Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

ΤΟ "ΤΙΜΙΟ ΞΥΛΟ" ΤΩΝ ΨΕΥΤΟΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΤΑ "ΑΤΙΜΑ" ΚΑΥΣΟΞΥΛΑ ΤΩΝ ΣΚΟΥΡΙΩΝ

Αν τα καυσόξυλα ήταν από λαθροϋλοτόμηση ή από τις καμένες εκτάσεις
της Ουρανούπολης και του Αγ. Όρους θα αντιδρούσαν οι "οικολόγοι";
Στο blog "Εργολήπτες Χαλκιδικής", πριν από λίγο δημοσιεύτηκε η τηλεφωνική καταγγελία μιας κατοίκου της Μ.Παναγίας, που αφορά το νέο ζήτημα που δημιούργησαν οι δήθεν οικολόγοι του δήμου μας, με τη διάθεση των ξύλων που προέρχονται από την υλοτόμηση των Σκουριών.

 Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται η κάτοικος της Μ. Παναγίας, το όνομα της οποίας δε δημοσιεύτηκε για λόγους αφορούν τη μη στοχοποίηση της, το θόρυβο με τη δήθεν μαζική άρνηση αποδοχής των ξύλων, τον προκάλεσε μια κάτοικος, η οποία όταν ρώτησε από που προέρχονται τα ξύλα και της απάντησαν "από τις Σκουριές" εκείνη πέταξε επιδεικτικά το χαρτάκι της και έφυγε. 


Βέβαια, όπως σημειώνει η κάτοικος που έκανε την καταγγελία η κίνηση αυτή έγινε εκ του ασφαλούς, καθώς η ΜεγάλοΠαναγιώτισσα που προέβη σ' αυτή τη "συμβολική" κίνηση έχει γιους δασεργάτες και κατά συνέπεια έχει πρόσβαση σε καυσόξυλα.

Αυτή τη δυνατότητα όμως δεν την έχουν περίπου 400 κάτοικοι της Μ.Παναγίας, οι οποίοι κατέθεσαν αιτήσεις στο δασαρχείο για προμήθεια καυσόξυλων. 

Κατά την άποψη μας, πρόκειται για μια στημένη αντίδραση με επικοινωνιακά χαρακτηριστικά για να δημιουργηθεί ο συνήθης ντόρος, που επιδιώκει σε καθημερινή βάση η ομάδα της αντιμεταλλευτικής προπαγάνδας, όπου για πολλοστή φορά επιδεικνύει απύθμενο θράσος και υποκρισία.

Αναρωτιόμαστε το εξής: 

Αν τα ξύλα ήταν από παράνομη υλοτόμηση ή από τα 50.000 καμμένα στρέμματα του Αγίου Όρους και της Ουρανούπολης, η συγκεκριμένη κυρία θα αντιδρούσε κατ΄αυτόν τον τρόπο; 

Σ΄αυτές τις περιπτώσεις θα ενεργοποιούνταν η "οικολογική" της ευαισθησία ή θα παρέμενε σε ύπνωση...;  Εκείνα τα ξύλα θα ήταν τα "τίμια ξύλα", ενώ από τις Σκουριές είναι τα "άτιμα ξύλα";

Σε τελική ανάλυση είναι δικαίωμα του καθενός να θέλει ή να μη θέλει να πάρει τα συγκεκριμένα καυσόξυλα. 

Σε καμία περίπτωση όμως δεν έχει δικαίωμα στο όνομα αυτών των ξύλων να ρίχνει ξύλο, όπως συνέβη σήμερα το πρωί στην Αρναία σε βάρος του διαχειριστή του blog "Εργολήπτες Χαλκιδικής" ή να στοχοποιεί κατοίκους της Μ.Παναγίας οι οποίοι λόγω της οικονομικής στενότητας θέλουν να ζεσταθούν με ξύλα σε χαμηλότερη τιμή από αυτές που κυκλοφορούν στο εμπόριο.

Αυτή η "αγωνιστικότητα" έχει ξεπεράσει κάθε όριο ευτέλειας και ξεσηκώνει τον κόσμο που ζει μ' ένα κάρο προβλήματα, σε σχέση με τους επαγγελματίες οικολόγους, των οποίων η πρώτη "δουλειά" σήμερα το πρωί, όπως αποδείχτηκε, ήταν να ξυλοκοπήσουν έναν επαγγελματία φωτογράφο και blogger.