Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

ΣΤΟ... 0% ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗ Β. ΕΛΛΑΔΑ

       Μόνο στα Μαδεμοχώρια και τα μεταλλεία της ΒΑ Χαλκιδικής
              γίνονται προσλήψεις και δουλεύουν οι επιχειρήσεις.
Επιδείνωση της κατάστασης της επιχείρησής του στο επόμενο εξάμηνο βλέπει ένας στους δύο Βορειοελλαδίτες επιχειρηματίες σύμφωνα με τα ευρήματα του δείκτη επιχειρηματικού κλίματος Northern Greece Business Index 500.
 
Μεγάλη αύξηση σε σχέση με μόλις έναν μήνα πριν, παρουσιάζει ο αριθμός όσων σχεδιάζουν απολύσεις για να τα βγάλουν πέρα, ενώ την ίδια στιγμή μηδενικές είναι οι προσλήψεις.

 Αναλυτικότερα, το Νοέμβριο του 2012 ο δείκτης διαμορφώθηκε στο -47, έναντι -35 τον Οκτώβριο και -53 τον περσινό Νοέμβριο.

 Μόλις 7% των ερωτηθέντων επιχειρηματιών έκρινε τον Νοέμβριο ότι η κατάσταση της επιχείρησής του είναι καλή, έναντι αντίστοιχου ποσοστού 12% τον Οκτώβριο του 2012. Αμετάβλητο στο 30% παρέμεινε το ποσοστό των επιχειρήσεων που δηλώνουν ότι η κατάσταση τους είναι ικανοποιητική, ενώ στο 63%, έναντι 58% τον Οκτώβριο, έφτασε το ποσοστό όσων υποστηρίζουν ότι είναι κακή. 

Για το επόμενο εξάμηνο, διαμορφώνονται στο 50% οι επιχειρήσεις, που εκτιμούν ότι θα είναι χειρότερη η κατάσταση τους, σε σχέση με 40% τον Οκτώβριο. Στασιμότητα προβλέπει το 37% (44% τον Οκτώβριο) και βελτίωση το 13%, έναντι 16% τον προηγούμενο μήνα. Στο 30% η πρόθεση απολύσεων, έναντι 18% έναν μήνα πριν!



Πολύ αυξημένη είναι η πρόθεση απολύσεων, προσεγγίζοντας το 30%, έναντι 18% τον Οκτώβριο του 2012. Στο ...μηδέν τοις εκατό (έναντι 2% τον Οκτώβριο) κυμάνθηκε τον Νοέμβριο η πιθανότητα για προσλήψεις. 

Πάντως, το 70% των ερωτηθέντων τον Νοέμβριο, έναντι αντίστοιχου ποσοστού 66% τον προηγούμενο μήνα, επιλέγει να διατηρήσει αμετάβλητο τον αριθμό του προσωπικού του. Όσον αφορά στο ερώτημα για τον τζίρο της επιχείρησης, οι απαντήσεις τον φετινό Νοέμβριο καταδεικνύουν αύξηση του αριθμού των επιχειρήσεων, που δηλώνουν πως μειώθηκε (52%, έναντι 50% τον Οκτώβριο). 

Αύξηση πωλήσεων αποτυπώνεται από το 15% (20% ήταν το αντίστοιχο ποσοστό του Οκτωβρίου του 2012), ενώ στασιμότητα αναφέρει το 33%, έναντι 30% τον προηγούμενο μήνα.

Αναδημοσίευση από το www.seleo.gr
 
ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ BLOG: Προδήλως..., αυτή η έρευνα δεν έλαβε υπόψη της το γεγονός, ότι η μοναδική περιοχή (ίσως και η μόνη σ' όλη την Ελλάδα), που γίνονται προσλήψεις και ανοίγουν δουλειές και επιχειρήσεις είναι στα Μαδεμοχώρια της ΒΑ Χαλκιδικής, λόγω της μεταλλευτικής επένδυσης. 

Υποψήφιοι μελισσοκόμοι;
Πιθανώς να έπαιξε ρόλο ο "μελλοντικός συμψηφισμός", καθώς επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή και τη διακίνηση μελιού, περιμένουν... "πως και πως" να κλείσουν τα μεταλλεία Κασσάνδρας για να προσλάβουν τους 1050 εργαζόμενους στις επιχειρήσεις τους... 

Έτσι μάλλον για να μην προκύψει "μπέρδεμα" με τα στατιστικά στοιχεία, άφησαν εκτός τις επιχειρήσεις της ΒΑ Χαλκιδικής, που βασίζουν την δραστηριότητα τους στα μεταλλεία.

Αλήθεια που είναι οι εναλλακτικές μορφές παραγωγής και οι αντίστοιχες επιχειρήσεις, που διατυμπανίζουν οι διώκτες της μεταλλευτικής δραστηριότητας, ότι δίνουν στέρεη εργασία και καλό εισόδημα; 

Η επένδυση δεν έχει ξεκινήσει για να πει κανείς, ότι αποτελεί τροχοπέδη σ' αυτές τις δραστηριότητες. Αυτές γιατί δε δίνουν τώρα εργασία και προοπτική στο κόσμο; Γιατί δεν κάνουν προσλήψεις; Τι φταίει και έχουν βαλτώσει; Η μελλοντική ή η παρούσα μεταλλευτική δραστηριότητα; Γελάστε... γιατί χανόμαστε!


