Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

"ΣΤΡΟΦΗ" ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ;;;

«Μαζί με τους ανθρώπους του μόχθου και της εργασίας θα ανασυγκροτήσουμε τη χώρα», δήλωσε προχθές από τις εγκαταστάσεις της ΛΑΡΚΟ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Αλέξης Τσίπρας.

 Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης απευθυνόταν με ομιλία στους εργαζόμενους της μεταλλευτικής βιομηχανίας, οι οποίοι αντιδρούν σθεναρά στα σχέδια της κυβέρνησης να δοθεί σε ιδιώτες.

 Ήταν τόσο θερμός ό κ. Τσίπρας προς τους εργαζόμενους, όπου σε μια αποστροφή αυτής της ομιλίας είπε κάτι που μας ταξίδεψε νοητά στη ΒΑ Χαλκιδική και τη δική μας μεταλλευτική δραστηριότητα...
«Εμείς έχουμε υπ’όψιν μας ότι η Λάρκο δεν είναι μονάχα οι 1500 εργαζόμενοι για τους οποίου θα αγωνιστούμε. Είναι οι 20.000 οικογένειες στην ευρύτερη περιοχή, στους έξι νομούς, που ζούνε από τη δραστηριότητα της Λάρκο».

Πολλοί φίλοι του blog περίμεναν έναν σχολιασμό απο εμάς, σ' ότι αφορά αυτήν την στροφή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, προς τους εργαζόμενους των μεταλλευτικών βιομηχανιών, καθώς  η μέχρι τώρα στάση του ίδιου αλλά και στελεχών του κόμματος ήταν μάλλον αρνητική. Για την ακρίβεια αποτελούσε ένα ταμπού, αν κρίνουμε και από τη μέχρι τώρα στάση αυτού του πολιτικού φορέα, απέναντι στο σύνολο της μεταλλευτικής δραστηριότητας. 

Κατά την άποψη μας ο κ. Τσίπρας έπραξε το αυτονόητο, καθώς είναι το μόνο βέβαιο, ότι οι άνθρωποι του μόχθου και της εργασίας θα σηκώσουν και πάλι το  βάρος  της πολύ σκληρής προσπάθειας να γίνει η οικονομία μας παραγωγική και ανταγωνιστική.

 Απο εκεί και πέρα πάγια αρχή μας είναι να κρατούμε μικρό καλάθι σ΄ότι αφορά τις δηλώσεις και τις προθέσεις του πολιτικού κόσμου της χώρας. Θέλουμε να δούμε και πράξεις απο τους πολιτικούς μας. Πράξεις με τις οποίες θα σηματοδοτήσουν την ειλικρινή βούληση τους, τόσο να στηριχθούν οι εργαζόμενοι στους παραγωγικούς τομείς της χώρας, όσο και οι αντίστοιχες δραστηριότητες, που θα πατήσει επάνω τους η ανάπτυξη της χώρας.

Δεν πρέπει να ξεχνούμε, ότι εδώ βρισκόμαστε, επειδή κανένας Έλληνας πολιτικός δε βγήκε μπροστά να στηρίξει με πάθος και συνέπεια την ανάγκη εδραίωσης του πρωτογενούς τομέα παραγωγής. Καταλήξαμε να είμαστε μια οικονομία παροχής υπηρεσιών, που με την πρώτη στραβοτιμονία διαλύθηκε συθέμελα.

Μακάρι ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ να έχουν αντιληφθεί ότι η αρνητική στάση εναντίον της μεταλλευτικής βιομηχανίας και των εργαζομένων της δεν οφελεί την προσπάθεια ανασυγκρότησης της  χώρας. Το αντίθετο μάλιστα την απονευρώνει.

