Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

«ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΒΙΑ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ»...

Η βία και η τρομοκρατία δεν έχουν θέση στον τόπο μας.

...Ως απάντηση στο: «Την Κυριακή θα τους τελειώσουμε»!!!

Αυτό είναι το μήνυμα, που θα επιθυμούσαμε να επικρατήσει στο μυαλό και τη συνείδηση όσων λάβουν μέρος στη νέα κινητοποίηση που ετοιμάζουν οι αντιδρώντες στην επένδυση χρυσού μεθαύριο στις Σκουριές.

Η βία, τα επεισόδια, οι φωτιές μέσα στο δάσος, οι βανδαλισμοί έχουν γίνει συνώνυμο όλων αυτών των «οικολογικών» δράσεων τους τελευταίους 6 μήνες.

Για να είμαστε ειλικρινείς, η εμπλοκή των γνωστών εξτρεμιστικών στοιχείων κυρίως από τη Θεσσαλονίκη με τη θερμή παρότρυνση των ντόπιων αντιδρώντων, δεν αφήνει και πολλά περιθώρια για τέτοιες σκέψεις.(Δείτε εδώ)

Στηρίζουμε πολλά στη «μετάγγιση νέου αίματος», που επιχειρείται από την ομάδα χειραγώγησης της τοπικής κοινωνίας σε Νέα Ρόδα, Ουρανούπολη και Αμμουλιανή. 

Μέχρι τώρα οι κάτοικοι αυτών των χωριών, δεν έδωσαν το παρών στις 2 τελευταίες επεισοδιακές κινητοποιήσεις. 

Άφησαν έτσι «γυμνές» και «εκτεθειμένες» αυτές τις δήθεν δυναμικές αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας...

Τώρα η εσπευσμένη επιστράτευση των κατοίκων των 3 οικισμών βαφτίστηκε... «ενημέρωση γύρω από τις τελευταίες εξελίξεις στις Σκουριές»

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, ότι και αυτή η «ενημέρωση» έχει τα βασικά χαρακτηριστικά της απλοϊκής πληροφόρησης, που παρέχει η ηγετική ομάδα των αντιδρώντων για το μεταλλευτικό ζήτημα πασπαλισμένη με μπόλικο «θάνατο», «καρκίνο», τουριστική  και οικονομική «καταστροφή». Το γνωστό τρίπτυχο της καλλιέργειας του τυφλού φανατισμού.

Ας αναρωτηθούν λοιπόν οι κάτοικοι (Νέων Ρόδων, Ουρανούπολης και Αμμουλιανής):

 α) γιατί οι γυρολόγοι της αντιμεταλλευτικής προπαγάνδας άφησαν για τι συγκεκριμένη χρονική στιγμή την «ενημέρωση» τους;  

β) Μήπως εκτός όλων των άλλων, για να εξασφαλίσουν την έμμεση ή άμεση  συναίνεση του, για όσα έχουν σκοπό να δημιουργήσουν μεθαύριο;

γ) Επιπλέον θεωρούν σωστό να καπελώνονται οι ενστάσεις και οι διαμαρτυρίες κατοίκων της περιοχής μας κατά της επένδυσης, από άτομα που ενώ δεν κατοικούν στην περιοχή, έχουν καταφέρει με τις πράξεις τους να τραυματίσουν ανεπανόρθωτα την εικόνα της προς τα έξω;

Παράλληλα λοιπόν με όλα όσα ακούσουν, ας επιχειρήσουν να πάρουν απαντήσεις και για τα παραπάνω και να γίνουν εκείνοι οι υπερασπιστές μιας ειρηνικής και πολιτισμένης διαμαρτυρίας.

Περιμένουμε τον ίδιο ρόλο να παίξει η «οικοδέσποινα» του πανελλαδικού κλιμακίου βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, η βουλευτής Κατερίνα Ιγγλέζη. Σ’  ένα «τοπικής φύσεως» θέμα από την ημέρα που εκλέχτηκε βουλευτής, δεν παραλείπει να προσκαλεί βουλευτές του κόμματος της από άλλες γεωγραφικές περιφέρειες της χώρας για να προσδώσουν δημοσιότητα εκτός από τη συντροφική αλληλεγγύη...

Όπως τη βλέπουμε να μπαίνει μπροστά για να χάσουν τη δουλειά τους 850 πλέον εργαζόμενοι και κάτοικοι της εκλογικής της περιφέρειας, ελπίζουμε αυτή τη φορά να τη δούμε να μπαίνει μπροστά για να αποφευχθούν καταστάσεις, που μπορεί να προκαλέσουν σοβαρούς κινδύνους για τις ζωές και τις περιουσίες πολιτών. 

Αυτό που λέμε δεν είναι αποκύημα κάποιας φαντασίας. Αποτελεί πραγματικότητα σύμφωνα με τα όσα διαδίδονται «ενημερωτικά» πάντα... Ο ηγετικός πυρήνας των αντιδρώντων πληροφορούμαστε από τους κατοίκους των περιοχών που επιχειρούν να χειραγωγήσουν, ότι λέει το εξής: «Την Κυριακή θα τους τελειώσουμε»

Τι εννοούν όταν λένε με τόση σιγουριά κάτι τέτοιο;

Πως και με ποια μέσα θα «τελειώσουν» τόσο απλά μια επένδυση που στηρίζει τις ζωές και τα όνειρα χιλιάδων κατοίκων της περιοχής;

«ΟΧΙ ΆΛΛΗ ΒΙΑ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΈΣ...», νομίζουμε είναι το κύριο μήνυμα που πρέπει να ενώσει όλες τις υγιείς δυνάμεις της ΒΑ Χαλκιδικής.