Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΑΝ ΑΠΟ ΑΡΩΜΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΗΣ "ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ" ΟΙ ΣΚΟΥΡΙΕΣ

Το "άρωμα" τους δεν έφτασε για να σκεπάσει τις απειλές,
τις βρισιές και τις προσβλητικές χειρονομίες τους

Είναι αλήθεια ότι η σημερινή κινητοποίηση που έγινε σήμερα στις Σκουριές ήταν ξεχωριστή σε σχέση μέ όλες τις προηγούμενες που έγιναν στο πρόσφατο παρελθόν. 

Είχε γυναικείο άρωμα αποκλειστικά...

Μαζί με το άρωμα... υπήρξαν συνθήματα, ύβρεις και χειρονομίες σε βάρος των εργαζομένων.

Παρά την προκλητική εώς προσβλητική συμπεριφορά ορισμένων εκ των 50 περίπου γυναικών δε σημειώθηκε το παραμικρό παρατράγουδο.


Γυναίκες κάθε ηλικίας  "επιθεώρησαν" ανενόχλητες τις εργασίες που γίνονται στην περιοχή. Τράβηξαν τις αναμνηστικές φωτογραφίες και τα video τους και στο τέλος προειδοποίησαν τους εργαζόμενους, ότι ο συγκεκριμένος χώρος θα γίνει "ο τάφος τους"...

Πριν αποχωρήσουν είχαν μια ολιγόλεπτη συνάντηση και συνομιλία με τα προεδρεία των σωματείων των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι ζήτησαν από  τις "κυρίες της οικολογίας" να σεβαστούν το χώρο της εργασίας τους  και τις παρακάλεσαν να αποχωρήσουν, όπως και έγινε.

Δείτε  εικόνες και  βίντεο, όπως δημοσιεύτηκαν στο blog των "Εργοληπτών Χαλκιδικής"

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

απ' οτι φαίνεται σου τα δίνουν εντελώς μασημένα και εσυ τα αναπαράγεις. Κλασσική περίπτωση σκλάβου.
Κάνε μια έρευνα πρώτα και μετα.. Θα σε βοηθήσουμε

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=dwyauo-DYaM
απο το 11:07 έως 11:20 λένε "εδω θα γίνει ο τάφος μας" ΜΑΣ... Αλλα οτι θέλετε πιάνετε. Και μετα απο αυτο το blog θέλετε να σας πιστέψουμε?

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Απάντηση στον 11:52πμ
Λυπούμαστε αλλά η προσφυγή σου σε ωρυλά κρίνεται αναγκαία. Στο 2ο λεπτό του βίντεο, που αναρτήσαμε ακούγεται ξεκάθαρα τι είπαν οι κυρίες της οικολογίας "Εδώ θα γίνει ο τάφος σας". Χαιρόμαστε που το μετανιώσατε εκ των υστέρων αλλά έτσι είναι τα πράγματα. Καλη Κυριακή!

http://www.youtube.com/watch?v=fuDBCtYNlFU&feature=player_embedded

Ανώνυμος είπε...

...και πρόλαβε και σημείωσε μια γυναίκα ... ΜΑΣ ΜΑΣ για όλους μας θα γίνει αν συνεχιστεί... ποιος θέλει ωρυλά και οχι μόνο...

ΡΕ παιδιά πόσο πολύ θα υποστηρίζεται αυτήν την κατάσταση.. δεν το βλέπετε πως πλέων συμμερίζεστε τα έκτροπα, θα είστε υπόλογοι και εσείς να το θυμάστε.

Μια ερώτηση, όταν βγαίνουν κάποια ντοκιμαντέρ κατα της εταιρείας που με τοσο πάθος την υπερασπίζεστε τα βλέπετε αν ειναι να σας προτείνουμε μερικές... και που είστε δεν ειναι ελληνικά ουτε εχουν χρέος με την Ελλάδα..

