Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

"ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΟΥΣ"

"Δουλεύουμε για να πάμε ψωμί στις οικογένειες μας
και όχι από χόμπι"
τόνισαν οι μεταλλωρύχοι
Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλαν προς πάσα κατεύθυνση οι εργαζόμενοι των Μεταλλείων Κασσάνδρας μέσα από την τηλεοπτική συχνότητα του "ΤV Χαλκιδική" .

Ο πρόεδρος του σωματείου υπογειτών Άγγελος Δεληγιόβας και ο αντιπρόεδρος Γιώργος Αρβανίτης προσκεκλημένοι από κοινού στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του καναλιού αναφέρθηκαν στις επιθέσεις και στις προβοκάτσιες που σημειώνονται σε βάρος των εργαζομένων από εξτρεμιστικά στοιχεία. 

Ο  δημόσιος λόγος τους δεν άφησε κανένα περιθώριο για παρερμηνείες.
"Είμαστε 800 εργαζόμενοι. Τελείωσε αυτή η ιστορία. Κάνουμε έκκληση στις αρχές να μας προστατέψουν. Εμείς δεν έχουμε ενοχλήσει κανένα. Το μεταλλείο αυτό είναι η ζωή μας. Η ζωή της ΒΑ Χαλκιδικής. Κάτω τα χέρια από τους μεταλλωρύχους. Όποιος έχει πρόβλημα με τα μεταλλεία να πάει  στο Σαμαρά"

Μεταξύ άλλων οι δύο συνδικαλιστές στάθηκαν και στην αλλαγή κλίματος, που επικρατεί στα Μαδεμοχώρια, κάτι που οφείλεται, όπως είπαν και στις συνεχείς προσλήψεις που κάνει η εταιρεία. Χθες όπως πληροφορούμαστε έγιναν ακόμη 56 νέες προσλήψεις, οι οποίες ανέβασαν το συνολικό αριθμό εργαζομένων στους 850.

Δείτε εδώ το απόσπασμα από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του "TV Xαλκιδική", το οποίο αναρτήθηκε στο blog των "Εργοληπτών Χαλκιδικής"