Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

"Η ΚΛΟΥΒΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ"...(!!!)


Ποιοί είναι "εμείς" και ποιοί οι "κάτοικοι";;;
Η κουβέντα αυτή ακούγεται από τα χείλη μιας νεαρής ακτιβίστριας, που σίγουρα δεν είναι από τη ΒΑ Χαλκιδική. 

Την ακούσαμε να τη λέει μέσα στο βίντεο που ανέβηκε στα αντιμεταλλευτικά blog και έχει τίτλο: «Η ειρηνική πορεία στο βουνό».

Στο  χρόνο 1'07'' του βίντεο η νεαρή ακτιβίστρια συνομιλεί στο κινητό με κάποιον και του λέει:  «Σου έστειλα μια φωτογραφία, όπου φαίνεται μια κλούβα... Από πίσω κρύβονται οι κάτοικοι που οι εργάτες που έχουν φέρει από την εταιρεία...»

Προφανώς ο συνομιλητής της δε μπορούσε να καταλάβει σε ποιο σημείο ακριβώς ήταν αυτή η κλούβα και η νεαρή κοπέλα επαναλαμβάνει για να του εξηγήσει: «Η κλούβα που υπάρχει ανάμεσα σε εμάς και τους κατοίκους».

Τι να εννοούσε άραγε η ακτιβίστρια όταν έλεγε «σε εμάς και τους κατοίκους»;


Ειδικότερα με τον α’ πληθυντικό αριθμό «εμάς»; Μήπως εννοούσε του ξενόφερτους ακτιβιστές, οι οποίοι παρέχουν την... αλληλεγγύη τους σε μια μικρή ομάδα ατόμων με κοινή ιδεολογική και πολιτική ταύτιση; 

Μήπως εννοούσε αυτούς που επιχειρούν με αντιδημοκρατικές πρακτικές να στραγγαλίσουν τα θέλω, τις ανάγκες και τις ελπίδες μιας ολόκληρης κοινωνίας;

Βέβαια η νεαρή κοπέλα υποστήριξε στο λόγο της, ότι οι κάτοικοι κρύφτηκαν πίσω από τα ΜΑΤ. Τη δικαιολογούμε ως ένα βαθμό καθώς αυτή η αντίληψη καλλιεργείται στους κύκλους που κινείται ιδεολογικά και επηρεάζεται όπως είναι φυσικό. 

Οι κάτοικοι των Μαδεμοχωρίων που ζουν και εργάζονται στον τόπο τους είναι «τσιράκια», «μπομπολάκια», «κρύβονται πίσω από τα ΜΑΤ» και «επιτάσσονται δια της ψυχολογικής βίας από την εταιρεία», για να διαδηλώσουν υπέρ της ανάπτυξης και της δημιουργίας θέσεων εργασίας στην περιοχή. 

Από την άλλη έχουμε...  τους αγνούς... και τους αυθόρμητους  «αγωνιστές» για τους οποίους μισθώνονται λεωφορεία από όλη τη χώρα. Ενώ συνοδεύονται από στρατιές δικηγόρων, δημοσιογράφων, κάμεραμαν και φωτογράφων. 

Οι κάτοικοι και οι εργαζόμενοι της περιοχής δεν το έχουν αυτό το δικαίωμα...

Το έχουν όμως οι ξένοι... Ωραία λογική... Ευτυχώς που στο υποσυνείδητο κάποιων ξενόφερτων ακτιβιστών οι κάτοικοι των Μαδεμοχωρίων παραμένουν κάτοικοι και όχι έποικοι. Πάλι καλά...

Αν λάβουμε «σοβαρά» υπόψη τους ισχυρισμούς των προπαγανδιστών, ότι όσοι εργαζόμενοι πήγαν στην κινητοποίηση της Κυριακής ήταν μόλις 150 και πήγαν υπό την απειλή της απόλυσης, τότε λογικά στο προσεχές διάστημα θα πρέπει να απολυθούν 750 άτομα...

Περιμένουμε να δούμε τι στάση θα κρατήσει η εταιρεία στην απείθια των εργαζομένων. Θα κάνει απολύσεις ή όχι;

 Επί τη ευκαιρία, η κ. Ιγγλέζη ή ο κ. Τρεμόπουλος, μήπως κατάφεραν να βρουν έστω ένα απειλητικό σημείωμα από αυτά που υποστήριξαν ότι έλαβαν οι εργαζόμενοι από την εταιρεία;

 Ψάχνουν να βρουν ή το ξέχασαν;;;

Δείτε εδώ το βίντεο με την ομολογία της ακτιβίστριας

ΥΓ. Στο ίδιο βίντεο, όπου έχουμε την κρίση συνειδήσεως της νεαρής ακτιβίστριας, ακούστε στο 4'28'' «οικολόγο», ο οποίος κατευθύνεται στις Σκουριές να λέει πόσο καλό θα κάνουν πιθανές προσαγωγές της αστυνομίας στον ξεσηκωμό του κόσμου...