κλείνετε τα αφτιά και τα μάτια μου φαίνεται

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Αγαπητή φίλη της "οικολογίας" ματαιοπονείς, υπεκφεύγεις και προσπαθείς να μετατοπίσεις σε μας τις ευθύνες σας για όσα αήθη βλέπουμε. Παρηγόρησε τη συνείδηση σου με τα ντοκυμαντερ. Είναι πασιφανές άλλωστε ότι όλοι σας ζείτε σε μια επίπλαστη πραγματικότητα. Η οικονομική κρίση δεν σας έχει αγγίξει ακόμη. Η πνευματική κρίση είναι βέβαιο... Ευχόμαστε να μπορέσετε να την ξεπεράσετε, ούτως ώστε να συγκλίνουν κάποια στιγμή οι δρόμοι μας. Σας ευχαριστούμε για το σχόλιο

Ανώνυμος είπε...

Στις Σκουριές υπάρχει παραχώρηση ιδιοκτησίας για 3200 στρ. περίπου εκ των οποίων
περίπου 200 στρ είναι ιδιωτικά χωράφια που αγοράστηκαν από την εταιρεία. Η υπόλοιπη
είναι 3060 στρ. του δημοσίου (δασική έκταση). Η εταιρεία προσπαθεί να αγοράσει κι άλλα
1000 στρ μοναστηριακής δασικής έκτασης της Μονής Ιβήρων. Βρίσκεται στα παζάρια
αφού η τιμή που ζητάει η μονή είναι 25 εκατ. Τη χρειάζεται αυτή την έκταση γιατί εκεί
είναι χωροθετημένη η δεύτερη λιμνοδεξαμενή. Απλά δεν τη χρειάζεται σήμερα αφού θα λειτουργήσει πρώτα την μια και αφού γεμίσει αυτή θα πάει στη δεύτερη. Τα 1780 στρ. από τη συνολική έκταση, θα φιλοξενήσουν τις μόνιμες εγκαταστάσεις: λιμνοδεξαμενές, open pit, κτίρια, αποθήκες, κεραίες κ.α.
Αρχικά δόθηκε η πρώτη έγκριση για υλοτομία 70 στρ. για δρόμους, με βάση την ειδική τεχνική μελέτη. Από αυτά έχουν υλοτομηθεί τα 30 στρ. περίπου και μπορούν να συνεχίσουν εκεί για ένα χρόνο. Τώρα δόθηκαν και άλλες 3 εγκρίσεις υλοτομίας 420 στρ. για δρόμους, κτίρια και άλλες υποδομές ισχύος 12 μηνών. Σημειώνεται ότι το Δασαρχείο δεν έχει την
ειδική τεχνική μελέτη για αυτό και χρειάστηκε η παρέμβαση του ΥΠΕΚΑ για να δοθεί η άδεια, αφού το Υπουργείο τους είπε ότι η ειδική τεχνική μελέτη δεν είναι δική τους αρμοδιότητα και άρα δεν πρέπει γι’ αυτό το λόγο να μην εκδίδουν τις άδειες.

Η εντύπωση που αποκομίσαμε ήταν ότι τα τρία τέταρτα (3/4) των 3200 στρ, στο τέλος των εργασιών της εταιρείας θα μείνουν άγονα, χωρίς να μπορεί να αναγεννηθεί δάσος (ιδιαίτερα στο open pit), αλλά ούτε εκεί που θα γίνουν τα κτίρια (τα οποία καταλαμβάνουν 120 στρ.).
Επίσης, θεωρούμε βάσιμα πλέον ότι μέσα σε 10 μέρες το πολύ θα έχει υλοτομηθεί η έκταση των 420 στρ. !!! αφού δουλεύουν πυρετωδώς, δίνοντας μεγάλα μεροκάματα σε υλοτόμους που φτάνουν τα 300 με 500 ευρώ (!) την ημέρα στον καθένα. Επίσης, ακούστηκε ότι η εταιρεία θα χαρίσει την ξυλεία στους κατοίκους της περιοχής!

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

@7:44 Τα δέντρα θα δωθούν στο δασαρχείο και αυτό θα κάνει τη διανομή.