Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΚΛΗΡΑΙΝΕΙ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Σ' ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΜΚΟ

Ανακοίνωση της Γεν.Γραμματείας της Κυβέρνησης:


Σε συνέχεια της από 21/8/2012 επιστολής μας ως προς το θέμα της επιχορήγησης ΜΚΟ, σωματείων κλπ., θεωρούμε σκόπιμο να γνωστοποιήσουμε τα ακόλουθα:

1. Οι εγγεγραμμένες πιστώσεις στον προϋπολογισμό 2012 για τις ως άνω επιχορηγήσεις ανέρχονται, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής υπάρχοντα στοιχεία σε 175.000.000 περίπου.

 Άλλες από αυτές τις επιχορηγήσεις αποτελούν νομικά επιβεβλημένη υποχρέωση του κράτους και άλλες εθελουσία συμμετοχή του στην ιδιωτική δραστηριότητα.

2. Ως προς το συγκεκριμένο θέμα η Κυβέρνηση θα αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία με το ακόλουθο περιεχόμενο:


«Η οποιαδήποτε επιχορήγηση προς ΜΚΟ, σωματεία, αστικές μη κερδοσκοπικές εταιρείες, ΝΠΙΔ ή φυσικά πρόσωπα, είτε νομικά επιβεβλημένη είτε όχι, οιουδήποτε ύψους και από οιονδήποτε φορέα του Δημοσίου και αν προέρχεται, χορηγείται υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

« α) ειδική έκθεση του οικείου Υπουργού προς τον Υπουργό Οικονομικών, με σαφή και πλήρη αιτιολόγηση ως προς την αναγκαιότητα και τη νομιμότητα της δαπάνης,

β) αναλυτική αναφορά των ατόμων που συναπαρτίζουν τη Διοίκηση των ως άνω νομικών μορφωμάτων, ως και όλων ανεξαιρέτως των μελών τους,

γ) ειδική έγκριση του Υπουργού Οικονομικών, παρεχομένης σ’ αυτόν της δυνατότητας απομείωσης του ύψους της προτεινόμενης δαπάνης ή πλήρους απόρριψής της, εάν η δημοσιονομική κατάσταση του Κράτους δεν την καθιστά εφικτή,

δ) κοινοποίηση του σχετικού φακέλου στην Οικονομική Αστυνομία και στη Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Επιθεωρητών του Υπουργείου Οικονομικών.

Οποιαδήποτε επιχορήγηση χωρίς την τήρηση των παραπάνω προϋποθέσεων συνιστά για τους δημόσιους λειτουργούς απιστία σε βάρος του Δημοσίου ».

Αναδημοσίευση από το www.taxalia.blogspot.com 

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ BLOG: Έχουμε μεγάλη περιέργεια να δούμε, ποιος "οικείος υπουργός"  στην ειδική έκθεση του προς τον Υπουργό Οικονομικών, θα αιτιολογήσει την αναγκαιότητα και τη νομιμότητα της δαπάνης σε ΜΚΟ δήθεν οικολογικού ενδιαφέροντος, τα στελέχη των οποίων με τα χρήματα που απέσπασαν όλα αυτά τα χρόνια: 

α) δίχασαν και διχάζουν με την προπαγανδιστική δράση τους ολόκληρες τοπικές κοινωνίες,
β) άσκησαν και ασκούν ιδεολογική βία και τρομοκρατία σε διαφωνούντες με τις αντιλήψεις και τις πρακτικές τους,
γ) ζήτησαν και συνεχίζουν να ζητούν τη συνδρομή εξτρεμιστικών στοιχείων για τη βίαιη επιβολή του θέλω τους,
δ) απασχόλησαν και θα απασχολήσουν ξανά με τις κινητοποιήσεις τους, ώρες και μέρες ολόκληρες, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε σπουδαιότερες επιχειρήσεις (πχ πάταξη εγκληματικότητας και λαθρομετανάστευσης)
ε) έκλεισαν σχολεία και κατέβασαν μαθητές στο δρόμο, φανατίζοντας τους και αποσπώντας τους πολύτιμο χρόνο από τη μάθηση,

Ειλικρινά έχουμε μεγάλη περιέργεια... Για να δούμε τι θα δούμε...

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλό το σχόλιο του blog αλλά δεν φτάνει να τα λέμε αναμεταξύ μας. Κάποιος πρέπει να το στήλει στο αρμόδιο υπουργείο..ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΗ ΕΜΦΑΣΗ στο χασιμο χρημάτων απο της παρεμβάσεις της αστυνομείας και όχι μόνο.

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Πιστεύετε ότι δεν τα γνωρίζουν; Φυσικά και τα γνωρίζουν. Δυστυχώς δεν έχουν τη βούληση να ξεριζώσουν αυτη τη σαπίλα των κακών ΜΚΟ(υπάρχουν και σωστές) από τη ρίζα...