Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

ΠΟΙΟΙ ΤΕΛΙΚΑ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΑΤ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ?

Οι εικονιζόμενοι "οικολόγοι" είναι κύριοι συνδικαλιστες της ΕΛ.ΑΣ.
οι κύριοι υπαίτιοι του ερχομού σας στη Χαλκιδική, των τραυματισμών σας
και φυσικά των ανεξόφλητων υπερωριών σας!


Διαβάσαμε με πολύ ενδιαφέρον και πολύ προσοχή την ανακοίνωση της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων N. Θεσσαλονίκης και θα θέλαμε να κάνουμε ορισμένες επισημάνσεις.

Οι συνδικαλιστές της αστυνομίας έχουν δίκιο. Δεν αντέχουν πια να παίζουν το ρόλο του σάκου του μπόξ. Το μεροκάματο τους έχει βαρύ τίμημα. Από τη μια εξαθλιώνονται οικονομικά και αυτοί λόγω των βάρβαρων μέτρων, ενώ από την άλλη αποτελούν τον «ορατό εχθρό» που θέλουν να έχουν απέναντι τους άλλες  κοινωνικές ομάδες για να εκτονώσουν την οργή και την αγανάκτηση, που νιώθουν για την κατάσταση που έχουν βρεθεί και εκείνες. 

Βέβαια η ανακοίνωση, έτσι όπως διατυπώνει τα ζητήματα που ταλανίζουν το χώρο των αστυνομικών και ο τρόπος που αυτά τα προβλήματα συνδέονται με τα μεταλλεία Κασσάνδρας, δημιουργεί εντυπώσεις και ερωτήματα.


Η βασικότερη εντύπωση όλων, που κατά την άποψη μας κακώς δίνεται, είναι ότι αυτός που διαβάζει την ανακοίνωση του προκαλείται η αίσθηση, ότι οι αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης έχουν καθημερινή βάρδια στις Σκουριές. Αυτό δεν ισχύει και το γνωρίζουν τόσο οι κάτοικοι της περιοχής, όσο και τα εξωχαλκιδικιώτικα μπάχαλα, που έρχονται με μοναδικό σκοπό να αναμετρηθούν μαζί τους. 

Οι δυνάμεις της αστυνομίας έρχονται, δυστυχώς, από τη Θεσσαλονίκη εδώ, για να ενισχύσουν τις αποδυναμωμένες αστυνομικές δυνάμεις της Χαλκδικής, όχι μόνο στην αποτροπή εισβολέων σε ιδιωτικό χώρο, όπως πολύ σωστά αναφέρουν στην ανακοίνωση τους, αλλά και για την αποτροπή άλλων κακουργηματικών πράξεων, ορισμένες εκ των οποίων δεν οι αστυνομικές δυνάμεις δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν... (πχ ο ξυλοδαρμός του 29χρονου στη Μ.Παναγία στις 5/8 και οι βανδαλισμοί σε περιουσίες πολιτών που έχουν εργολαβική σχέση με τα μεταλλεία 5/8 και 15/9 ) .

Εντύπωση προκαλεί ωστόσο το γεγονός, ότι οι συνδικαλιστές αστυνομικοί δεν συμπεριέλαβαν στην ανακοίνωση αυτή και τους τραυματισμούς που υπέστησαν δεκάδες συνάδελφοί τους από τις 25 Μαρτίου μέχρι και σήμερα, από τα φονικά όπλα που είχαν στην κατοχή τους οι δήθεν οικολόγοι διαδηλωτές. Ούτε μια λέξη για τις μολότοφ, τους πυρσούς, τις ναυτικές φωτοβολίδες που άναψαν και πετάχτηκαν εναντίον τους, τις μεταλλικές σφαίρες, τα μπουλόνια, τα κομμάτια από σιδερένιες ράβδους, που επίσης εκτοξεύτηκαν με σφεντόνες κατά των αστυνομικών. Τίποτα απολύτως... 

Επίσης δεν έκαναν ούτε μια αναφορά για τα καμένα οχήματα τους, τα οποία έγιναν αντικείμενο χλευασμού, απο εκείνους που χθες ένιωσαν ψυχική ευφορία για αυτή την ανακοίνωση... (Δείτε εδώ και εδώ)

Νομίζουμε ότι μια στοιχειώδης αναφορά θα έδινε μια πιο συνολική εικόνα για το τι τραβούν κάθε φορά, που έρχονται στις Σκουριές και θα αποκτούσαν ακόμη μεγαλύτερη έμφαση τα αιτήματα τους. Δε μπορεί δηλαδή να μπαίνει η ζωή τους σε κίνδυνο και να μην πληρώνονται ούτε τις νόμιμες υπερωρίες τους. Είναι πέρα ως πέρα άδικο.

Επίσης, παρέλειψαν να αναφερθούν στην παρουσία του πανελλαδικού κλιμακίου βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, σ’ ενα «τοπικής σημασίας» θέμα..., όπως το χαρακτηρίζουν. Οι οποίοι σε κάθε κινητοποίηση, που διοργανώνεται στις Σκουριές, μας έρχονται  από Σέρρες, Καστοριά, Αθήνα και Βοιωτία μαζί με δικηγόρους για να προσφέρουν ασυλία και νομική κάλυψη στους ταραξίες, δυσχεραίνοντας έτσι το έργο της αστυνομίας, σε ό,τι αφορά τον εντοπισμό όσων προβαίνουν σε έκνομες ενέργειες. 

