Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

"ΕΙΜΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ"...

Οι  900 εργαζόμενοι των μεταλλείων Κασσάνδρας και οι οικογένειες τους
περιμένουν από τη βουλευτή να κρατήσει το λόγο της.
Αυτή η δήλωση της κ. Κατερίνας Ιγγλέζη στο χθεσινό δελτίο ειδήσεων της ΤV Χαλκιδική ήταν ότι πιο αισιόδοξο και ελπιδοφόρο έχουμε ακούσει το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Μπορεί να πέρασαν 4 μήνες από την εκλογή της στο βουλευτικό αξίωμα, ωστόσο η μέχρι τώρα στάση της απέχει μακράν από αυτό που λέμε... βουλευτής της Αριστεράς. 

Το γιατί έχει δώσει αυτή την αρνητική αίσθηση σε 900 οικογένειες Μαδεμοχωριτών, είναι γνωστό και δεν έχει κανένα νόημα να επανέλθουμε επί της παρούσης. 

Στεκόμαστε στην αισιόδοξη προοπτική, που μας έδωσε η χθεσινή, εκ βαθέων, εξομολόγηση της και περιμένουμε να δούμε στην πράξη, πως μεταφράζεται για την ίδια ο τιμητικός τίτλος «βουλευτής της αριστεράς».

Τα αισιόδοξα μηνύματα που βγήκαν από την χθεσινή συνέντευξη της κ. Ιγγλέζη δεν τελειώνουν εδώ. 

Φώτο από την ειρηνική κινητοποίηση των Μαδεμοχωριτών
την Κυριακή που μας πέρασε
Μετά τις κακές εντυπώσεις που προκάλεσε η άρνηση της να συναντηθεί με εκπροσώπους των εργαζομένων στις Σκουριές, είπε «ότι το γραφείο της στην Ιερισσό είναι ανοιχτό για τους εργαζομένους», αρκεί να κλείσουν ένα ραντεβού μαζί της.

 Γιατί όπως είπε θέλει να μάθει και να ακούσει τα εργασιακά τους προβλήματα. Δεν πιστεύει είπε χαρακτηριστικά, «ότι αυτοί οι εργαζόμενοι στον καιρό του μνημονίου ότι δεν έχουν προβλήματα»

Ιδού λοιπόν η ευκαιρία να τους ακούσει...

Πέρα από αυτό, για πρώτη φορά κατήγγειλε δημοσίως και τις απρόκλητες επιθέσεις - ενέδρες, που στήνουν άγνωστοι σε βάρος εργαζομένων. Ελπίζουμε μέσα σ’ αυτές τις επιθέσεις να εννοούσε και τις βάρβαρες διώξεις που υφίστανται σε καθημερινή βάση οι κάτοικοι της Ιερισσού, που εργάζονται στα μεταλλεία. Κάποιοι εξ αυτών, όπως μαθαίνουμε, εξωθούνται ήδη σε βίαιη εσωτερική μετανάστευση σ' άλλα χωριά του δήμου μας.

Χρησιμοποίησε βέβαια μια ατυχής παρομοίωση για να δώσει έμφαση στη δημόσια καταγγελία της. Είπε συγκεκριμένα «μας φταίει ο γάιδαρος και χτυπάμε το σαμάρι»... 

Δεν την παρεξηγούμε όμως, καθώς δε σπούδασε φιλόλογος. 

Δασολόγος σπούδασε η βουλευτίνα μας και είναι λογικό, οι περισσότερες εκφράσεις τις να έχουν σημείο αναφοράς τη χλωρίδα και την πανίδα.

Όλα τα άλλα σημεία της συνέντευξης της ήταν μια επανάληψη των ξεπερασμένων επιχειρημάτων, που επικαλείται για την απαξίωση της μεταλλευτικής δραστηριότητας. Είναι απαντημένα. Δε χρειάζεται να τις τα υπενθυμίσουμε. Τα ξέρει και πολύ καλά μάλιστα.

Θέλουμε να κρατήσουμε τις πολύ θετικές εντυπώσεις, που μας άφησε.

Ευχόμαστε η χθεσινή εικόνα να συνεχιστεί και να μην χρειαστεί να την κάνουμε εικόνισμα προς ανάμνηση...

Δείτε όλη την συνέντευξη της κ. Ιγγλέζη εδώ και εδώ

Φώτο από τη χθεσινη ειρηνική κινητοποίηση των αντιδρώντων
στον Πολύγυρο
ΥΓ Συγχαρητήρια στους διοργανωτές της χθεσινής κινητοποίησης των αντιδρώντων στον Πολύγυρο. 

Απέδειξαν κυρίως στους εαυτούς τους, ότι χωρίς τους ξενόφερτους μπαχαλάκηδες είναι όντως ειρηνικοί...
  
Θλιβερή εξαίρεση εξακολουθούν να αποτελούν κάποιοι, που την έχουν δει... καουμπόηδες σε Ιερισσό, Ν. Ρόδα και Ουρανούπολη...

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν μας παρατάς,κ. Ιγγλέζη, ξέρεις εσύ τι θα πεί αριστερά!!!Εδώ γελάμε. 'Ενας αριστερός θα υποστήριζε την εκμετάλλευση οπως ο Μπάσης.. και όχι τα μασκαριλίκια σας! Τυχοδιοκτικό αλαλουμ.Ιστορικά θα δουμε που θα κρυφτείς απο την ντροπή σου οταν θα γυρίσουν τα πράγματα.και οταν το μυαλο σου θα μπορεσει να συλλάβει οτι το παρελθόν δεν γυρίζει, τελιωσαν αυτα που μας τελειωσαν σαν λαό.δημαγογία, και βλακία.εδώ σε αφήνω μόνη,στις ιστορικές ανασφάλειες και την γελοιοποίηση σου στο μέλλον.

Ανώνυμος είπε...

κατάπτυστο το άρθρο σας.. ούτε τον στοιχειώδη σεβασμό δεν δείχνετε σε μια βουλευτή της περιοχής μας που σε δεδομένη στιγμή θα την χρειαστούμε όλοι μας...με τις ειρωνείες σας κι εγώ στην θέση της δεν θα σας δεχόμουν...ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ..!!!!!!!

caesar

Ανώνυμος είπε...

Caesar φτύστους τους πολιτες του Αριστοτέλη να μην τους ματιάσεις!!!!!
Σας έχουν πάει καρότσι εσάς, τα ψέματα και τις πλεκτάνες σας.