησε, φίλος του blog, που βρέθηκε χθές στη Θεσσαλονίκη και διαδήλωνε μαζί με χιλιάδες κόσμου, για τα όσα έχουν κάνει εξαιρετικά δύσκολη τη ζωή μας. 

Μεταξύ χιλιάδων ανέργων, συνταξιούχων και εναπομείναντων εργαζομένων, είδε και αυτούς που ζουν κυριολεκτικά στον κόσμο  του Φούχτελ και του Ρέσλερ... και  οι οποίοι ζητούσαν να κλείσουν τα Μεταλλεία Κασσάνδρας, επειδή εκτός όλων των άλλων γερμανικών επιταγών..., τους χαλούν το χωροταξικό τους πλάνο για φύτευση μπετόν στη ΒΑ Χαλκιδική. 

Διαβάστε τις σκέψεις και τα συναισθήματα που προκάλεσε στον ίδιο αλλά και στον κόσμο, που βρέθηκε χθες στη Θεσσαλονίκη, η παρουσία των εκπροσώπων της γερμανικής σκέψης...



"Στις 8 Σεπτεμβρίου η Θεσσαλονίκη έζησε την πρωτόγνωρη εμπειρία παρουσίας μιας ομάδας ανθρώπων που για καθαρά τοπικιστικούς, μικροπολιτικούς και προσωπικούς λόγους (ότι άλλο αναφέρεται είναι για φτηνή κατανάλωση) μαζεύτηκαν στην πλατεία Αγίας Σοφίας με σύνθημα το κλείσιμο των μεταλλείων και την ακύρωση όλων των αναπτυξιακών κινήσεων αξιοποίησης του ορυκτού πλούτου της χώρας.

Χωρίς ίχνος ντροπής , αλλά με περίσσιο θράσος ήρθαν να αλλοιώσουν και να καταστρέψουν μια παραδοσιακή εκδήλωση του συνδικαλιστικού κινήματος, που με ακόμη μεγαλύτερη δύναμη και επιμονή στις μέρες μας, ήρθε για άλλη μια φορά να διαδηλώσει, να αγωνισθεί και να διαμαρτυρηθεί για τα 2.000.000 ανέργους, την κοινωνική εξαθλίωση, την αύξηση της φτώχειας και την υποβάθμιση των υπηρεσιών του κράτους.

Απέναντι σε αυτή την αγωνία ήρθαν οι βολεμένοι, οι «ντεμέκ» οικολόγοι, αυτοί που δημιούργησαν απάνθρωπες πόλεις και οικισμούς, , ήρθαν λοιπόν να απαιτήσουν να κλείσουν τα μεταλλεία γιατί έτσι «γουστάρουν». Σε μια μέρα που οι παρατάξεις όλων των αποχρώσεων, όλοι τελικά οι άνθρωποι διαδήλωναν και ζητούσαν απασχόληση και εργασία, δηλαδή μια ευκαιρία για καλύτερη ζωή, η γνωστή περιφερόμενη ανά την Ελλάδα «παρέα» διαδήλωνε για περισσότερες απολύσεις και ανεργία. Να κλείσουν τα μεταλλεία και οι 700 και περισσότεροι εργαζόμενοι να πάνε στα σπίτια τους.

Αφού υποβάθμισαν το περιβάλλον, μετέτρεψαν τις πόλεις σε πολεοδομικά εκτρώματα, κατέλαβαν κάθε ακτή και βουνοκορυφή, θέλουν τώρα να διαλύσουν και την οικονομική ζωή, τον κοινωνικό ιστό και συνοχή και να εμποδίσουν την δυνατότητα μιας άλλης βιώσιμης για τον τόπο ανάπτυξης. Φυσικά αποτέλεσαν ένα ξένο σώμα, μια ανεπιθύμητη παρουσία, μια κακή παρένθεση που δεν είχε θέση στις προοδευτικές διακηρύξεις και αγωνιστικές διεκδικήσεις του απλού Έλληνα εργαζόμενου για ένα καλύτερο αύριο."

Geomin(d)er