9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μπορείς να μου υποδείξεις τις νέες επιχειρήσεις που άνοιξαν στην περιοχή μας????
κατονομασμένες όμως...!!!

xaxaxaxaxax γελάω όπως λες αλλά προκαταβολικά γιατί δεν μπορείς να μου κατονομάσεις ούτε μια ...!!

caesar

Ανώνυμος είπε...

τελικά ακόμη και οι προδότες της Ελλάδας αρχίζουν και στρέφονται εναντίον σας...
μόνο η χρυσή αυγή σας στηρίζει το 3% που αντιστοιχεί στο ΠΑΣΟΚ και το δείγμα πρωθυπουργού που μας κυβερνά...!!!

http://respentza.blogspot.gr/2012/12/blog-post_6679.html#more

caesar

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Caesar αν κάνεις μια βόλτα στα Μαδεμοχώρια θα διαπιστώσεις, ότι αυτά που λέμε είναι πραγματικότητα και όχι αποκυήματα φαντασίας, όπως συμβαίνει με τους δικούς σου εμπαθείς ισχυρισμούς.

Αν δεν ήταν αυτή η επένδυση όχι μόνο δεν θα είχαν ανοίξει νέες επιχειρήσεις, θα είχαν κλείσει και οι ήδη υπάρχουσες.

Όσο και αν σ'ενοχλεί αυτή είναι η πραγματικότητα.

ΥΓ Ειλικρινά πως ζείς με τόση κακία και μιζέρια μέσα σου;

Ανώνυμος είπε...

καλημέρα.
Ζω εδώ και πολλά χρόνια στα χωριά μας και γνωρίζω πολύ καλά μάλιστα εάν έχουν ανοίξει νέες επιχειρήσεις.
Γνωρίζω μάλιστα και πότε άνοιξε η κάθε μια.
Τα τελευταία δυο χρόνια μπορείς να μου υποδείξεις ΕΣΥ ποιες είναι αυτές που άνοιξαν???
Μίλα με στοιχεία και όχι αοριστολογίες για δημιουργία εντυπώσεων.!!!

caesar

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Καλημέρα! Ξέρεις πολύ καλά λοιπόν αν ζεις ή κυκλοφορείς στα Μαδεμοχώρια, ότι πολλές επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου, πωλήσεων, χώρων μαζικής εστίασης, ξενώνες, μάντρες με οικοδομικά και χωματουργικά παραμένουν στη ζωή χάρη στην επένδυση. Κρατούν προσωπικό δεν το απολύουν και προσλαμβάνουν αν χρειαστεί κι άλλους. Δεν είναι εντυπώσεις, είναι πραγμταικότητα.

Ανώνυμος είπε...

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ BLOG: Προδήλως..., αυτή η έρευνα δεν έλαβε υπόψη της το γεγονός, ότι η μοναδική περιοχή (ίσως και η μόνη σ' όλη την Ελλάδα), που γίνονται προσλήψεις και ανοίγουν δουλειές και επιχειρήσεις είναι στα Μαδεμοχώρια της ΒΑ Χαλκιδικής, λόγω της μεταλλευτικής επένδυσης.


Εσύ λες πως άνοιξαν επιχειρήσεις δεν μιλάς για τις υπάρχουσες...πες μου λοιπόν για τις νέες αυτές επιχειρήσεις που είναι????
οι υπάρχουσες επιχειρήσεις μπορείς να μου πεις γιατί είναι στα όρια να κλείσουν??? αυτό δεν το λέω εγώ αλλά οι επιχειρηματίες μέσω του εμπορικού επιμελητηρίου...!!!
μήπως τελικά μιλάς άπλα για να μιλάς χωρίς στοιχεία και για δημιουργία εντυπώσεων???

caesar

Ανώνυμος είπε...

γιατί δεν απαντάς???? δεν έχεις απαντήσεις για νέες επιχειρήσεις ε!!!

caesar

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Caesar το ότι δεν αναφερόμαστε σε συγκεκριμένες επιχειρήσεις και επαγγελματίες, οφείλεται στο γεγονός, ότι έχει τρομοκρατηθεί τόσο πολύ αυτός ο κόσμος, που φοβάται στην κυριολεξία, ότι πιθανή δημοσιοποίηση των ονομάτων τους, θα επιφέρει σ΄αυτούς αντίποινα και ζημιές στις περιουσίες τους. Αυτο είναι το αποτέλεσμα της τεράστιας προσφοράς σας στην κοινωνία. Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ και ο ΦΟΒΟΣ.Συγχαρητήρια!

Ανώνυμος είπε...

απάντηση στον 8 Δεκεμβρίου 2012 11:34 π.μ.

τα χέρια σου που γράφουν επικοινωνούν με το μυαλό σου???
πολύ αμφιβάλω!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
τι σχέση μπορεί να έχει μια νέα επιχείριση με τον διχασμό της περιοχής..???

caesar