Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

"Η ΕΞΟΡΥΞΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ, ΤΑ ΔΕΛΦΙΝΙΑ ΚΑΙ Ο ΚΡΙΤΩΝ ΑΡΣΕΝΗΣ"

"Εις τον αφρό, εις τον αφρό της θάλασσας,
η αγάπη μου, η αγάπη μου κοιμάται..."

Ένα εξαιρετικό άρθρο από την εφημερίδα "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" για έναν ακόμη πατριώτη της "οικολογίας", τον ευρωβουλευτή Κρίτωνα Αρσένη, ο οποίος από τις μαρτυρικές... Βρυξέλλες παρενέβη γραπτώς προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη διακοπή των σεισμικών ερευνών για πετρέλαιο και φυσικό αέριο σε Ιόνιο και Κρήτη.

 Όπως υποστήριξε ο κ. Αρσένης αυτές οι έρευνες απειλούν με εξαφάνιση τα θαλάσσια κήτη (δελφίνια και μικρές φάλαινες). 

Μετά το άρθρο ακολουθεί σχόλιο του blog.  

 "Ενα ακόμη «πουλέν» του κ. Γιώργου Παπανδρέου και της... πράσινης ανάπτυξης εμφανίστηκε στον αφρό, επιχειρώντας να μπλοκάρει τις έρευνες για πετρέλαιο στο Αιγαίο, με πρόσχημα να σωθούν τα δελφίνια και οι μικρές φάλαινες. Αποτέλεσμα: να τον καταγγείλει και να τον αδειάσει το επίσημο ΠΑΣΟΚ. Ο λόγος για τον γιο της πρώην υφυπουργού Παιδείας (1995-1996) Μαρίας Αρσένη Κρίτωνα, που ο πρωθυπουργός τον είχε «διορίσει» ευρωβουλευτή το 2009. 

 Ο κ. Αρσένης την ώρα που εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι της ηλικίας του αγωνιούν για μια δουλειά και την επιβίωσή τους εκείνος επιλέγει να ενδιαφερθεί για τα δελφίνια και τις μικρές φάλαινες που απειλούνται από τις ασκήσεις του Πολεμικού Ναυτικού και από τις έρευνες για πετρέλαιο!

 Η αγωνία του είναι τέτοια ώστε κατέθεσε με τη διαδικασία του επείγοντος μάλιστα γραπτή ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Στην ερώτησή του ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ θέτει το θέμα της έναρξης σεισμικών ερευνών για τη διερεύνηση ύπαρξης πετρελαίου και φυσικού αερίου στις θαλάσσιες περιοχές της Κρήτης και των νησιών του Ιονίου κατά παρέκκλιση της ευρωπαϊκής περιβαλλοντικής νομοθεσίας και του διεθνούς πρωτοκόλλου ACCOBAMS.

 Μετά την κατάθεση της ερώτησης ο Κρίτων Αρσένης δήλωσε: «Ξεκίνησαν οι σεισμικές έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο στις θαλάσσιες περιοχές της Κρήτης και των νησιών του Ιονίου. Οι έρευνες θα γίνονται σε 24ωρη βάση για ένα τρίμηνο. Μπορούν να αποβούν μοιραίες για τα δελφίνια και τις φάλαινες της εκτός Αιγαίου Ελλάδας. Είναι πιθανό να έχουμε μαζικούς ξεβρασμούς»

Να επισημάνουμε ότι ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, που είναι μεταπτυχιακός του Χάρβαρντ, στο οποίο σεμινάρια παραδίδει συμπτωματικά αυτόν τον καιρό ο πρώην αρχηγός του, πριν από λόγο καιρό είχε καταθέσει άλλη ερώτηση, γνωστοποιώντας στα μέλη του Ευρωκοινοβουλίου τις «πολύ αρνητικές επιπτώσεις της χρήσης σόναρ στα κητώδη όπως οι ζιφιοί (μικρές φάλαινες) κατά τη διάρκεια ασκήσεων του Πολεμικού Ναυτικού στο Ιόνιο».

 Ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης σε δήλωσή του τόνισε: «Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κρίτων Αρσένης να είναι σίγουρος ότι τα θαλάσσια κήτη του Ιονίου κινδυνεύουν λιγότερο από τις σεισμικές έρευνες απ´ ό,τι κινδυνεύουν οι κάτοικοι αυτής της χώρας από ορισμένες πρωτοβουλίες Ελλήνων ευρωβουλευτών».