13 σχόλια:

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

caesar δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να δημοσιεύουμε τα σχόλια σου και στο έχουμε αποδείξει. Σχόλια με βρισιές δε δημοσιεύουμε όχι μόνο τα δικά σου, απ όλες τις πλευρες.

Ανώνυμος είπε...

Δεν ειμαι ο Ceasar αλλα καλα θα κανεις να ανεβάσεις ολα τα σχολια στο βιντεο ντοκουμεντο σου που σου εχουν σταλει και δε τ ανεβασες μισανθρωπε.Ο ασφαλιτης ριχνει 2 φλώρικες πετρες σαν αδερφη αφου πρώτα συνενοηθει με τους 2 αλλους ασφαλιτες που ριχνουν και φευγει στο πλάι κανοντας νοημα στους μπάτσους σα να τους λεει ΠΑΜΕ.Το εχει δει ολος ο κοσμος και τυχαινει εκεινη τη στιγμη πριν ξεκινησει η φαση να εστιαζει η καμερα πανω στον ασφαλιτη με ασπρο κρανος και μασκα με διπλα φιλτρα.Ολοι το ειδαμε.
Κανεις απ τους διαδηλωτες δε θα ηθελε να παρει στο λαιμο του τοσο κοσμο με γυναικοπαιδα και ηλικιωμενους. ΑΝΕΒΑΣΕ ΤΟ ΝΑ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΝΕΒΑΖΕΙΣ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ!

Ανώνυμος είπε...

8.11
H πιστη σου φτανει μεχρι το παραλογισμο..και με τετοιους ειναι δυσκολο να συζητας...δεν ηθελε να παρει την ευθύνη αλλα μια χαρα εκανε το τουριστικο γραφειο , ελατε κοσμε , ελατε μπαχαλακιδες , δεν εχει σημασια αν εισαι συριζα,αν εισαι απο του διαολου την μανα, ολα τα σκοτωνω ολα τα μαχαιρωνω...και το μαλοξ στο προσωπο στο φουλ...δεν μας αδειαζεις τι γωνια?

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Απάντηση στον 8: 11

Αυτά τα κάνουν τα blog που ή διαχειρίζεσαι ή διαβάζεις για να σου κάνουν μασαζ στο μυαλό. Εμείς δεν ανεβάζουμε σχόλια που υβρίζουν ή απειλούν. Μάθετε να νιώθετε και να εκφράζεστε σωστά και δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να δημοσιεύουμε σχόλια σας. Το ίδιο κάνουμε και σε εκείνουν που βρίζουν εσάς.

Απο κει και πέρα δεν μπορεί να πείσει κανένα το επιχείρημα σου, περί προβοκάτσιας καθώς ο κρανοφόρος ήταν ανάμεσα στο μελίσσι των επικεφαλής, που ήταν μπροστά στους αστυνομικούς. Την Κ.Ιγγλέζη, "το παρατηρητήριο..." και άλλους.

Να' σαι καλά φίλε μας προπαγανδιστή. Αλλα τα κόλπα σας δεν πιάνουν πια. Σας ξέρουμε από την καλή και από την ανάποδη.

Αν θέλετε να εκλείψει το ενδεχόμενο της προβοκάτσιας όπως λές σταματήστε να κουβαλάτε ξενόφερτους και κουκουλοφόρους...

Ανώνυμος είπε...

Είναι ντροπή για σας τους ίδιους να μας κοροιδεύετε μέσα στα μάτια μας. Η διαχειρίστρια του ANTIGOLD 7 μόλις δευτερόλεπτα πριν ο κρανοφόρος πετάξει τις πέτρες φεύγει απο μπροστά και πηγαίνει στο πλάι.

Αν δεν την "ξέρεις" είναι η κυρία που είναι πλάτη στους αστυνομικούς, φοράει μια φούξια μπλούζα και νοσοκομιακή μάσκα στο πρόσωπο.

Γιατί φεύγει λοιπόν και γιατί πάει στην άκρη; Μήπως της σφυρίξανε ότι ξεκινάει η μάχη;

Ανώνυμος είπε...

επειδή ο κρίση σου είναι περιορισμένη και δεν μπορείς να μοιράσεις ούτε σε δυο γαϊδούρια άχυρο γι αυτό κάνεις αυτό το σχόλιο για την διαχειρίστρια...
η ατμοσφαίρα όπως μπορείς να δεις και να ακούσεις είναι πολύ βαριά... ήταν ηλίου φαεινότερο ότι λίγα δευτερόλεπτα μας χώριζαν από την σύγκρουση... αλλά τι κάθομαι και γράφω για να σας ανοίξω τα μάτια..?? όλοι σας στο blog είστε περιορισμένης νοημοσύνης... άρα και αναξιόπιστοι...

caesar

Ανώνυμος είπε...

