Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

"Ο ΟΡΥΚΤΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ"

Ορισμένοι θεωρούν την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου κατάρα και μαύρη βίλβα ανεξαρτήτως ποιός, πού  και πώς κάνει την εκμετάλλευση. 

Αλλοι, παρότι διακρίνουν και τις δύο όψεις, χαρακτηρίζονται από σκεπτικισμό καθώς και το φοβικό σύνδρομο που πηγάζει από την άγνοια και την παραπληροφόρηση. 

Ορισμένοι άλλοι θεωρούν τον ορυκτό πλούτο, ειδικά τον ελληνικό, ως αμύθητης αξίας θησαυρό,  πανάκεια, λευκή βίλβα και απο μηχανής θεό  που  θα εξαφανίσει συλλήβδην όλα τα προβλήματα, ειδικά σήμερα στα χρόνια της κρίσης.
Οι ίδιοι εφευρίσκουν συνομωσίες απόκρυψης, μυστικές εκθέσεις, συναντήσεις και αναφορές κλπ. που προβάλλονται κάθε φορά ως αιτιολογίες για την αδυναμία ενεργοποίησης της παρσπαρτού  λύσης...

Διαβάστε εδώ τη συνέχεια...

1 σχόλια:

Ο Παίονας είπε...

"και το φοβικό σύνδρομο που πηγάζει από την άγνοια και την παραπληροφόρηση": τι μου θυμίζει αυτό βρε παιδιά;

Α ναι! Το είπε ο Μανιάτης στις 16/2/2012 κατά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής. Ξέρετε πότε; Όταν ο αντιδήμαρχος του Κιλκίς του είπε πως η κοινωνία του Κιλκίς έχει αποφασίσει πως δεν θέλει τα μεταλλεία. Αυτή ήταν η απάντηση του (κατά το όνομα μόνο) υφυπουργού Περιβάλλοντος όταν του μεταφέρθηκε η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Που σημειωτέον λήφθηκε μετά τις όποιες "ενημερώσεις" έκανε το ΥΠΕΚΑ...