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ BLOG:  Πολλοί ίσως να ξαφνιάστηκαν με την πατριωτική... εκ Βρυξελλών παρέμβαση του ευρωβουλευτή Κρίτωνα Αρσένη. Λογική και αναμενόμενη κατά την άποψη μας. Ο πολιτικός χώρος της "προληπτικής οικολογίας", βασίζεται σε τέτοιες παρεμβάσεις. 

Αυτός ο χώρος μας έχει αποδείξει πως ο μοναδικός νόμος τον οποίο σέβεται και υπηρετεί πιστά και απαρέγκλιτα, είναι... ο νόμος των πιθανοτήτων! 

Η πιθανότητα του να κινδυνέψουν έστω και ιδεολογικά... οι μικρές φάλαινες και τα δελφίνια στο Αιγαίο, το Ιόνιο και το Κρητικό πέλαγος ευαισθητοποίησε τον ευρωβουλευτή μας. Είμαστε σίγουροι πως αν δεν ήταν αυτός, θα το έκανε κάποιος άλλος οικολόγος. Ο Κρίτων Αρσένης ήταν πιο γρήγορος στη σκέψη  και πρόλαβε στην πράξη...

Η βεβαιότητα των 2, 5 εκατομμυρίων Ελλήνων ανέργων δεν προκαλεί σ΄αυτόν τον πολιτικό χώρο ανάλογες συγκινήσεις.

Λογικό και επόμενο. Ο καθένας στο είδος του και οι οικολόγοι στην ειδικότητα των προληπτικών δράσεων τους για τη χλωρίδα και την πανίδα. Τό αν αυτές οι δράσεις συγκρούονται με την ανάγκη επιβίωσης εκατομμυρίων ανθρώπων είναι μάλλον κάτι που δεν τους αφορά. Πόσο μάλλον όταν δεν αφουγκράζονται τις αγωνίες και τις ανασφάλειες της Ελληνικής κοινωνίας. Εξ ακοής ή μέσω διαδικτύου δεν είναι το ίδιο...

Η πολιτική "ξενιτιά" των Βρυξελλών μονώνει αυτές τις πολύ δύσκολες συνθήκες επιβίωσης, που επικρατούν πλέον στην Ελλάδα. Γιατί να χαλάσει αυτός ο ευρωβουλευτής τη ζαχαρένια του ζωή, όταν την ίδια στιγμή υπάρχουν στην Ελλάδα κάποιοι βουλευτές του εγχώριου κοινοβουλίου, που κυκλοφορούν με ωτοασπίδες λες και βρίσκονται "εις τον αφρό της θάλασσας"

Ας πάψουμε να είμαστε ενοχλητικοί και ας δείξουμε την κατανόηση μας στις επιλογές τους. Αυτοί ξέρουν...

Το τραγούδι που ακολουθεί τους το αφιερώνουμε...



16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

«Κρίτων Αρσένης, ο γιός της Μαρίας που έγινε ευρωβουλευτής γιατί άρεσαν στον Γιώργο οι ανησυχίες του», «Κρίτων Αρσένης: Τέκνο της Διαπλοκής. Η μαμά διορισμένη νομάρχης και αργότερα βουλευτής Πιερίας. Ο μπαμπάς μηχανικός και εργολάβος...»

http://www.defencenet.gr/defence/item/%CE%B4%CE%B5%CE%BB%CF%86%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B1%CF%87%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CF%83%CE%BF%CE%BA-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%AC-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CE%B1%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%AC-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF-%CE%BA%CF%81%CE%AF%CF%84%CF%89%CE%BD%CE%B1

Ανώνυμος είπε...

Καλα, εχει φαει κραξιμο απο ολο το πανελληνιο...το φαντασμενο.....

Ανώνυμος είπε...

η απάντηση μου στο σχόλιο του blog....
είναι πολύ ενδιαφέρον ρεπορτάζ διάρκειας μιας ώρας.. αξίζει ώμος ο χρόνος που θα διαθέσεις να το δεις....

http://youtu.be/YfXV6HhdEdk

caesar

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Δυστυχώς δεν έχουμε τον "αχανή"...οικολογικό χρόνο, που προφανώς διαθέτεις εσύ φίλε caesar. Μια περίληψη σου νομίζω πως θα μας ήταν αρκετή..., αν και αναμενόμενη ως προς το περιεχόμενο της.

Ανώνυμος είπε...

