Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

ΟΙ "ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ" ΤΗΣ ΕΤ3 ΚΑΙ Η ΑΡΙΣΤΗ ΣΧΕΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Εργαζόμενοι δεν είστε μόνο εσείς...
Υπάρχουν και άλλοι που δουλεύουν πιο σκληρά από εσάς...
Δείξτε σεβασμό και πείτε την αλήθεια στον κόσμο χωρίς παρωπίδες
!

Πολύ καλά... τα γράψανε στην ανακοίνωση τους οι δημοσιογράφοι της «αυτοοργανωμένης συνδικαλιστικής δράσης» της ΕΤ3. 

Σ' όσα γράψανε... γιατί πάρα πολλά «ξέχασαν» να τα γράψουν. 

Ανέφεραν βέβαια, όσα απασχολούν και συμφέρουν τον κομματικό φορέα στον οποίο πρόσκεινται και από τον οποίο παίρνουν τη «γραμμή ενημέρωσης» που θέλουν να περάσουν στον κόσμο. 

Μπήκαμε στη διαδικασία να δούμε τα δελτία ειδήσεων της ΕΤ3 στα οποία κάνουν αναφορά για «έλλειψη αντικειμενικής ενημέρωσης»

Το βραδινό δελτίο ειδήσεων της ΕΤ3 την ημέρα, που έγιναν τα επεισόδια στις Σκουριές. Το μεσημεριανό δελτίο και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της επόμενης μέρας.

Κατά τη γνώμη μας, πολύ κακό για το τίποτα, σε ότι αφορά τα όσα καταγγέλλουν. Το μοναδικό σημείο στο οποίο έχουν δίκιο, είναι το λάθος των αριθμών που δόθηκαν σ’ ότι αφορά τη συμμετοχή διαδηλωτών και στις δύο κινητοποιήσεις που έγιναν την ίδια μέρα στις Σκουριές. 

Οι συμμετέχοντες στην κινητοποίηση των κατοίκων που είναι υπέρ της επένδυσης ήταν 500 και όχι 1000, όπως αναφέρθηκε.

 Αντίθετα αυτοί που έλαβαν μέρος στην κινητοποίηση κατά των μεταλλείων ήταν περίπου 1500 και όχι 800, όπως επίσης αναφέρθηκε στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων στις 22/10. Ε και; Αυτό το μείζον για τα όσα γίνονται στις Σκουριές; Ή είναι ψέμα ότι σε κάθε κινητοποίηση έρχονται διαδηλωτές εκτός Χαλκιδικής με λεωφορεία και αυτοκίνητα, για να λέγεται εκ των υστέρων, η περίφημη... κρέμ καραμελέ φράση «δυναμική κινητοποίηση των κατοίκων κατά των μεταλλείων Χρυσού στη Χαλκιδική».

Από εκεί και πέρα όλα τα άλλα που ειπώθηκαν και στα 3 δελτία ανταποκρίνονται πλήρως στην πραγματικότητα. (Δείτε εδώ, εδώ και εδώ)

Μια πραγματικότητα που για εμάς στη Χαλκιδική, έχει τον τίτλο «μια από τα ίδια», καθώς στις 21 Οκτωβρίου ήταν η 4η  φορά που ζήσαμε το ίδιο σκηνικό στις Σκουριές, από τις 25 Μαρτίου, αλλά η κρατική τηλεόραση  δεν είχε κάνει ούτε μια αναφορά  έως τώρα για τα «κατορθώματα» των τραμπούκων, που αρέσκονται να παίζουν κλεφτοπόλεμο με την αστυνομία στις Σκουριές.

Και αυτό είναι το εξόχως ανησυχητικό στην ανακοίνωση των δημοσιογράφων της κρατικής τηλεόρασης. Δεν κατήγγειλαν, όπως θα όφειλαν, σε κανένα σημείο τη χρήση μολότοφ, πυρσών, φωτοβολίδων, σιδερένιων σφαιρών, μεταλλικών βεργών από τους δήθεν έχοντες οικολογική συνείδηση διαδηλωτές. 

Βρισκόμαστε μπροστά στο πρωτοφανές γεγονός δημοσιογράφοι να υπερασπίζονται, έστω και σιωπηρά, τη βία και την ίδια στιγμή να αναρωτιούνται γιατί δεν ειπώθηκε στα ρεπορτάζ της ΕΤ3, ότι «αυτοί οι άνθρωποι που πάνε στις Σκουριές απ’ όλη τη χώρα διαμαρτύρονται για την επικείμενη καταστροφή του περιβάλλοντος;».