Οι συνδικαλιστές του νομού Θεσσαλονίκης αγνοούν επίσης, ότι η συχνή παρουσία τους στη ΒΑ Χαλκιδική, οφείλεται στην «στρατηγική επιλογή» του ιδρυτή του «παρατηρητηρίου μεταλλευτικών δραστηριοτήτων» και των δορυφόρων του (το έχουν δηλώσει και δημοσίως), οι οποίοι στοχεύουν μεθοδικά στη διαιώνιση μιας έκρυθμης κατάστασης στην περιοχή και στην παράλληλη επικοινωνιακή εκμετάλλευση της παρουσίας της αστυνομίας στις κινητοποιήσεις τους, ούτως ώστε μετά να βγάζουν αναρτήσεις με πηχιαίους τίτλους και να προκαλούν συναισθήματα οργής και αγανάκτησης στην κοινωνία. 

Για παράδειγμα η ανάρτηση: «Ποιός είπαμε ότι έκαψε τις Σκουριές;», όπου στο περιεχόμενο της χαρακτηρίζονται συλλήβδην όλοι οι αστυνομικοί «δολοφόνοι» και «εμπρηστές», ή αντίστοιχη ανάρτηση με τον σκωπτικό τίτλο: «Τι άραγε προστατεύει το ελληνικό κράτος στις Σκουριές;», όπου το αυτονόητο, δηλαδή μια εγκριθείσα από την πολιτεία επένδυση, που δίνει ήδη σε 780 κατοίκους της περιοχής εργασία και θα δώσει άλλες τόσες θέσεις εργασίας μέσα στην προσεχή πενταετία,  οι προπαγανδιστές σκοπίμως τη μετατρέπουν σε σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες.

Πιθανώς να διαφεύγει επίσης της γνώσης των  συνδικαλιστών των αστυνομικών υπαλλήλων του νομού Θεσσαλονίκης, τα όσα δήλωσε ο ιδρυτής του «παρατηρητηρίου μεταλλευτικών δραστηριοτήτων», ο οποίος πριν από λίγες μέρες έκανε λόγο για «θανάτους παιδιών», «σπασμένα κεφάλια» και «όπλα σε πορείες» στη Χαλκιδική στο πλαίσιο του ένοπλου αγώνα τους.

 Όλα αυτά ακούγονται νόμιμα; Αν δεν παρέμβει η αστυνομία ποιός θα επιβάλει την τάξη και τη νομιμότητα; Ο στρατός με τα τάνκ; Μήπως οι συνδικαλιστές της αστυνομίας ασυνείδητα ανοίγουν την κερκόπορτα σε ανώμαλες καταστάσεις, που απειλούν το δημοκρατικό πολίτευμα της χώρας;

Εν κατακλείδι, ευχαριστούμε τους συνδικαλιστές και κυρίως τους συναδέλφους τους, που παρά τους κινδύνους, που διατρέχουν για τη σωματική τους ακεραιότητα, βρίσκονται στην περιοχή και δίνουν κυριολεκτικά μάχη για να προστατεύσουν συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα των συμπολιτών μας, όπως η τήρηση της τάξης, της ασφάλειας  και της νομιμότητας, ωστόσο δεν είναι επιδίωξη του συνόλου της κοινωνίας της περιοχής η παρουσία τους εδώ. 

Αλλοι την επιδιώκουν. Αυτοί θα μπορούσαν να συμβάλλουν στη μείωση των επισκέψεων τους στην περιοχή μας, αν έλεγχαν πιο σωστά τους εξτρεμιστές κουκουλοφόρους, που μας έρχονται από τη Θεσσαλονίκη, μέσα στα όρια της δικής τους ευθύνης. Είναι δικαίωμα του καθενός να διαμαρτύρεται εναντίον αυτής της επένδυσης και να έρχεται από όπου θέλει για να δηλώσει την αντίθεση του. Δεν έχει όμως κανένα δικαίωμα να βάζει φωτιές στο δάσος και να θέτει απροκάλυπτα σε κίνδυνο τη ζωή πολιτών και αστυνομικών. Αν ίσχυαν αυτές οι προυποθέσεις τότε το θέμα των μεταλλείων Κασσάνδρας θα ήταν όντως «τοπικής σημασίας»...   

Όμως αυτοί οι επαγγελματίες της προπαγάδας και του αποπροσανατολισμού έδωσαν στο θέμα διαστάσεις «εθνικής σημασίας» με οσμή ταγμάτων υποκόσμου και παρανομίας...


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ακόμη και η Αστυνομία σας πήρε είδηση. Μην ανησυχείτε. Όσοι από εμάς έχουμε συγγενείς στην Υπηρεσία, και δη Αξιωματικούς, φροντίζουμε να τους ενημερώνουμε για τα τσιράκια των ξένων τοκογλύφων ψευτοεπενδυτών. Με διευθύνσεις και ονόματα.

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Εμείς προσωπικά δεν έχουμε κανένα λόγο να ανησυχούμε. Εσείς κοιτάξτε να βγάλετε τις κουκούλες, ως νέοι συνεργάτες του γερμανικης κατοχής, που ξαναβρίσκει τη χώρα μας.

Καλή και αντικειμενική ενημέρωση, που δε φημίζεστε βέβαια για κάτι τέτοιο.