γι αυτό πνευματικά μένεις στο μαύρο σκοτάδι...σ έχει τυφλώσει η λάμψη του χρυσού....!!!

caesar

Ανώνυμος είπε...

τέτοιο γελοίο και ασχετο καιροσκόπο.. Σκεφτείτε ότι εβγαζε και βγάζει ανακοινώσεις ανώδυνες πάντα υπέρ του περιβάλλοντος και πάντα υπέρ της προστασίας εκείνου που ...πρέπει να προστατεύεται την παγκόσμια ημέρα προστασίας του..
Να τους χαιρόμαστε κάτι τέτοιους πρασινοφρουρούς....

Ανώνυμος είπε...

και τώρα απάντησε μου εφόσον δεις τα video τι κοινό έχει η στρατηγική και ο σχεδιασμός της Gold Corporation στην ροσια μοντανα με την eldorado στον τόπο μας??? χωρίς υπεκφυγές...!!!

http://youtu.be/lu56MpjQzPc

http://youtu.be/rF-g48P15nM

caesar

Ανώνυμος είπε...

εχεις δικιο , σιζαρ, εχει τυφλωθει και κουφαθει ο Πολιτης. ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΞΥΠΝΑΔΕς ΣΟΥ για να μην πω με τις μ...ς σου.

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Caesar ήμασταν μέχρι πριν 1 1/2 χρόνο στο "μαύρο σκοτάδι" εξαιτίας σας. Η ολοκληρωτική σας συμπεριφορά μας άνοιξε τους δρόμους της αλήθειας που εχουμε βρεθεί. Σας ευχαριστούμε

Ανώνυμος είπε...

για τη Ροσια μοντανα και τον αυγεροπουλου δες εδω

http://www.oryktosploutos.net/

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα. Επιτρέψτε μου να σας πω πως δεν έχει λογική στο όνομα της ανεργίας και της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας να τα τσουβαλιάζουμε όλα. Δεν γνωρίζω τις προθέσεις του εν λόγω κυρίου, αλλά στέκομαι στη λέξη "πρόσχημα". Πρόσχημα θα ήταν εάν κρίβοταν πίσω από αυτό άλλοι λόγοι. Βοηθήστε με στο τι λόγοι μπορεί να κρίβονται πίσω από το "πρόσχημα". Στην περίπτωση των οικολόγων της περιοχής μας μπορώ να καταλάβω ότι η λέξη "πρόσχημα" είναι πολύ πιθανό να είναι βάσιμη, αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση γιατί σας φαίνεται αστείο το ότι κινδυνεύει ο θαλάσσιος πλούτος από την εκμετάλλευση πιαθανών κοιτασμάτων πετρελαίου ή ακόμη και από τις
μεθόδους έρευνας αυτών. Η Bp θα πληρώσει 4,5 δισ δολλάρια για την καταστροφή του κόλπου του Μεξικού που δεν είναι καθόλου αμελητέα.Και τι έγινε, θα τα δώσουν και ούτε γάτα ουτέ ζημιά. Κανονικά σε μία τέτοια περίπτωση θα έπρεπε να κλείσουν την εταιρεία και τότε θα ήταν πιο προσεκτικές οι εκάστοτε εταιρείες και λιγότερο καχύποπτοι οι πολίτες. Οι εταιρείες που πιθανό θα εκμεταλλευτούν το πετρέλαιο θα είναι κολλοσοί που ναι μεν θα προσφέρουν κάποιες θέσεις εργασίας αλλά το χρήμα θα πάει και πάλι σε λίγους προνομιούχους και η πιθανότητα ενός ατυχήματος να είναι πάντα ορατές. Η ανησυχία δεν είναι κακό να εκφράζονται όπως και οι αντιρρήσεις γιατί έτσι εξασφαλίζεται η σωστή, όσο το δυνατό εκμετάλλευση και παραγωγική διαδικασία πόρων απαραίτητων κατά τα άλλα στο συγχρονο τρόπο ζωής.Κλείνοντας θέλω να επισημάνω πως δεν πρέπει να είμαστε κάθετα όχι σε οποιαδήποτε επένδυση αλλα ούτε και κάθετα ναι. Πρέπει να διασφαλίσουμε τη σωστή λειτουργία με σεβασμό στο περιβάλλον στο οποίο ζούμε. Ας τελειώνουν τα ψέματα και των μεν και των δε. Ευχαριστώ

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα. Επιτρέψτε μου να σας πω πως δεν έχει λογική στο όνομα της ανεργίας