Ειλικρινά, ποιον πείθουν αυτοί οι άνθρωποι, ότι ενδιαφέρονται για το περιβάλλον, όταν εκτοξεύουν βόμβες μολότοφ μέσα στο δάσος; 

Αν στον ιδεολογικό μικρόκοσμο αυτών των δημοσιογράφων και των ομοϊδεατών τους, δεν έχει σημασία το που βρίσκονται (πχ. δάσος), αλλά σημασία έχει να «πετύχουν το μπάτσο», τότε να βρουν άλλο τόπο για να εφαρμόσουν τις «ιδεολογικές πρακτικές καταπολέμησης της κρατικής καταστολής». Το δάσος δεν προσφέρεται για τέτοιες δράσεις...

Να αναρωτηθούν παράλληλα, μήπως οι ίδιοι αποτελούν το καλύτερο άλλοθι για την κρατική καταστολή, όταν ενεργούν κατ’ αυτόν τον τρόπο; 

Πέρα από όλα αυτά, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε τι «ξέχασαν» να αναφέρουν στην ανακοίνωση τους, σε συνέχεια της ελλιπούς ενημέρωσης, που υπήρξε από την ΕΤ3, το προηγούμενο διάστημα.

Λένε λοιπόν ότι «είναι εργαζόμενοι, που στέκονται στο πλευρό του λαού και όχι της κρατικής εξουσίας» Πολύ ωραία. Γιατί λοιπόν οι αυτοαποκαλούμενοι συμπαραστάτες του λαού, ως όφειλαν ,δεν έκαναν καμία αναφορά στα δελτία και τις εκπομπές τους για τις ενέδρες και τους βανδαλισμούς που έγιναν σε λεωφορεία μεταφοράς εργαζομένων στα μεταλλεία; 

Η ιστορία αυτή ξεκίνησε στις 5 Αυγούστου στο Γομάτι, όπου κάηκε ολοσχερώς ένα λεωφορείο μεταφοράς μεταλλωρύχων. Το πιο πρόσφατο κρούσμα σημειώθηκε στις 12 Οκτωβρίου στην Ιερισσό, όπου άγνωστοι έστησαν ενέδρα με πέτρες σε βαν με 4 εργαζόμενους. Ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανείς. Όλα αυτά τα  συμβάντα δεν άξιζαν αναφοράς από την ΕΤ3; Εργαζόμενους είχε το βαν, όχι σακιά με πατάτες.

Όμως 4 μέρες μετά, στις 16 Οκτωβρίου και σε ενημερωτική εκπομπή της ΕΤ3 αφιερώθηκε ένα ολόκληρο τέταρτο για το ζήτημα του χρυσού της Χαλκιδικής. Σ’ αυτό το τέταρτο δεν τέθηκε ούτε μια φορά από τους συναδέλφους τους το ζήτημα των επιθέσεων σε εργαζομένους. Που ήταν εκεί οι αυτοοργανωμένοι δημοσιογράφοι να αντιδράσουν; Γιατί δεν το έκαναν; Οι μεταλλωρύχοι δεν είναι εργαζόμενοι; Τι είναι βιομήχανοι; Στο δικό τους ταξικό κώδικα, οι μεταλλωρύχοι δεν είναι κομμάτι του λαού; Ανήκουν στην κοινωνική ελίτ; Αν ναι, τότε οι δημοσιογράφοι, τι είναι; Ο λαουτζίκος;

Επίσης, γιατί ποτέ μέχρι σήμερα δεν έγινε καμία αναφορά  σε κανένα δελτίο ειδήσεων και σε καμία εκπομπή για την άνανδρο και βίαιο ξυλοδαρμό, που σημειώθηκε στις 5 Αυγούστου στη Μ. Παναγία, σε βάρος 29χρονου κατοίκου από αγνώστους; 

Γιατί δεν ειπώθηκε ποτέ, ότι αυτός ο κάτοικος βρέθηκε στο νοσοκομείο με σοβαρούς τραυματισμούς σε μάτι και σαγόνι, επειδή πήγε να σώσει  έναν ηλικιωμένο μεταλλωρύχο, από τα χέρια αφιονισμένων ατόμων;

 Όλα αυτά δεν συνιστούν πράξεις καταστολής και τρομοκρατίας  της βούλησης των κατοίκων των Μαδεμοχωρίων;