Μπαίνει η  Κυριακή σε 1 ώρα, όπου θα έχουμε μια νέα κινητοποίηση εναντίον της μεταλλευτικής δραστηριότητας. Αυτή τη φορά κάποιοι από τους αντιδρώντες θέλουν να ξαναβάλουν στο παιχνίδι την  Μ.Παναγία, μετά το πολύ άσχημο συμβάν του ξυλοδαρμού του 29χρονου Μεγαλοπαναγιώτη από ομάδα ατόμων στις 5 Αυγούστου. 

Τα μηνύματα που παίρνουμε από τη Μ.Παναγία είναι πολύ θετικά, καθώς φίλοι του blog μας περιγράφουν ένα πολύ καλό κλίμα ανάμεσα στους κατοίκους, που είναι θετικά ή αρνητικά διακείμενοι στην επένδυση. Ευχόμαστε ένα ανάλογο κλίμα να επικρατήσει και στην αυριανή κινητοποίηση.

Νομίζουμε ότι μια ειρηνική κινητοποίηση τείνει να εξελιχθεί σε ταμπού για όσους δεν θέλουν την επένδυση χρυσού στη ΒΑ Χαλκιδική. Ελπίζουμε και αυτό το ταμπού να πέσει...

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

πολίτες μην ψάχνετε να βρείτε αν πήρε στροφή ο Αλέξης. Απο μικρός μόνο στροφές έχει μάθει να κάνει

http://taxalia.blogspot.com/2012/11/blog-post_3830.html

Ανώνυμος είπε...

ρε πωλητή.. πιστεύω πως έχεις μυαλό.. σταμάτα να διαστρεβλώνεις τα πάντα... διαφορετικά αν δεν διαστρεβλώνεις όπως εσύ θεωρείς πάει να πει ότι το μυαλό σου φέρνει λιγότερες στροφές άρα δεν θα πρέπει να ασχολούμαστε μαζί σου. δεν υπάρχει περίπτωση να μας πείσεις μ αυτά που γράφεις...μην έχεις την ψευδαίσθηση ότι απευθύνεσαι σε κάφρους....

caesar

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Αγαπητέ caesar εμείς δε σε χαρακτηρίσαμε ποτέ κάφρο. Σε χαρακτηρίζουν τα λόγια σου και κάφρους συνολικά τα έργα σας.

Δεν έχουμε καμία ψευδαίσθηση ούτε πασχίζουμε να αλλάξουμε άποψη σε άτομα που διαπνέονται από ιδεολογικό φανατισμό.

Σε κάθε περίπτωση δεν έχουμε καμία απαίτηση να ασχολείσαι/στε μαζί μας.

Ανώνυμος είπε...

εμείς τουλάχιστον είμαστε ιδεολόγοι...!! εσείς τσεπολογοι και πωλητές της γης μας με βρώμικα μέσα...!!! τα λόγια μου πάντα είναι η αλήθεια και απάντηση για τα βρώμικα σχέδια σας... άρα δεν μπορείς να με χαρακτηρίσεις κάφρο... στο ξανάπα... έχεις την ψευδαίσθηση ότι απευθύνεσαι σε κάφρους γιατί τι μυαλό σου είναι πολύ λίγο για να μπορείς να εκτιμήσεις το επίπεδο μας..!!

caesar

Ανώνυμος είπε...

Αίντε βρε ιδεολόγε με δεξια γούστα. Σαλτιμπάγκε που είσαι ιδεολόγος εσύ και τα ξενόσκυλα που μας κουβαλάτε.

Ανώνυμος είπε...

20 Νοεμβρίου 2012 2:01 π.μ. με αποστόμωσες τώρα.... γιατί ρε μάγκα εσύ αποδέχεσαι τα ξενοσκυλα τους Καναδούς που θα μας καταστρέψουν???

Ανώνυμος είπε...

21 Νοεμβρίου 2012 3:41 μ.μ
Το μόνο πράγμα που μπορεί να μας καταστρέψει είναι η συνεχιζόμενη ανοχή μας στα καμμένα και επικίνδυνα μυαλά σας. Τίποτα άλλο!