και της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας να τα τσουβαλιάζουμε όλα. Δεν γνωρίζω τις

προθέσεις του εν λόγω κυρίου, αλλά στέκομαι στη λέξη "πρόσχημα". Πρόσχημα θα

ήταν εάν κρίβοταν πίσω από αυτό άλλοι λόγοι. Βοηθήστε με στο τι λόγοι μπορεί να

κρίβονται πίσω από το "πρόσχημα". Στην περίπτωση των οικολόγων της περιοχής

μας μπορώ να καταλάβω ότι η λέξη "πρόσχημα" είναι πολύ πιθανό να είναι βάσιμη,

αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση γιατί σας φαίνεται αστείο το ότι κινδυνεύει ο

θαλάσσιος πλούτος από την εκμετάλλευση πιθανών κοιτασμάτων πετρελαίου ή

ακόμη και από τις μεθόδους έρευνας αυτών? Η Bp θα πληρώσει 4,5 δισ δολλάρια

για την καταστροφή του κόλπου του Μεξικού που δεν είναι καθόλου αμελητέα.Και

τι έγινε, θα τα δώσουν και ούτε γάτα ουτέ ζημιά. Κανονικά σε μία τέτοια περίπτωση

θα έπρεπε να κλείσουν την εταιρεία και τότε θα ήταν πιο προσεκτικές οι εκάστοτε

εταιρείες και λιγότερο καχύποπτοι οι πολίτες. Οι εταιρείες που πιθανό θα

εκμεταλλευτούν το πετρέλαιο θα είναι κολλοσοί που ναι μεν θα προσφέρουν

κάποιες θέσεις εργασίας αλλά το χρήμα θα πάει και πάλι σε λίγους προνομιούχους

και η πιθανότητα ενός ατυχήματος να είναι πάντα ορατές. Η ανησυχία δεν είναι

κακό να εκφράζεται όπως και οι αντιρρήσεις γιατί έτσι εξασφαλίζεται η σωστή, όσο

το δυνατό εκμετάλλευση και παραγωγική διαδικασία πόρων απαραίτητων κατά τα

άλλα στο συγχρονο τρόπο ζωής.Κλείνοντας θέλω να επισημάνω πως δεν πρέπει

να είμαστε κάθετα όχι σε οποιαδήποτε επένδυση αλλα ούτε και κάθετα ναι. Πρέπει

να διασφαλίσουμε τη σωστή λειτουργία με σεβασμό στο περιβάλλον στο οποίο

ζούμε. Ας τελειώνουν τα ψέματα και των μεν και των δε. Ευχαριστώ

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Θεμελιώνετε πολύ μεστά την άποψη σας. Θα διαφωνήσουμε όμως με τα υλικά που χρησιμοποιείτε για να παράξετε αυτή τη μεστότητα. Γιατί να παίρνουμε ως παράδειγμα το Μεξικό και όχι τη Θάσο; Γιατί να δίνουμε πάντα προβάδισμα στο κακό και όχι στο θετικό; Η εξόρυξη της Θάσου εδώ και 30 χρόνια δεν έχει προκαλέσει κανένα πρόβλημα στον τουρισμό, στο περιβάλλον ή οπουδήποτε αλλού. Έδωσε μόνο ανάπτυξη και άνοδο βιοτικού επιπέδου.Σας ευχαριστούμε για το σχόλιο.

Ανώνυμος είπε...

για την Θάσο μάλλον θα πρέπει να ενημερωθείς πιο σωστά...ψαξου λίγο γιατί τα έκανες κουλουβάχατα..και αφού ψαχτεις πες μου πόσες θέσεις εργασίας υφίστανται στα ελληνικά πετρέλαια σήμερα από τις αρχικές προσλήψεις και αυτοί που εργάζονται ποιών βουλευτών παρατρεχάμενοι είναι...!!!η πληροφορία είναι δύναμη αλλά μάλλον δεν την κατέχεις...!!

caesar

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Caesar εσύ είσαι το "παρατηρητήριο" μας, από εσένα περιμένουμε να πάρουμε δύναμη. Απο τις πληροφορίες σου..., που δίνουν γνώση. Μεγάλε caesar άξιο και αυτόφωτο τέκνο της wikipedia...

Ανώνυμος είπε...

caesar ερώτηση.Το παρατσούκλι αυτό σου μείνε από κάπιο ρωμαικό όργιο;