Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ Η ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ? (Βίντεο)

Με όλες αυτές τις θλιβερές καταστάσεις που ζούμε τους τελευταίους 6 μήνες στον τόπο μας κοντεύουμε να ξεχάσουμε γιατί είναι τόσο σημαντική η εκμετάλλευση των μεταλλοφόρων κοιτασμάτων της ΒΑ Χαλκιδικής. 

Πέρα από τα προφανή και αναμφισβήτητα οφέλη για την τοπική κοινωνία και οικονομία, λησμονούμε την αξία και τη σημασία που έχουν τα ίδια τα ορυκτά στην καθημερινότητα μας.

Το βίντεο που δημοσιεύουμε και σας συνιστούμε να παρακολουθήσετε, παρουσιάζει με πολύ εύληπτο τρόπο πόσο πολύ έχουν συμβάλει τα μέταλλα στην τεχνολογική εξέλιξη αλλά στην αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των κοινωνιών.


Το βίντεο με τίτλο Elements of life διάρκειας 4’35’’ (ελληνιστί «Στοιχεία Ζωής»), είναι μια παραγωγή της Σουηδικής μεταλλευτικής βιομηχανίας New Boliden, που έχει σαν επίκεντρο την παραγωγή αργύρου (Ag), ψευδαργύρου (Zn), μολύβδου (Pb), χαλκού (Cu), χρυσού (Au)

Πληροφοριακά σας λέμε, ότι η εταιρεία απασχολεί 4.500 εργαζομένους, ενώ το όνομα της προέρχεται από το ομώνυμο ορυχείο Boliden, το οποίο βρίσκεται 30 χλμ. Βορειοδυτικά της πόλης Skelleftea, όπου τα πρώτα μεταλλευτικά κοιτάσματα εντοπίστηκαν το 1924.

Το βίντεο δεν έχει λόγια ή υπότιτλους. Μόνο εικόνες επάνω στις οποίες εμφανίζονται τα λατινικά σύμβολα των μετάλλων (Ag, Zn, Pb, Cu, Au) τα οποία παράγονται από τη συγκεκριμένη βιομηχανία, που ειρήσθω εν παρόδω, χρησιμοποιεί για την απόληψη του χαλκού και του χαλκού τη μέθοδο της ακαριαίας τήξης, που θα χρησιμοποιηθεί και στη δική μας μεταλλουργία στις Σκουριές.

Επίσης θα δείτε, ότι είναι αναρίθμητα τα αντικείμενα ή οι συσκευές που όλοι κάνουμε  καθημερινή χρήση ή και έχουμε ανάγκη από αυτές... Ακόμη και εκείνοι που οικολογούν... 

Δείτε εδώ το βίντεο

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

η απαντηση μου στο χωρις υποτιτλους video που λιγοι μονο θα καταλαωουν το τι λεει.....πες μου στο δικο μου video τι κοινα σημεια υπαρχουν με την δικη μας περιοχη...

caesar

http://youtu.be/TovnbUOaNU4

Ανώνυμος είπε...

τι έγινε ρε παιδιά ακόμη συσκεπτόσαστε τι απάντηση θα μου δώσετε???
εύκολη είναι. συγνώμη caesar κάναμε λάθος στις μέχρι τώρα επιλογές μας... και σαν caesar που είμαι η συγνώμη σας θα γίνει δεκτή...

caesar

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Caesar το ότι δημοσιεύουμε τα κόσμια σχόλια σου δε σημαίνει ότι ασχολούμαστε και μαζί σου.

Ανώνυμος είπε...

μαλλον δεν εχετε απαντησεις και σας εχω αποστομοσει...!!!

caesar

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Caesar αν αυτή η σκέψη θα σε ανεβάσει στην εκτίμηση των μπαχαλοφίλων σου, πες τους "ναι μας αποστόμοσες"...

Ανώνυμος είπε...

δεν το κάνω για να περιφανευτω στους δικούς μου αλλά για να σας πείσω ότι κάνετε λάθος, να καταλάβετε επί τέλους πέρα από τις αντιπαλότητες πως η επιλογή σας με την εξόρυξη είναι λάθος και να κάνετε μια στροφή 180 μοιρών προς εμάς... ποτέ δεν είναι αργά!!!

caesar

Ανώνυμος είπε...

xaaxaxa,καλα ρε caesar, na se kala, μου εφτιαξες την μερα με την νοημοσηνη σου στο τελευταιο σου σχολιο. χαχαχααχαχααχαχααχαχαχααχαχ

STOχASTIS είπε...

