Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

"ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝΕ ΚΑΙ Μ.....Σ"


Η κοινωνία της ΒΑ Χαλκιδικής απαιτεί ανάπτυξη, ειρήνη και εργασία

Το ρεφρέν του πολύ γνωστού τραγουδιού του Γιάννη Μηλιώκα ταιριάζει απόλυτα στη θεατρική παράσταση, που παίζει από χθες η ομάδα των αντιδρώντων στην επένδυση χρυσού σε βάρος της κοινωνίας των Μαδεμοχωρίων.

 Η παράσταση τους οφείλονταν στην ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χαλκιδικής, που  καλούσε σε διάλογο τους εκπροσώπους για να βρεθεί ένας από κοινού τρόπος, που θα εκμηδενίσει την πιθανότητα να δούμε και να ζήσουμε νέα έκτροπα και επεισόδια στις Σκουριές από ξενόφερτους εξτρεμιστές.  

Οι αντιδρώντες και τα αντίστοιχα blog τους (στην κυριολεξία) αμέσως έσπευσαν να σπεκουλάρουν αυτή την ανακοίνωση κάνοντας λόγο για «απειλές της αστυνομίας προς τους κατοίκους, που θέλουν να λάβουν μέρος στην αυριανή κινητοποίηση»


Η κορύφωση της απύθμενης υποκρισίας, που διακρίνει αυτούς τους ανθρώπους σημειώθηκε όταν μεταξύ άλλων στις συγκεκριμένες αναρτήσεις έγραψαν: «...Η αστυνομία ονοματίζει ως ξένους τους αντιδρώντες στην περιοχή...» (Δείτε εδώ)

Λίγες ώρες νωρίτερα σε άλλο αντιμεταλλευτικό blog, υπήρξε ανάρτηση η οποία έδινε σχετικές οδηγίες για το πώς θα έρθουν στην Ιερισσό, όσοι «συμπαραστάτες» φτάσουν με αεροπλάνα, τρένα και βαπόρια στη Θεσσαλονίκη... (Δείτε εδώ)

Κατά τ άλλα, η αστυνομία και όλοι εμείς από το μυαλό μας βγάζουμε, ότι όσοι συμμετέχουν σ’ αυτές τις κινητοποιήσεις στην πλειοψηφία τους και δεν είναι από τη Χαλκιδική και επιπλέον έρχονται με μοναδικό στόχο να προκαλέσουν ένταση και επεισόδια.

Σήμερα μας ήρθε και η επίσημη επικύρωση των όσων λέμε εδώ και έξι μήνες από το «συντονιστικό επιτροπών αγώνα Χαλκιδικής», όπου κατά τα λεγόμενα του... «στις κινητοποιήσεις αυτές δεν υπάρχουν ξένοι και ντόπιοι, μόνο άνθρωποι που αγωνιούν για το μέλλον αυτού του τόπου». (Δείτε εδώ)

Φίλοι Μαδεμοχωρίτες μπήκατε στο νόημα; Όλοι αυτοί που θα δούμε πάλι αύριο με αντιασφυξιογόνες μάσκες και κουκούλες να ανάβουν και να πετούν μολότοφ, ναυτικές φωτοβολίδες ευθείας βολής και άλλα πολλά μέσα στο δάσος τα κάνουν όλα αυτά γιατί «αγωνιούν» για το μέλλον του τόπου μας. 

Δεν κοιμούνται όλοι αυτοί από την «αγωνία» τους. Και επειδή πνίγονται από αυτή την «αγωνία» πρέπει άμεσα 900 οικογένειες των Μαδεμοχωρίων και όσες άλλες ζουν από τη μεταλλευτική δραστηριότητα να βρεθούν στο δρόμο. 

Αυτός ο παραλογισμός δε γίνεται να συνεχιστεί. Οι ζωές και η αξιοπρέπεια μας δεν μπορεί να γίνονται στόχος ιδεολογικών εμμονών και αντίστοιχων πράξεων τυφλής βίας. 

Ολοι την Κυριακή στις 10.30 π.μ. στο Παλαιοχώρι για να πούμε ένα μυριόστομο:
«ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥΣ» και ένα επίσης μυριόστομο:
«ΝΑΙ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ», που στήριξαν και συνεχίζουν να στηρίζουν ολόκληρες γενιές Μαδεμοχωριτών.

Το βίντεο που ακολουθεί είναι ένα μεγάλο παράδειγμα προς αποφυγή για τη στάση που πρέπει να έχουμε όλοι στην αυριανή κινητοποίηση. Δείτε το εδώ