Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΗΘΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΑ...

....ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΉ...

Φίλοι αναγνώστες του blog, μας πληροφόρησαν με συναισθήματα αγανάκτησης για μια ανάρτηση που δημοσιεύτηκε το περασμένο Σάββατο σ’ ένα νέο αντιμεταλλευτικό blog (σημ. η ανεργία έχει αγγίξει επισήμως το 30%, χιλιάδες επιχειρήσεις έχουν βάλει λουκέτο και τα αντιμεταλλευτικά ιστολόγια αυξάνονται και πληθύνονται...), η οποία είχε τίτλο: «Ζητείται λαμαρινάς».

Είδαμε την ανάρτηση. Xλευάζει την ανάρτηση που κάναμε για την ενέδρα, που έστησαν άγνωστοι την Παρασκευή το βράδυ στην Ιερισσό, στο όχημα μεταφοράς εργαζομένων της «Ελληνικός Χρυσός» και τις υλικές ζημιές που υπέστη από τη βροχή πετρών. Εμάς προσωπικά δε μας προκάλεσε καμία έκπληξη ή αγανάκτηση η συγκεκριμένη ανάρτηση. Έχουμε συνηθίσει δυστυχώς.


Πρόκειται για μια ανάρτηση αυστηρά προσαρμοσμένη στην πολύ χαμηλή στάθμη ήθους, που διαφημίζουν δίχως ίχνος ντροπής και αξιοπρέπειας οι ψευτοοικολόγοι της περιοχής μας.

Κατά το πρόσφατο παρελθόν μας έχουν δώσει ουκ ολίγα παραδείγματα αυτού του επιπέδου – δαπέδου,  που διακρίνει το σκληρό πυρήνα των «ηγετών» αυτής της αντίδρασης.

Το συμπέρασμα είναι ένα. Αυτοί που αναφέρονται σε... βέβαιους θανάτους εξαιτίας της μεταλλευτικής δραστηριότητας, δεν έχουν κανένα ενδοιασμό να προκαλέσουν, στην καλύτερη των περιπτώσεων, σοβαρούς κινδύνους στη ζωή συγχωριανών και συνδημοτών τους, που έχουν διαφορετική προσέγγιση στο συγκεκριμένο θέμα.

Στη διεστραμμένη και αντικοινωνική λογική τους οι ξυλοδαρμοί ανυποψίαστων πολιτών (πχ ο 29χρονος από τη Μ.Παναγία), οι βανδαλισμοί και οι καταστροφές που προξενούν στις περιουσίες Μαδεμοχωριτών, που έχουν επαγγελματική σχέση με τα μεταλλεία, είναι επιθέσεις προς την ίδια την εταιρεία.

Στην πραγματικότητα όμως καταστρέφουν τις ζωές των ίδιων συμπολιτών τους και όχι την εταιρεία.

Στην προκειμένη περίπτωση, λαμαρινά δεν ψάχνει η εταιρεία, αλλά ο συνδημότης μας εργολάβος των οποίο έχουν βάλει στο μάτι επειδή έχει πάρει την εργολαβία της μεταφοράς των εργαζομένων.

Βεβαίως να δουλέψουν οι λαμαρινάδες της περιοχής, όχι όμως κάτω από τέτοιες συνθήκες, οι οποίες θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή ανθρώπων.

....ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ...!
Κατά τη γνώμη μας δε «ζητείται λαμαρινάς», όπως κοροϊδευτικά υποστηρίζουν «οι Ιερισσιώτες».

Ζητείται ανθρωπιά. Ζητείται λογική. Ζητείται ηθική. Ζητείται αξιοπρέπεια... 

Πως όμως να τα ζητήσεις όλα αυτά από εκείνους, που δεν πείθουν ούτε για την οικολογική τους συνείδηση;

Για να φτάσει ένας άνθρωπος να αγαπά και να ευαισθητοποιείται για το περιβάλλον, βασική προϋπόθεση συναισθηματικής εκκίνησης είναι να αγαπά και να σέβεται πρωτίστως το ανθρωπογενές περιβάλλον, στο οποίο ζει και να συναναστρέφεται. Σε αντίθετη περίπτωση συγκαταλέγεται στα όντα της ζούγκλας.

Και σε αυτά τα όντα δείχνεις σεβασμό και κατανόηση. Για να λάβεις όμως σοβαρά τις απόψεις ή τις απαιτήσεις τους, προηγείται η εξημέρωση και η κοινωνική ενσωμάτωση.

Κατά συνέπεια καλούμε τους συμπολίτες μας, να δείξουν ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση απέναντι στην απόπειρα ζουγκλοποίησης της κοινωνίας μας. Απαιτείται χρόνος για την εξημέρωση κάποιων συμπολιτών μας στα χρηστά κοινωνικά ήθη. Αν κάποια στιγμή τα καταφέρουν, θα μπούμε στη διαδικασία να λάβουμε σοβαρά τις απόψεις τους. 

Μέχρι τότε ας τους αφήσουμε στη μακαριότητα που ζουν μέσα από τα «σημεία των καιρών», που τους προσφέρει ο «εξάντας» (η πυξίδα) της κενής ανθρωπίνων συναισθημάτων ζωής τους.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ζητείται ανθρωπιά. Ζητείται λογική. Ζητείται ηθική. Ζητείται αξιοπρέπεια...

στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί...!!

μιλάτε εσεις για αξιοπρέπεια που ξεπουλήσατε την γη του Αριστοτέλη???
μιλάτε εσείς για ηθική που οι ενέργειες σας είναι όλες σκανδαλώδεις και όλες < κάτω από το τραπέζι >
μιλάτε εσείς για ανθρωπιά όταν θέλετε να ΔΟΛΟΦΟΝΉΣΕΤΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΤΟΠΙΚΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΤΟ ΚΥΑΝΙΟ???
σταματήστε πια αυτές τις βαρύγδουπες εκφράσεις γιατί έχετε καταντήσει γελοιοι

caesar

Ανώνυμος είπε...

caesar

αφου καταντήσαμε γελίοι πάρε και τούτο. μέχρι το τέλος του 2012 προσλήψεις 450 ατόμων. 'Αντε , σε αφήνω να κλάψεις....άτιμη ζωή, 'αλλους τους ανεβάζεις 'αλλους τους κατεβάζεις, ( χαχααχα)

Ανώνυμος είπε...

CAESAR... αγέλαστε και σοβαρέ τύπε μήπως δε ζείς στη Χαλκιδική; Εδώ δεν έχουμε κυάνιο,ακόμη δεν το μάθες;