Ποσες ωρες τη δουλευατε την απαντηση ρε αχρωμα φρικια?ΕΙΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΔΑΡΟ

Ανώνυμος είπε...

8.11
να τα πουμε λιγο διαφορετικα.
πΟΙα η λογικη σου , οτι εγω θα μπορουσα να πιστεψω την κ. Παπαγεωργιου, του προεδρου του Αntifold? Χαζο δεν ειναι ?
Εκτος τουτου ,οταν εγω η ιδια την εχω συλαβει 2 φορες στο δικο σας blog να ψευδετε. Πχ. με κοροιδευε "στα ματια μου" μαζι με τον globek.."τι λεει , ρε Νικο, οτι εισαι απο Αθηνα"...και ομως μενει αθηνα ο globek, δεν μουτο αρνηθηκε ο ιδιος.
Οταν εβριζε τον Πολιτη , μου ζητησε ντοκουμεντα οτι δεν ειναι ΜΚΟ, oti με κατευθεινει ο αλητης πολιτης. Της τα εστηλα. Γιατι ΕΓΩ εεψαξα στο διαδυκτιο.Ζητα αυτα που σου λεω παο το αρχειο της Ποτε δεν απαντησε αν ειναι ΜΚΟ.
ΤΟΤΕ , ΑΝΘΡΩΠΕ , ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙς ΝΑ ΕΧΕΙς ΑΠΕΤΗΣΗ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙ ΚΑΝΕΙς ΤΗΝ "ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ" αλλα εδω εσυ δεν πιστευεις το video ,.....αλλα ΜΗΝ περιμενεις οτι θα μεινει αναπαντητο το επιχειρημα σου.

Ανώνυμος είπε...

για τον διαχειριστή στις 25 Οκτωβρίου 2012 4:03 μ.μ

μην προσπαθείς να δικαιολογήσεις τους προβοκάτορες σας.η λογική λέει ότι ο προβοκάτορας θα είναι στις γραμμές του < εχθρού > και όχι της αστυνομίας διαφορετικά δεν θα ήταν προβοκάτορας αλλά προδότης για την αστυνομία αν ήταν στις γραμμές της... όσο για το μάθημα δεοντολογίας των σχολιαστών, αυτοί δεν είναι αρθρογράφοι κατά συνέπεια να συγχωρούνται... μάθημα μάλλον χρειάζονται οι δικοί σας αρθρογράφοι που προκαλούν με διαφόρους χαρακτηρισμούς και ειρωνείες... ο αναμάρτητος, λοιπόν, πρώτος τον λίθον βαλετω....

caesar

Y.Γ. ένα μάθημα αρθρογραφίας είναι το άρθρο που έγραψε ο κύριος Σιούτας στο alterthess. άσχετα με το περιεχόμενο αλλά ο τρόπος γραφής... διαβαστε το μήπως και μάθετε κάτι απ αυτόν... ας είναι συριζιτης δεν θα σας δαγκώσει αν διδαχθείτε ευπρέπεια...
σας επισυνάπτω το ling

http://respentza.blogspot.gr/2012/10/humans-vs-predators.html

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Caesar τα μαθήματα κράτα τα για τον εαυτό σου. Έμείς δεν χρειαζόμαστε μας αρέσει έτσι όπως είμαστε και σ πάρα πολύ κόσμο. Εσύ ασχολήσου με αυτά που γράφουν οι δικοί σου.

Ανώνυμος είπε...

σαφέστατα τότε μου λες ότι θέλετε να είστε προκλητικοί και να δημιουργείτε εντάσεις με τα γραφόμενα σας... άρα δεν είμαστε εμείς οι προπαγανδιστές αλλά εσείς...με άλλα λόγια είστε οι ηθικοί αυτουργοί για όλα...!!!

caesar

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Caesar είσαι ωραία περίπτωση. Μόνο σου ρωτάς. Μόνος σου απαντάς. Αλλα λέμε εμείς, άλλα καταλαβαίνεις εσύ.Να σαι καλά βρε άνθρωπε που μας κάνεις και γελάμε.ΑΞΙΟΣ!

Ανώνυμος είπε...

αν δεν είσαι ικανός να με < πιάσεις >..θα αναγκαστώ να κατεβάσω και άλλο το επίπεδο μου για σένα να μπορώ να είμαι κατανοητός... να χαρείς μην με αναγκάζεις να το κάνω αυτό.. δεν μπορώ να μιλάω με βλάκες....

caesar