Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ (Bίντεο)

Το βίντεο που θα παρακολουθήσετε, είναι μια παραγωγή της «Ελληνικός Χρυσός» σε μια γραφική απεικόνιση 3 διαστάσεων (3D Animation). 

Δείχνει πώς έχει σχεδιαστεί να γίνει η εκμετάλλευση των Σκουριών σύμφωνα με την εγκριθείσα ΜΠΕ. 

Ιδιαίτερα προβάλλεται το ζήτημα της παράλληλης περιβαλλοντικής αποκατάστασης. 

Σύμφωνα μ' αυτήν, οι περιοχές, στις οποίες ολοκληρώνονται τα επί μέρους έργα, αποκαθίστανται άμεσα και παράλληλα με την εξέλιξη των υπολοίπων έργων. Με την ολοκλήρωση του επενδυτικού σχεδίου ολόκληρη η περιοχή παραδίδεται πλήρως αποκατεστημένη και χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις στην τοπική κοινωνία.

Το βίντεο αυτό είχε προβληθεί πριν από δύο περίπου χρόνια και από τους τηλεοπτικούς σταθμούς της Χαλκιδικής. Αναμφίβολα η  οπτικοποίηση των φάσεων εξέλιξης του έργου έγινε για να εξηγήσει η εταιρεία όσο το δυνατόν πιο απλά, πως μεταφράζεται στην πράξη η επέκταση της μεταλλευτικής δραστηριότητας στις Σκουριές.

Για εμάς όμως έχει μια επιπλέον σημασία και αξία αυτό το βίντεο. Κατά την άποψη μας, δίνει και άλλους πόντους, προς τα επάνω, στον ήδη πολύ υψηλό πήχη που έχουμε θέσει ως κοινωνία προς την εταιρεία αναφορικά με το σύνολο των δεσμεύσεων, που έχει να φέρει εις πέρας.

Όλα αυτά που βλέπουμε στο βίντεο θέλουμε να αποτελέσουν χειροπιαστή πραγματικότητα και όχι εικονική πραγματικότητα.  


Για να γίνουν πράξη όλα αυτά τα μεγαλεπήβολα σχέδια ανάπτυξης της ΒΑ Χαλκιδικής, πρέπει και εμείς η κοινωνία των πολιτών του Δήμου Αριστοτέλη να σταματήσουμε τις ευχές ή  τις κατάρες. Το κράτος - μπανανία δεν έγινε από μόνο του. Έχουμε όλοι ευθύνη για την κατάσταση που βρισκόμαστε. Ήδη από χθες έπρεπε να αλλάξουμε στάση, παρωχημένες συνήθειες και στερεότυπα προηγούμενων ετών. Όχι μόνο γι' εμάς. Κυρίως γι΄αυτούς που έρχονται....

 Δείτε εδώ το βίντεο


9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

στο βιντεο μια χαρα φαινεται οτι θα κυλησουν ολα... πληρης αποκατασταση κ.τ.λ. Να δουμε αν ολα αυτα γινουν και στην πραξη η μεινουμε με τους ανοιχτους κρατηρες και τις χαβουζες για κληρονομια..

Ανώνυμος είπε...

Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι

Ανώνυμος είπε...

Απο εμάς την κοινωνία εξαρτάται πως θα κυλήσουν τα πράγματα. Έχουν δίκιο οι πολίτες. Πρέπει όλοι μαζί να είμαστε μια γροθιά για να γίνουν τα πράγματα, όπως τα δείχνει το βίντεο και όχι όπως φαντάζονται ή θα ήθελαν κάποιοι.

Ανώνυμος είπε...

10.50
like. like, like.

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξερω μακαρι να γινουν οπως τα δειχνει το βιντεο αλλα παντα εχω φοβους και επιφυλαξεις αν κρινουμε απο τα οσα εχουν γινει σε αυτη την χωρα εως τωρα..

Ανώνυμος είπε...

όλα αυτά θα μείνουν σαν έργο, μόνο σε 3D.... φρούδες ελπίδες για την ελληνικός χρυσός...!!!!

caesar

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Caesar οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι η οργιάζουσα φαντασία σου τα σπάει!

Θα μείνεις με τις "ευσεβείς" σου ανησυχίες...

Ανώνυμος είπε...

χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
να σαι καλά ξεράθηκα στο γέλιο...!!!

caesar...

Ανώνυμος είπε...

Γέλα ψυχή μου γέλα...