Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Η κ. ΙΓΓΛΕΖΗ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ (Βίντεο)

Μηνύματα "ελπίδας" και "αισιοδοξίας" έστειλε από τη Θράκη η κ. Ιγγλέζη,
προς τους εργαζόμενους των μεταλλείων

Τη ματαίωση της επένδυσης χρυσού στη ΒΑ Χαλκιδική προανήγγειλε από το Πέραμα της Αλεξανδρούπολης, η βουλευτής μας Κατερίνα Ιγγλέζη. 

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με εκπροσώπους του αντιμεταλλευτικού μπλόκ της περιοχής μας, έδωσαν το παρόν στην κινητοποίηση που έγινε χθες κατά της εξόρυξης χρυσού στον Έβρο και υποσχέθηκε, «ότι μόλις γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, θα ακυρώσει όλες τις τριτοκοσμικές επενδύσεις που αφορούν την εξόρυξη χρυσού». 

Επενδύσεις οι οποίες όπως είπε «καταστρέφουν το περιβάλλον, δεν έχουν τη συγκατάθεση της τοπικής κοινωνίας και δεν προσφέρουν τίποτα στο ελληνικό δημόσιο».

Να σημειώσουμε ότι η πολιτική «υπόσχεση» της κ. Ιγγλέζη αφορά 900 και πλέον εργαζόμενους των Μεταλλείων Κασσάνδρας και τις οικογένειες τους και γίνονται σε μια περίοδο, όπου οι πιο «αισιόδοξες» προβλέψεις της ΓΣΕΕ μιλούν για 35% ανεργία μέσα στο 2013. (Δείτε εδώ)

Μέσα σ’ όλα τα παράξενα που ζούμε θα ‘χει πολύ ενδιαφέρον να δούμε και το «πρόγραμμα επαγγελματικής αποκατάστασης», που προφανώς σχεδιάζει η βουλευτής μας μαζί με το οικονομικό επιτελείο του κόμματος της, όταν η υπόσχεση της... γίνει πράξη και βρεθούν 900 συμπολίτες μας χωρίς εργασία και μαζί τους εκατοντάδες επαγγελματίες, που ζουν από τη μεταλλευτική δραστηριότητα των Μαδεμοχωρίων, ως προμηθευτές και εργολάβοι.

Οι δηλώσεις της κ. Ιγγλέζη έγιναν στο κανάλι Δέλτα της Θράκης και προβλήθηκαν στο ρεπορτάζ που έπαιξε ο σταθμός για την κινητοποίηση φορέων και κατοίκων που έγινε χθες στο Πέραμα.

Στα αξιοσημείωτα της χθεσινής κινητοποίησης η «εξαγωγή» μικρού δείγματος -ευτυχώς- βίας, που βλέπουμε σε χοντροκομμένες διαστάσεις... σε αντίστοιχες κινητοποιήσεις στις Σκουριές.

 Όπως θα δείτε στο βίντεο, άτομα που συμμετείχαν στην ειρηνική διαδήλωση, προκάλεσαν (χωρίς να προκληθούν από κανένα...) υλικές ζημιές στις εγκαταστάσεις του εργοταξίου.

Ψιλά και ανώδυνα πράγματα... γι’ αυτά τα μυαλά που δίνουν λύσεις... για την έξοδο από την οικονομική κρίση, με κινητοποιήσεις που έχουν τη σφραγίδα κομματικών μηχανισμών.

 Κινητοποιήσεις που τροφοδοτούνται οικονομικά άμεσα ή έμμεσα από το αίμα των Ελλήνων φορολογουμένων. 

Τι να κάνουν κι αυτοί; Η πώληση ελπίδας κοστίζει. Ιδίως στις μέρες μας πολύ ακριβά...

Δείτε εδώ το βίντεο και βγάλτε και εσείς τα δικά σας συμπεράσματα...

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ένα εργασιακό περιβάλλον διακρίνω στην φωτογραφία..το άρθρο.. άλλη μια ανάξια έκθεση ιδεών..

caesar

Ανώνυμος είπε...

http://www.eksegersi.gr/article.php?article_id=17932&pos=4&cat_id=48

caesar