Μην φαίνεστε ότι είστε άλλο ΑΚΡΑΊΟΙ, η περιοχή δεν το αντέχει .

Ακόμη και το δικό σας video δείχνει εικόνες σοκαρίστηκες.

Από το 4:00 έως το 4:06 είναι η φρίκη που προσπαθούν να αποφύγουν όσοι αντιδρούν με τις Σκουριές και την επένδυση της Ελληνικής Χρυσός στην Βόρεια Ορεινή Χαλκιδική .

Και επί της ουσίας οι μεγαλύτερες ποσότητες μετάλλου ήταν προϊόντα εξορύξεων παλαιοτέρων γενεών ... άρα ποιο φιλικών στο περιβάλλον.

Τι εννοώ:
λόγω της σύγχρονης μεταλλουργικής διαδικασίας (εξόρυξη & επεξεργασία ορυκτών) που στις ημέρες μας έχει ως ΒΑΣΙΚΌ ΤΕΚΜΉΡΙΟ το γρήγορο και εύκολο κέρδος,
τα μέσα για την εκμετάλλευση των ορυχείων είναι … θηριώδη.

Συνήθως οι μελέτες που τα συνοδεύουν είναι τόσο τεχνοκρατικές όπου με βάση το εύκολο, γρήγορο και μεγάλο οικονομικό όφελος, τις περισσότερες φορές ο άνθρωπος, η φύση και η συνέχεια ενός Τόπου να είναι έννοιες … ΕΞΩΓΗΙΝΕΣ !!!

Ας παλέψουμε όλοι μαζί ΤΟΥΛΆΧΙΣΤΟΝ για το ... ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ (Κλεόβουλος ο Ρόδιος, 6ος αι. π.χ.)


Για την αξία του λόγου
Ρίμπας Αθ. Αστέριος.-

Υ.Γ. 5-6 φορές προσπάθησα να σας αποδείξω ότι δεν είμαι robot ... ελπίζω να σας το απέδειξα !!!

Ανώνυμος είπε...

κύριε Ριμπα, αν και δεν σε γνωρίζω, τα θερμά μου συγχαρητήρια το σχόλιο σου είναι άψογο..!!!

caesar

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Ρίμπα ξεχνάτε ότι η θεωρία σας δεν έχει καμία σχέση με την πράξη. Η επιστήμη δεν συμβαδίζει επίσης με τις εμμονές και τη στασιμότητα σας.
Εξελιξη σας λέει κάτι αυτή η λέξη ως έννοια;

Ανώνυμος είπε...

ανέκαθεν η εξέλιξη ήταν καταστροφική..θα την δεις αν κάνεις ένα rewind στον πλανήτη με την βιομηχανική ανάπτυξη και εξέλιξη...

caesar

STOχASTIS είπε...

Εξέλιξη είναι και η απάντηση που λέει ότι εγγυάστε όταν θα φύγετε από την περιοχή θα έχετε αφήσει ... “ Ένα ξενοδοχείο στο βάθος ενός τεράστιου λάκκου” όπως στο παρακάτω υπέροχο άρθρο :

http://www.dinfo.gr/%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CE%BE%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CF%87%CE%B5%CE%AF%CE%BF-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B2%CE%AC%CE%B8%CE%BF%CF%82-%CE%B5%CE%BD%CF%8C%CF%82-%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B9/

γιατί μένετε στάσιμοι στο σήμερα και δεν μας παρέχετε τα εχέγγυα και για ένα … ωραίο μέλλον με απόλυτο γνώμονα ΜΟΝΟ την συνέχεια του Τόπου στον Χρόνο ;

Σε αυτό το παρόν που θα έχει σαν αποτέλεσμα το παραπάνω μέλλον γιατί νομίζετε ότι εγώ ΔΕΝ ΘΑ ΕΊΜΑΙ ΣΥΜΦΩΝΟΣ ;

Ρίμπας Αθ. Αστέριος