Αν μιλάνε για έλλειμμα αντικειμενικής ενημέρωσης αυτοί που λειτουργούν σαν κομματικά ενεργούμενα, οι κάτοικοι και οι εργαζόμενοι των Μαδεμοχωρίων, τι πρέπει να πουν για το καπέλωμα που υφίστανται από το μηχανισμό ολοκληρωτισμού, που έχει στηθεί από την ομάδα των αντιδρώντων;

Τι πρέπει να κάνουν για να ακουστεί σ’ όλη την Ελλάδα, το θέατρο του παραλόγου που παίζεται απροκάλυπτα με τη συμμετοχή κομμάτων, πολιτικών, βουλευτών, δημόσιων λειτουργών, δημοσιογράφων, εφημερίδων, sites, blogs, που όλοι τους ανεξαιρέτως κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να μείνουν 900 οικογένειες χωρίς ψωμί;

Η ανακοίνωση της «αυτοργανωμένης συνδικαλιστικής δράσης» δημοσιογράφων της ΕΤ3, νομίζουμε ότι αποτελεί το «κερασάκι στην τούρτα» του αγαθού της ενημέρωσης, που παρέχεται στην ελληνική κοινωνία.

Είναι ο καθρέφτης «του χαρακτήρα της ενημέρωσης», που ήδη επικρατεί ή μάχονται για να επικρατήσει, οι αλληλοσπαρασσόμενες κομματικές φατρίες που υπάρχουν στους κόλπους των δημοσιογράφων της δημόσιας τηλεόρασης.

Ο κόσμος και όλοι εμείς δε φταίμε σε τίποτα για να πληρώνουμε τις εσωτερικές φαγωμάρες και τα παιχνίδια εξουσίας των κομματικών χώρων, που ανήκουν ιδεολογικά.
Εμείς οι πολίτες το μόνο που θέλουμε είναι ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.

 Χωρίς κομματικές ή  ιδεολογικές εξαρτήσεις.Κάνουμε έκκληση να το προσπαθήσουν, γιατί δεν αντέχεται άλλο αυτή η εικόνα σήψης της δημόσιας τηλεόρασης.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι έχουν να πουν τώρα οι αυτοοργανωμένοι δημοιοφράφοι της ΕΡΤ-3, που όλοι εμείς οι υπόλοιπες επαγγελματικές κατηγορίες κατεβήκαμε στον ΕΟΠΠΥ, ενω εκείνοι παραμένοι ασφαλιστικά ανεξάρτητοι; Εγω ένα πράγμα ξέρω δημοσιογράφοι και πολιτικοί είναι τα βασικά συστατικά του μείγματος της διαπλοκής. Μη μας λένε λοιπόν π@π@ρι#ς οι αυτοοργανωμένοι, ότι είναι κατά της εξουσίας και υπέρ του λαού. Αν είναι κατά της εξουσίας να μας το δείξουν, ζζητώντας να έρθουν και αυτοί μαζί με το λαό στον ΕΟΠΠΥ.

Ανώνυμος είπε...

αυτοί τουλάχιστον παλεύουν για να ξεφύγουν από τα γρανάζια του χρεοκοπημένου ΕΟΠΠΥ που ακόμη δεν ξεκίνησε και έχει έλλειμμα 1 δις...
εσύ τι έκανες για να ξεφύγεις απ αυτό το μόρφωμα που το ονόμασαν ΕΟΠΠΥ????
απλά το δέχτηκες μοιρολατρικά...αρα αυτό δεν είναι κριτήριο να κατηγορείς κάποιους εργαζομένους που παλεύουν για ένα καλύτερο αύριο ούτε είναι λόγος να κατηγορείς αυτούς τους λίγους που λένε την αλήθεια..οι υπόλοιποι δημοσιοκάφροι είναι πουλημένοι στον μπομπολα..!!!

caesar

Ανώνυμος είπε...

Πουλημένοι στο μπόμπολα ρε caesar και ούτε ένας απο εσάς δεν έχει πάει φυλακή για τις καφρίλες σας. Πλάκα με κάνεις; Εχετε ισοπεδώσει τα πάντα απειλείτε, καίτε, σπάτε και δεν γίνεται καμια σύλληψη. Να χρωστάει κάποιος 5000 ευρώ θα πάει μπουζου. Τι τρελά κολλητηλίκια είναι αυτά που έχετε με το σύστημα ρε sirizocaesar.

Δε θα μου κάνει καμία εντύπωση αν μάαθευτεί κάποια στιγμή ότι από πίσω σας είναι ο Μπόμπολας και σας πληρώνει από διαστροφή.